Ronaldo je za Real v La Ligi na 98 nastopih dosegel 69 golov. Foto: EPA
Ronaldo je za Real v La Ligi na 98 nastopih dosegel 69 golov. Foto: EPA
Ramon Calderon in Predrag Mijatović
Ramon Calderon je postal predsednik Reala julija, potem ko niso upoštevali glasov prejetih po pošti. Foto: EPA

"Zdaj čakamo, kako bo Real odgovoril," je trenutno stanje opisal človek, ki dejansko vodi Berlusconijev klub. Ronaldov agent Fabiano Farah in rdeče-črni so se načeloma že dogovorili, a kraljevi klub ne želi zastonj izpustiti Brazilca, za katerega so leta 2002 milanskemu Interju plačali skoraj 40 milijonov evrov.

Becks bo še igral za galaktike
Trener Špancev Fabio Capello je medtem omilil stališče do (ne)igranja Davida Beckhama: "Beckham je velik profesionalec in se na trenigih vedno zelo trudi." Italijan je ob novici, da bo Anglež naslednjih pet let igral za neverjetnih 250 milijonov v LA Galaxyju v ZDA, sedmi sili sporočil, da ne razmišlja več o Beckhamu kot delu prvega moštva ter mu je napovedal, da bo lahko z najboljšimi lahko le še treniral.

Calderon predava brez dlake na jeziku
Predsednik najuspešnejšega nogometnega kluba v Evropi Ramon Calderon, ki v zadnjih treh letih ni osvojil niti ene lovorike, je pred dnevi gostoval na univerzi v Madridu in s svojim govorom požel val ogorčenja med privrženci Madridčanov. Calderon je študentom spregovoril o "svojih" igralcih brez zadržkov: "Oni so prevzetni, egoistični in vse, kar mislijo, je to, kako velike zvezde so. Realovi igralci niso nikoli plačali za nič." Ob tem Calderon ni mogel mimo Beckhama: "Gre v Hollywood, da bo postal polovična filmska zvezda." Nekaj pikrih je prihranil tudi za navijače: "Na Santiago Bernabeu prihajajo ljudje kot v gledališče."

Ni vedel, da ga snemajo
Seveda tako neposrednih besed bogati odvetnik najverjetneje ne bi izrekel, če bi vedel, da ga snemajo. Posnetek se je kmalu pojavil na medmrežju, predvajal ga je celo nacionalni radio. Na uradni strani kluba so nato zapisali: "Predsednik je samo želel predstaviti študentom pomembnost upravljanja v velikem podjetju, kot je Real Madrid." Težav za Calderona ob tem ni konec. Konec januarja bo jasna odločitev sodišča, ki bi lahko spremenilo izid volitev za predsednika kluba oziroma zahtevalo ponovitev volitev, kot se je to zgodilo v Barceloni.

Toni Gruden