Carlos Tevez je razblinil še zadnje upe Rome. Foto: EPA
Carlos Tevez je razblinil še zadnje upe Rome. Foto: EPA
Daniele De Rossi
Daniele De Rossi je takole ustrelil pod oblake. Foto: EPA
Yaya Toure
Yaya Toure je izkoristil nespretnost v obrambi Schalkeja. Foto: EPA
Manuel Neuer
Manuel Neuer je kljub dobrim obrambam Barcelono zapuščal razočaran. Foto: EPA

"Kaj bi bilo, če ne bi Daniele De Rossi v 30. minuti zastreljal 11-metrovke?", se bodo še nekaj časa spraševali navijači Rome, ki so na Old Traffordu upali na čudež po porazu z 0:2 na prvi četrtfinalni tekmi. Po prekršku Wesa Browna nad Mancinijem je zanesljivi izvajalec strela z bele točke na sobotni tekmi proti Genoi tokrat meril čez vrata.

Van der Sar vselej na mestu
Do takrat je United povsem prevladoval (priložnosti so imeli Ji Sung Park, Brown in Owen Hargreaves), nato pa je kot "navita" igrala Roma. Vse do 70. minute in spektakularnega smrtnega udarca Carlosa Teveza z glavo v padcu po predložku Hargreavesa. Pred tem je Edwin van der Sar ustavil dva strela Mirka Vučinića.

Ronaldo ni igral niti minute
Pred začetkom srečanja je nekoliko presenetil domači trener Alex Ferguson, ki je na klopi pustil Cristiana Ronalda in Wayna Rooneyja. Prvi sploh ni stopil na zelenico, drugi pa je igral zadnjih 15 minut. Vso tekmo je "oddelal" Rio Ferdinand, za katerega po nedeljski poškodbi stopala v Middlesbroughu ni bilo jasno, če bo lahko sploh zaigral. Ob koncu je gledalce navdušila tudi vrnitev kapetana Garyja Nevilla, ki zaradi poškodbe ni oblekel dresa rdečih vragov celih 13 mesecev.

Toure edini strelec na Camp Nouu
Barca je trpela prve pol ure, nato pa je po zmedi v obrambi Schalkeja v 43. minuti zadel Yaya Toure. Žogo je potisnil v mrežo iz bližine, potem ko so jo Nemci dvakrat neuspešno izbijali izpred svojih vrat (drugič z golove črte) po predložku Bojana Krkića z desne strani. Na začetku tekme je dlani Barceloninega vratarja Victorja Valdesa najprej ogrel Halil Altintop s strelom od daleč, nato je za las zgrešil Jermaine Jones, Kevin Kuranyi pa po predložku ni uspel podstaviti noge le meter od vrat.

Neuer spet opozoril nase
Barcelona se je v nadaljevanju otresla pritiska, goste pa je pred drugim zadetkom na začetku drugega polčasa obvaroval vratar Manuel Neuer, ki je odlično ubranil poskus Andresa Inieste. Ta je že v obdobju največje premoči Schalkeja v prvem delu ustavil strel Xavija.

Že v torek sta se v polfinale uvrstila Liverpool in Chelsea.


Četrtfinale, povratni tekmi:
MANCHESTER UNITED
- ROMA 1:0 (0:0) 2:0
74.423; Tevez 70.
De Rossi (Roma/30.) je zastreljal 11-metrovko.

BARCELONA - Schalke 1:0 (1:0) 1:0
75.000; Toure 43.

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.

Polfinale, prva tekma, 22. aprila:
LIVERPOOL - CHELSEA
Povratna tekma bo 30. aprila.

Polfinale, prva tekma, 23. aprila:
BARCELONA - MANCHESTER UNITED
Povratna tekma bo 29. aprila.


MANCHESTER U. 1 - 0 ROMA
Tevez 70. --------------------------------------- van der Sar Doni Brown Panucci Pique Mexes Ferdinand Juan Silvestre Cassetti * Park Taddei *** Anderson *** Pizarro **
Carrick ** De Rossi Hargreaves Perrotta Giggs * Mancini Tevez Vučinić -------- Izid prve tekme: 2:0 ---------
* 74./Rooney * 56./Tonetto
** 74./O'Shea ** 69./Giuly
*** 81./G. Neville *** 81./Esposito
Sodnik: Tom Henning OVREBO (NOR)

BARCELONA 1 - 0 SCHALKE
Toure 43. --------------------------------------- Valdes Neuer Zambrotta Rafinha *** Puyol Bordon Thuram Krstajić Abidal Westermann Xavi Jones Toure ** Ernst Iniesta Kobiašvili * Eto'o Kuranyi Krkić * Altintop Henry *** Asamoah ** -------- Izid prve tekme: 1:0 ---------
* 73./Giovanni * 32./Grossmüller
** 81./Marquez ** 69./Vicente *** 91./Gudjohnsen *** 77./Larsen


Sodnik: Roberto ROSETTI (ITA)

M. R.