V Liverpoolu so celo noč slavili veliko zmago v Ligi prvakov. Foto: epa
V Liverpoolu so celo noč slavili veliko zmago v Ligi prvakov. Foto: epa
Krut poraz ga je zelo prizadel.
Andrej Ševčenko je bil tragični junak finala. Foto: epa

Angleški časopisi so v jutranjih izdajah spisali prave hvalospeve četi Rafaela Beniteza. "Neverjetni" piše na naslovnici The Suna, ki evropske prvake primerja z junaki uspešnega animiranega filma z istim naslovom.



Večina komentatorjev se strinja, da bo Steven Gerrard oziroma Stevie Wonder, kakor ga je poimenoval The Sun, zdaj ostal na Anfield Roadu, čeprav so ga mnogi pred nekaj meseci že videli v drugem klubu.

Igralcem je že čestital tudi premier Tony Blair. "Neverjetno. Sijajno. Vsa država je ponosna na vas," je zapisal v sporočilu nogometašem. Selektor angleške reprezentance Sven Göran Eriksson je poudaril, da je izid odlična novica za vse, ki delajo v angleškem nogometu.

Predsednik Milana Silvio Berlusconi je bil nad razpletom šokiran, saj je prepričan, da so si rdeče-črni zaslužili zmago. "Skozi vse srečanje smo bili precej boljši nasprotnik. Igro smo gradili korak za korakom, medtem ko Liverpool ni pokazal veliko. Kakšna sramota. Nogomet je kot politika. Misliš, da si že zmagal, pa potem ne," je povedal italijanski premier, ki, kot kaže, ne bo odslovil trenerja Carla Ancelottija.

Italijanski časniki so prav tako težko sprejeli krut poraz. "Milanova nočna mora" je na prvo stran napisala La Gazzetta dello Sport, večina poročevalcev pa je glavna krivca za neuspeh našla v Andreju Ševčenku in vratarju Didi. "Dovolj je bilo, da je Dida za trenutek zaspal," ugotavlja Corriere della Sera.

Poročilo o tekmi si preberite tukaj, izjave pa tukaj.