Avram Grant (v ozadju) je v dvoboju z Rafaelom Benitezom nepričakovano odšel kot zmagovalec. Toda dobljena je le bitka, vojna bo odločena v Londonu. Foto: Reuters
Avram Grant (v ozadju) je v dvoboju z Rafaelom Benitezom nepričakovano odšel kot zmagovalec. Toda dobljena je le bitka, vojna bo odločena v Londonu. Foto: Reuters

Vse do 95. minute je kazalo, da se ponavlja stara zgodba. Liverpool je držal vodstvo 1:0, Chelsea pa je igral brezidejno in le redko ogrožal vrata Joseja Reine. Še več. Redsi so bili bliže drugemu zadetku, potem pa je Anfield onemel. V zadnjih trenutkih srečanja je Salomon Kalou na silo poslal predložek v kazenski prostor, kjer je nespretno posredoval John Arne Riise in v slogu "golgeterjev" premagal lastnega vratarja.

"Spremembe dale rezultat"
Grant, ki mu mediji zadnje čase vse bolj "žagajo klop", je doživel enega najbolj zvezdnih trenutkov v svoji trenerski karieri. "Hočemo biti v finalu in danes smo naredili velik korak. Oba zadetka sta padla po napakah. Pri prvem jo je naredil Frank Lampard. Do takrat smo nadzirali igro. Nato sem naredil nekaj sprememb. V igro sem poslal Anelko in Kalouja, spremenil zvezno linijo in to je dalo rezultat," je žarel od sreče Grant.

"Vse od prvega dne, ko sem prišel na Stamford Bridge, je cilj, da Chelsea postane velik klub. Prav zato se moramo uvrstiti v finale," je še dodal izraelski strateg.

Benitez jezen na sodnika
Liverpoolov trener Rafa Benitez je bil jezen na avstrijskega sodnika Konrada Plautza, ki je podaljšal polčas za pet minut. Riiseja ni kritiziral: "Za tak gol ne moreš kriviti igralca. Žoge, ki se tako odbijajo, je težko nadzirati." Benitez v Londonu napoveduje napad na zmago: "Seveda smo zdaj vsi hudo razočarani. Imeli smo tri čiste priložnosti in v takih tekmah je do njih težko priti. Morali bi jih izkoristiti. Zdaj moramo na Stamford Bridgeu zmagati. Težko bo, toda imamo dovolj samozavesti."

Lampard: Remi je povsem zaslužen
Malce drugačen pogled je imel vezist "modrih" Farnk Lampard, ki je bil med slabšimi na igrišču: "Definitivno smo si zaslužili neodločen izid. V bitki na Anfieldu, ki smo jo zdržali do konca, smo imeli priložnosti tako kot oni. Nismo samo stali na igrišču, bila so obdobja, ko smo prevladovali na igrišču," je o tekmi povedal Lampard. Za vratarja Petra Cecha pa pravi: "Dokazal je, da je najboljši na svetu."

Čech: To je nagrada za prejšnja polfinala
Čeh v vratih Chelseaja meni, da se je njegovemu moštvu vrnilo za nazaj: "V prejšnjih dveh polfinalih na Wembleyju nismo imeli sreče, saj so številne priložnosti ostale neizkoriščene. Tokrat smo zadetek dosegli z zvrhano mero sreče. Igrali smo do zadnje sekunde in bili za to nagrajeni."

R. K.