Rene Mihelič je za Maribor zbral 172 nastopov, Dejan Školnik pa 87. Foto: MMC RTV SLO
Rene Mihelič je za Maribor zbral 172 nastopov, Dejan Školnik pa 87. Foto: MMC RTV SLO

Po evropskem uspehu in napredovanju v "play-off" Evropske lige so Štajerci nasproti gostom iz Portugalske postavili rezervno postavo, kjer sta osrednji štoperski par predstavljala mladinca Kranjc in Rola. Madeirčani, ki so v preteklih mesecih kupili kar dva Mariborčana: Reneja Miheliča in Dejana Školnika, so v drugem polčasu strli odpor močno spremenjene zasedbe slovenskih podprvakov, čeprav je bilo še ob polčasu 1:1.

Odlično sodelovanje med kluboma
Pred tekmo je direktor NK-ja Maribor Bojan Ban predal Miheliču in Školniku spominski darili za vse nastope v dresu Maribora. Portugalci pa so se Mariborčanom zahvalili za zgledno sodelovanje, ki se je razvilo v zadnjem času. Pozimi so bili varovanci Darka Milaniča na pripravah na Madeiri, po koncu lanske sezone so se zgodili omenjeni prestopi, zdaj pa je Nacional opravil poletne priprav pod Pohorjem.

Prijateljska tekma, Maribor:
MARIBOR - NACIONAL 2:5 (1:1)
Pavličić 16., Jelić 69./11-m; Thiago Gentil 26., 59./11-m, Školnik 48., Luis Alberto 55., Anselmo 86.

Maribor: Radan; Majer (35./Mertelj), Krajnc, Rola, Rešek; Dodlek, Spahić (57./Milec), Cvijanović, Pavličić; Jelić, Plut (57./Berić).

"Nova" zadel za prijateljsko zmago
Köln
je na prijateljski tekmi ugnal Sampdorio z 2:0 (2:0). Nemško moštvo je v vodstvo v deveti minuti popeljal slovenski reprezentančni napadalec Milivoje Novakovič, končni izid pa je pred 12.000 gledalci v 34. minuti postavil Sebastian Freis.