Eden izmed junakov tekme je bil Frank Lampard, ki je dosegel zadnja dva zadetka za Londončane. Foto: EPA
Eden izmed junakov tekme je bil Frank Lampard, ki je dosegel zadnja dva zadetka za Londončane. Foto: EPA
Petr Čech
Petr Čech ni imel svojega večera. Foto: EPA

Le kdo se ne spomni finala Lige prvakov v Carigradu izpred štirih let, ko je Liverpool proti Milanu v šestih minutah izničil zaostanek 0:3 in na koncu slavil po enajstmetrovkah. Ali pa znamenitega finala leta 1999, ko je Bayern proti Manchester Unitedu do začetka 91. minute vodil z 1:0, potem pa v zadnjih vzdihljajih tekme prejel dva zadetka.

Tudi sinočnjih 90 minut spada v to kategorijo. Malokdo je verjel v Liverpool po porazu na domačem igrišču z 1:3. Še manj ljudi je verjelo v Redse, potem ko je Rafa Benitez objavil postavo in v njej zaradi poškodbe ni bilo kapetana Stevena Gerrarda.

Drama, goli, preobrati ...
Sledila pa je najrazburljivejša tekma v zadnjih štirih letih. Toliko drame, golov, izjemnih potez, preobratov ... in na koncu izid 4:4, ki je Chelseaju zagotovil tretji zaporedni polfinale Lige prvakov. A ni dosti manjkalo, pa bi se veselil Liverpool. 0:2 po slabe pol ure in nokavtiran nasprotnik, preobrat s 3:2 na 3:4 v dveh minutah ... Kaj bi bilo, če ne bi Essien pri izidu 4:4 v zadnjih minutah z golove črte rešil zanesljivega zadetka?

Hiddink: Utrip mi je skakal kot nor
Kako sta tekmo doživljala oba trenerja? "Pri vodstvu Liverpoola z 2:0 sem izgubil živce. Moji igralci se niso držali načrta. Preveč smo se povlekli in izgubljali vse dvoboje. Še sreča, da v prvem delu nismo dobili tretjega zadetka. Drugi polčas je bil tak, kot sem zahteval. To ni bila tekma za bojazljivce. Doživel sem veliko dramatičnih tekem. Moram priznati, da mi je utrip skakal kot nor. Od 120 na 180 in nazaj," je dramatično tekmo opisal Hiddink.

Dosegli štiri gole v gosteh in izpadli
Benitez je bil vsaj navzven precej mirnejši: "Ponosen sem. Res sem ponosen na igralce in naše navijače. Odigrali smo odlično tekmo. Res je škoda, da dosežeš štiri zadetke v gosteh in izpadeš. To je bila neverjetna tekma. Pri vodstvu 2:0 sem verjel, da lahko napredujemo v polfinale. Tudi prvi gol Chelseaja mi ni vzel upanja. Toda delali smo preveč napak in Chelsea je moštvo, ki izkoristi vsako. To so igralci svetovnega razreda."

R. K.