Mario Gomez je Napoliju v 25 minutah zabil tri gole. 26-letni Nemec je na 17 tekmah za Bayern letos zabil že 19 golov Foto: EPA
Mario Gomez je Napoliju v 25 minutah zabil tri gole. 26-letni Nemec je na 17 tekmah za Bayern letos zabil že 19 golov Foto: EPA
Federico Fernandez (Napoli)
Napoli je usoden za Bayernove oz. Neuerjeve rekordne nize nepremagljivosti. Vseeno so bili na koncu boljše volje Bavarci, ki so pred zmago v skupini A. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Cristiano Ronaldo je z drugim golom proti Lyonu dosegel že svoj stoti gol v dresu Real Madrida. Za sto golov je potreboval 105 tekem. Zanimivo, da je le 24 ur predtem Messi dosegel 200. gol v dresu Barcelone. Foto: Reuters
Rodrigo (Benfica)
Napadalec Benfica Rodrigo je v 4. minuti tekme z Baslom dosegel prvi gol sredinega večera v Ligi prvakov. Foto: EPA
Yaya Touré
Yaya Touré je poskrbel za prvi gostujoči gol Manchester Cityja v letošnji Ligi prvakov. Foto: EPA
Walter Samuel
Walter Samuel je bil najvišji po kotu Interja in je z glavo zabil tretji gol v Ligi prvakov v svoji bogati karieri. Foto: Reuters
Gregory van der Wiel (Ajax) ter Domagoj Vida in Ivan Kaleva (Dinamo)
Strela Gregoryja van der Wiela je bil premočan in prehiter tako za obrambo Dinama kot fotografa Reutersa. Foto: Reuters
Antonio Valencia, Nani in Anderson (Manchester United)
Veselje Antonia Valencie po zgodnjem golu proti romunskim prvakom, ki so se v nadaljevanju pokazali v dobri luči. Foto: Reuters
Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger si je zlomil ključnico na levi roki in so ga s stadiona odpeljali naravnost na operacijo. Po prvi oceni naj bi manjkal okoli 6 tednov. Foto: Reuters

V Münchnu so gledalci in Neapeljčani v 1. polčasu spremljali strelski šov Maria Gomeza, ki je z goli v 17., 23. in 42. minuti prišel do klasičnega hat-trika. Ob prvem golu je napadalec Bavarcev preigral nasprotnega branilca in s strelom po tleh ukanil Morgana De Sanctisa, ob drugem je zadel iz voleja po predložku Tonija Kroosa, slednji je nato zakrivil še tretji gol, saj je Gomez iz bližine v mrežo pospravil "odbitek" po strelu Kroosa.

Fernandez vrnil Napoli v igro
Ko je izgledalo, da so gostje razbiti pa jim je upanje tik pred odmorom vlil branilec Federico Fernandez, ki je zadel z glavo po podaji iz kota. Mreža Manuela Neuerja na Allianz Areni je počivala kar 793 minut, to pa je bil prvi gostujoči gol po 7. avgustu letos! V nadaljevanju so gostitelji močno padli, sledila sta izključitvi na obeh straneh, nato pa je Fernandez iz mrtvega kota še drugič z glavo matiral Neuerja. Sledili so skrajni napori Napolija da izenači, najbližje je bil rezervist Goran Pandev. V zadnjih sekundah je sledil strel Gomeza čez tričetrt igrišča na izpraznjena vrata gostov, a je De Sanctis po šprintu žogo izbil tik pred gol-črto.

Toure ohranil 2. mesto Cityja
Na drugi tekmi skupine A je Manchester City s 3:0 slavil na gostovanju pri Villarrealu, s čimer se bodo "meščani" z Napolijem borili za 2. mesto, ki prinaša osmino finala. Zablestel je dvakratni strelec Yaya Toure, v sodnikovem podaljšku 1. polčasa pa je z 11-m zadel tudi Mario Balotelli.

Real kot edini še stoodstotni
Real Madrid si je z zmago v Lyonu že priigral uvrstitev med najboljših 16 ekip, kar je v torek že uspelo Barceloni in Milanu. Kraljevi klub je še drugič zapored odpravil "mulce", ki so jim v preteklih šestih letih redno grenili življenje v izločilnih bojih Lige prvakov.

Madridski klub ima po štirih krogih kot edini v Ligi prvakov osvojenih vseh 12 točk, pri tem pa tudi kot edini še ni prejel niti enega gola.

CR na 105 tekmah za Real zabil že 100 golov
V Lyonu je bil v prvem delu edino razliko med moštvoma ustvaril Cristiano Ronaldo, ki je izkoristil prosti strel z roba kazenskega prostora, katerega je priboril Karim Benzema v 24. minuti. Portugalec je natančnim in silovitim strelom prevaral francoski živi zid, ki je hkrati tudi delno pokril nemočnega Huga Llorisa. V nadaljevanju so si "galaktiki" priigrali številne priložnosti, a za podvojitev vodstva so potrebovali sporno enajstmetrovko. Ronaldo, ki jo je tudi izsilil, je bil zanesljivi izvajalec najstrožje kazni, s čimer je zabil svoj jubilejni stoti gol v dresu Rreal Madrida, za kar je potreboval samo 105 tekem.

Dinamo ostaja brez streliva
Lyon se bo za 2. mesto v skupini D boril z Ajaxom, ki je doma prišel do visoke zmage s 4:0 nad Dinamom iz Zagreba. Hrvaški prvaki v skupinskem delu Lige prvakov niso osvojili še nobene točke, niti še niso dosegli niti enega gola, ob tem pa so jih prejeli devet.

Romuni dolgo ogrožali "rdeče vrage"
Edini slovenski nogometaš v letošnji Ligi prvakov Nejc Skubic z romunskim prvakom Otelulom Galatijem je gostoval pri Manchester Unitedu. Slovenski bočni branilec je srečanje na Old Traffordu presedel na klopi za rezervne igralce. "Rdeči vragi" so povedli že v 8. minuti, ko je bil na daljši vratnici najbolj spreten Antonio Valencia. V nadaljevanju so romunski prvaki dolgo časa grozili z izenačenjem, vse dvome o zmagovalcu pa je samo tri minute pred koncem razblinil Wayne Rooney.

4. krog, skupina A:
BAYERN - NAPOLI 3:2 (3:1)
Gomez 17., 23., 42.; Fernandez 45., 79.
: Badstruber 77.; Zuniga 70.

Bayern: Neuer; Lahm, Buyten, Badstuber, Boateng; Schweinsteiger ( 53./Timoščuk), Gustavo, Mueller, Kroos, Ribery ( 80./Alaba); Gomez .

Napoli: De Sanctis; Campagnaro, Fernandez , Aronica ( 42/Dossena); Zuniga, Inler, Dzemaili ( 84./Pandev), Maggio; Lavezzi, Hamšik, Cavani.

Sodnik: Bjorn Kuipers (Nizozemska)

VILLARREAL - MANCHESTER CITY 0:3 (0:2)
Toure 30., 71., Balotelli 48.

Villarreal: Lopez; Gaspar, Musacchio, Rodriguez, Catala; Marchena, Mubarak ( 77./Bahamontes); Valero, De Guzman ( 76./Lopez), Perez ( 84./Oriol); Joselu.

Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Savić, Clichy; Toure ( 74./Aguero), de Jong; Silva ( 65./Johnson), Nasri, Milner; Balotelli ( 82./Kolarov).

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)

Lestvica:

BAYERN             4  3 1 0  8:3 10
MANCHESTER CITY 4 2 1 1 6:4 7
NAPOLI 4 1 2 1 6:5 5
VILLARREAL 4 0 0 4 1:9 0


Skupina B:

TRABZONSPOR - CSKA MOSKVA 0:0 (0:0)
: Doumbia 73./CSKA

INTER - LILLE 2:1 (1:0)
Samuel 18., Milito 65.; De Melo 83.

Inter Milan: Castellazzi; Zanetti, Lucio, Samuel , Chivu; Stanković, Motta, Cambiasso; Sneijder ( 67./Puig); Milito ( 90./Obi), Zarate ( 79./Pazzini).

Lille: Landreau; Debuchy, Rozehnal, Chedjou, Beria; Pedretti, Mavuba; Cole ( 71./Payet), Jelen ( 45./De Melo ), Hazard; Sow ( 60./Obraniak).

Sodnik: Wolfgang Stark (Nemčija)

Lestvica:

INTER              4  3 0 1  6:4  9
CSKA MOSKVA 4 1 2 1 7:5 5
TRABZONSPOR 4 1 2 1 2:4 5
LILLE 4 0 2 2 4:6 2

Skupina C:
MANCHESTER UNITED - OTELUL GALATI 2:0 (1:0)
Valencia 8., Rooney 87.

Manchester United: de Gea; Fabio, Ferdinand, Evans ( 89./Fryers), Jones; Anderson ( 80./Park), Nani, Valencia ; Rooney , Owen ( 11./Hernandez), Berbatov.

Otelul Galati: Grahovac; Rapa, Sarghi, Costin, Salageanu, Ilie ( 53./Frumza), Antal ( 62./Iorga); Neagu, Filip, Giurgiu ( 81./Paraschiv); Pena.
Nejc Skubic (Otelul Galati) je sedel na klopi.

Sodnik: Marijo Strahonja (Hrvaška)

BENFICA - BASEL 1:1 (1:0)
Rodrigo 4.; Huggel 64.

Lestvica:

MANCHESTER UNITED  4  2 2 0  8:4  8
BENFICA 4 2 2 0 5:2 8
BASEL 4 1 2 1 6:7 5
OTELUL GALATI 4 0 0 4 1:7 0

Skupina D:
LYON - REAL MADRID 0:2 (0:1)
Ronaldo 24., 69./11-m

Lyon: Lloris; Reveillere, Lovren ( 38./Kone), Cris, Dabo; Gonalons, Kallstrom, Gourcuff; Ederson ( 84./Belfodil), Gomis ( 57./Lacazette), Briand.

Real Madrid: Casillas; Diarra , Pepe, Ramos, Coentrao ( 64./Albiol); Khedira, Alonso, Di Maria ( 83./Calleon), Ozil, Ronaldo ; Benzema ( 71./Higuain).

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)

AJAX - DINAMO ZAGREB 4:0 (2:0)
van der Wiel 20., Sulejmani 25., De Jong 65., Lodeiro 92.

Ajax: Vermeer; van der Wiel , Alderweireld, Vertonghen, Anita ( 77./Ebicilio); Janssen, Enoh, Eriksen ( 80./Lodeiro ); Sulejmani ( 72./Lukoki), de Jong , Boerrigter.

Dinamo Zagreb: Kelava; Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez; Leko, Calello ( 64./Tomečak), Kovačić, Badelj; Sammir ( 72./Situm), Rukavina ( 56./Bečiraj).

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

Lestvica:

REAL MADRID        4  4 0 0 10:0 12
AJAX AMSTERDAM 4 2 1 1 6:3 7
LYON 4 1 1 2 2:6 4
DINAMO ZAGREB 4 0 0 4 0:9 0

                                     

Torkove tekme: Skupine od G do F