Veteran Seedorf je vlil kanček upanja za Milan. Foto: EPA
Veteran Seedorf je vlil kanček upanja za Milan. Foto: EPA
C. Ronaldo in Kaka
Kaka in Ronaldo proti Lyonu nista blestela. Predvsem Brazilec je bil tarča kritik v španskih medijih. Foto: EPA

Manchester se je po zadetku Ronaldinha hitro znašel v rezultatskem zaostanku, ki bi bil lahko še višji, če bi bili nogometaši Milana natančnejši. Po nenavadnem golu Paula Scholesa in dveh Wayna Rooneyja je Manchester na dobri poti, da se tretjič zapored uvrsti v finale Lige prvakov.

Milan imel več priložnosti, Manchester več golov
Trener Milana Leonardo je prepričan, da njegovo moštvo ni povsem brez možnosti na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov na Old Traffordu. "Ni še konec. V Manchester moramo odpotovati po zmago z 0:2. Danes smo pokazali, da lahko, ko igramo svojo igro, Manchestru povzročamo veliko težav. Ob polčasu bi lahko vodili 3:0, a je Scholes zabil bizaren gol v trenutku, ko smo imeli zaradi poškodbe Antoninija igralca manj na igrišču. Imeli smo pobudo, ko pa smo Manchestru pustili, da "zadiha", so to izkoristili. V trenutkih, ko so igrali dobro, so dali gole v nasprotju z nami, ki smo imeli toliko priložnosti, dosegli pa le dva zadetka," je nad številnimi zamujenimi priložnostmi svojih varovancev po koncu tekme tarnal Brazilec.

Manchester prvič zmagal proti Milanu na njegovih tleh
Rooney je priznal, da je bila po tekmi v slačilnici rdečih vragov tišina. "Če bi ostalo pri izidu 1:3, bi bilo za Milan zelo težko, tako pa imajo še možnosti," meni napadalec Manchester Uniteda, ki je San Siro utišal z dvema zadetkoma v drugi polovici tekme. "Na začetku smo kazali preveč spoštovanja do njih in jim prepustili preveč pobude. Nismo dovolj napadali, ko pa smo se vrnili, smo jih nadzorovali igro in zasluženo zmagali. Ponosni smo, da smo prvo moštvo Manchestra, ki je zmagalo v Milanu," se je zmage veselil Rooney, ki je v tej sezoni skupaj dosegel 25 zadetkov.

"Madrid ne kaže, da je kandidat za naslov"
Real Madrid, ki lovi deseti naslov evropskih prvakov, se je iz Lyona vrnil s porazom 1:0. "Sanje belega baleta so ogrožene", je zapisala Marca dan po tem, ko je s spektakularnim zadetkom Jeana Makouna Olympique zasluženo slavil. "Madrid pri vrnitvi iz Lyona ne kaže znakov, da je kandaidat za naslov," je bil oster AS. Španski mediji so kritizirali trenerja Manuela Pellegrinija, ker je na središču igrišča igral Malijec Mahamadou Diarra, kot najslabšega igralca kraljevega kluba iz španske prestolnice pa izpostavljajo Kakaja. "Kaka je še vedno izgubljen. Brazilski zvezdnik je zamudil priložnost, da bi dokazal, kako pomemben je za Real," je bil neusmiljen do Kakaja, ki se je v Madrid pred sezono preselil iz Milana.

Valdano po tekmi zaskrbljen
Zaostanek 1:0 ni tako velik, da Cristiano Ronaldo in njegovi soigralci ne bi mogli nadoknaditi, a po petih zaporednih sezonah, ko je Real iz Lige prvakov izpadel v prvem krogu na izpadanje, je direktor kluba Jorge Valdano zaskrbljen. "Imeli smo slabo noč, preveč vzponov in padcev. Nismo bili tisti pravi. Na povratni tekmi na Bernabeu si ne bomo smeli privoščiti nobene napake," je zaskrbljen pripovedoval Argentinec po tekmi. Na povratni tekmi 10. Marca Pellegrini ne bo mogel računati na Marcela in Xabija Alonsa.