Milivoje Novaković je s 14 zadetki najboljši strelec Kölna v letošnji sezoni. Foto: EPA
Milivoje Novaković je s 14 zadetki najboljši strelec Kölna v letošnji sezoni. Foto: EPA

Po nedeljskem porazu proti Wolfsburgu s 4:1 so igralci Kölna na treningu doživeli pravi šok, ko so na oglaševalskih panojih ob igrišču prebrali grafit "Wenn ihr absteigt, schlagen wir euch tot" (če boste izpadli, vas bomo pretepli do smrti), izpisan v dolžini 20 metrov. Očitno so navijači ponoči vdrli v treningkamp kölnskega moštva in neprimerno izrazili nezadovoljstvo zaradi slabih rezultatov.

Kapetan Lukas Podolski (proti Wolfsburgu sicer ni igral) je bil ogorčen: "To nima zveze z zdravo pametjo. Pravi navijači nikoli ne bi storili česa podobnega. Nič ne bo bolje, če nas bo nekdo udaril po glavi." Trener Frank Schäfer se je tudi burno odzval: "Šokiran sem. Tako dejanje nima zveze z nogometom, to je povsem destruktivno."

Še pred tremi tedni je kazalo, da bodo "kozlički" zanesljivo ostali v Bundesligi, potem pa so sledili trije grenki porazi proti Borussii Moenchengladbach (5:1), Stuttgartu (1:3) in v nedeljo še proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek Wolfsburgu (4:1). Köln je posledično z 11. padel na 14. mesto in ima le še tri točke prednosti pred mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije.