Roka Larsa Olssona je poskrbela za zanimive pare v prvem krogu izločilnih bojev v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Roka Larsa Olssona je poskrbela za zanimive pare v prvem krogu izločilnih bojev v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Izžrebani pari
Pogled na izžrebane pare je razveselil številne ljubitelje okroglega usnja. Foto: EPA
Pokal Lige prvakov
Pokal poželenja, ki ga branijo nogometaši Barcelone. Foto: EPA

Obračun šampionov zadnjih let bo del pozornosti prepustil špansko-nemškemu dvoboju, ki se ponaša z dolgo tradicijo. Real in Bayern sta se do zdaj v izločilnih bojih pomerila že 7-krat in kar 4-krat je zmagovalec slavil tudi v finalu najuglednejšega klubskega tekmovanja.

Statistika na strani Angležev
Barcelona in Liverpool sta se prvič v drugem delu sezone srečala že leta 1976 v Pokalu Uefa, ko so slavili "redsi", ki so bili boljši tudi leta 2001. Barca je bila boljša le v seštevku tekem v skupinskem delu Lige prvakov leto kasneje. Ob tem velja omeniti, da Katalonci na vseh treh srečanjih na Nou Campu sploh še niso zatresli mreže Angležev. Predsednik španskega giganta Joan Laporta je bil odkritosrčen: "Gre za nenavaden žreb, Liverpool bo težak in nevaren nasprotnik. Dobro poznamo njihove igralce, posebej Luisa Garcio in Xabija Alonsa."

Mourinho se vrača na "kraj zločina"
Trener Chelseaja Jose Mourinho se bo spet srečal s Portom, s katerim se je dokazal kot trener in osvojil tako Pokal Uefa kot Ligo prvakov. "Očitno je, da se bo vse vrtelo okrog Joseja, saj se kluba res poznata do obisti," je bil komentar glavnega tajnika Chelseaja Davida Barnarda. Na drugi strani mu odgovarja direktor Porta Antero Henrique: "Mourinho je zdaj trener Chelseaja in mi imamo svojega."

Kdo bo letošnje presenečenje?
Manchester United se bo proti Lillu lahko maščeval za lanski poraz v skupini in izpad po prvem delu. Neporaženi Lyon se bo pomeril z navdahnjeno Romo. Špansko-italijanski par je tokrat Valencia - Inter, zaradi številnih poškodb "netopirjev" pa so favoriti črno-modri. Za nekoliko manj zanimiva veljata para Milan - Celtic in PSV - Arsenal. Škoti računajo na preboj prek medlih Italijanov, Topničarji pa ne bi smeli imeti prevelikih težav z nizozemskimi prvaki.

Pari osmine finala:
Torek, 20. februarja, ob 20.45:
CELTIC - MILAN
LILLE - MANCHESTER UNITED
PSV EINDHOVEN - ARSENAL
REAL MADRID - BAYERN

Sreda, 21. februarja, ob 20.45:
ROMA - LYON
BARCELONA - LIVERPOOL
PORTO - CHELSEA
INTER - VALENCIA

Povratne tekme bodo 6. in 7. marca.

T. G.