Nejc Skubic je opravil krstni nastop v Ligi prvakov. V 1. krogu, ko je Otelul gostoval v Baslu in izgubil z 1:2, ga ni bilo v ekipi. Foto: EPA
Nejc Skubic je opravil krstni nastop v Ligi prvakov. V 1. krogu, ko je Otelul gostoval v Baslu in izgubil z 1:2, ga ni bilo v ekipi. Foto: EPA
Benfica je slavila z zadetkom Bruna Cesarja. Foto: EPA
Vijoličasti odčitali lekcijo Interblocku

Tekma med romunskim Otelulom in portugalsko Benfico (0:1) bi bila za nas le eden izmed "nezanimivih" obračunov, če na njej ne bi zaigral edini Slovenec v letošnji sezoni Lige prvakov. Skubic je prejšnji teden za Romune odigral tekmi v domačem pokalu in prvenstvu ter tudi proti Portugalcem dobil priložnost od prve minute.

Klic, ki mu je spremenil življenje
Še junija je bil desni bočni branilec član drugoligaša Interblocka, potem pa je prišel telefonski klic, ki je mladeniču obrnil življenje na glavo. Nekdanji trener Vukadin Lalović ga je vprašal, če bi odšel v Romunijo, in Skubic je zagrabil priložnost. Uspešno je prestal preizkušnjo in z romunskimi prvaki podpisal štiriletno pogodbo. Klasična zgodba o uspehu nogometaša, ki je v prvi ligi v dresih Interblocka in Laboda Drave (tam je kot posojeni nogometaš igral v spomladanskem delu sezone 2009/10) zbral 32 nastopov in dosegel en zadetek.

V videonovici na desni strani si lahko ogledate edini zadetek, ki ga je Skubic dosegel v slovenski prvi ligi (od 0:57). 22. novembra 2008 je v Ljudskem vrtu v zadnji minuti na atraktiven način z nekaj sreče ublažil poraz Interblocka proti Mariboru z 1:4.

Otelul trenutno deseti v romunskem prvenstvu
Ljubljančan je v romunski ekipi, ki jo trenira nekdanji reprezentant Dorinel Munteanu, prvič dobil priložnost prejšnji teden v pokalu, konec tedna pa je v začetni postavi igral še v prvenstvu in se trenerju očitno prikupil. Po osmih krogih Otelulu sicer ne cvetijo rože in je z 11 točkami šele na 10. mestu.

Zamudil ob zadetku Benfice
Nagrada za Skubica je bila začetna enajsterica na tekmi z Benfico, prva domača tekma v Ligi prvakov v zgodovini kluba s skrajnega vzhoda Romunije. Srečanje s Portugalci je bilo sicer v 300 kilometrov oddaljeni Bukarešti, saj Otelul v domačem mestu nima primernega stadiona. Benfica je imela premoč in slavila z zadetkom Bruna Cesarja v 40. minuti, ko je ob njegovem vtekanju v prazen prostor zamudil prav Skubic. Romuni so imeli na koncu priložnost za izenačenje, a je mreža Lizbončanov ostala nedotaknjena.

"Liga prvakov so sanje vsakega nogometaša," je po prestopu v Otelul govoril Skubic. Zdaj so se mu sanje uresničile.

Vijoličasti odčitali lekcijo Interblocku