Roberto Mancini je bil že večkrat na robu odpovedi. Zaenkrat ga rešuje italijansko prvenstvo, kjer ima Inter po 4 krogih 10 točk. Na klopi Interja sta pred tem obupala tudi taka strokovnjaka, kot sta Marcello Lippi in Hector Cuper. Foto: EPA
Roberto Mancini je bil že večkrat na robu odpovedi. Zaenkrat ga rešuje italijansko prvenstvo, kjer ima Inter po 4 krogih 10 točk. Na klopi Interja sta pred tem obupala tudi taka strokovnjaka, kot sta Marcello Lippi in Hector Cuper. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic je daleč od forme izpred dveh let. Foto: EPA
Muhasti Adriano je čedalje pogosteje na klopi. Foto: EPA

Ko so letos v klub pripeljali Patricka Vieiro, Fabia Grossa, Olivierja Dacourta, Zlatana Ibrahimovica in Hernana Crespa, so bili mnogi prepričani, da je Inter sestavil šampionsko moštvo. Med njimi je bil tudi Jose Mourinho, ki je na začetku tega meseca izjavil, da je to najboljša ekipa na svetu.

Prah v vitrinah
Po predstavi proti Bayernu so modro-črni spet tarča posmeha. Še bolj kot poraz privržence Interja peče bleda igra, ki je kilometre daleč od najboljših klubov v Evropi. Obupujejo tudi najbolj goreči navijači. Scudetta (razen letošnjega za zeleno mizo) ni v vitrinah že od sezone 1988/89. Zadnji naslov evropskega prvaka sega v daljne leto 1965.

Mancini drugačnega mnenja kot gledalci
"Igrali smo dve tekmi in imeli tri izključene igralce. To se drago plača. Še imamo možnosti za napredovanje. Za osmino finala potrebujemo 10 točk. Če jih osvojimo šest na naslednjih dveh tekmah, bomo že drugi, " je prepričan trener Roberto Mancini, ki je tekmo videl drugače kot gledalci na San Siru: Do zadetka smo igrali dobro in si ustvarjali priložnosti. Izid je zavajajoč. Videti je, kot da bi Bayern 50-krat streljal na gol. Tudi po izključitvi Ibrahimovića bi lahko zmagali."

Gazzetta: Inter, ali ste nori?
Inter so na zob spet vzeli italijanski mediji. "Inter, ali ste nori?" se na naslovnici sprašuje La Gazzetta dello sport, ki zaradi neumnih izključitev še posebej kritizira Ibrahimovica in Grossa. La Stampa je zapisala, da je Inter spet izgubil obraz.

Zgodovina ni na njihovi strani
V naslednjih dveh krogih bodo Milančani dvakrat igrali s Spartakom iz Moskve. Zgodovina ni na strani varovancev Roberta Mancinija. Po dveh uvodnih porazih se je iz skupine do zdaj uspelo prebiti le štirim ekipam - Dinamo Kijevu (1999/2000), Newcastlu in Bayerju (2002/2003) ter Werderju (2005/2006). Nobenemu izmed njih se nato ni uspelo uvrstiti v četrtfinale.