Rajanje nogometašev Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Rajanje nogometašev Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je začela sanjsko, z golom v 2. minuti. Ahmet Muhamedbegović je poslal dolgo podajo, sprejel jo je Raul Florucz, z lobom z vrha kazenskega prostora pa je premagal vratarja Rijeke. Navijači so gol proslavljali z nekaj zamika zaradi morebitnega prepovedanega položaja avstrijskega nogometaša, a je sodnik po s pomočjo VAR-a gol priznal.

V 13. minuti so Stožice proslavljale drugi gol, Agustin Doffo je podal Pedru Lucasu na levi strani, ta je žogo poslal pred vrata, kjer je bil Thalisson, z natančnim strelom je matiral Martina Zlomislića.

Tekma prekinjena zaradi izgredov reške navijaške skupine Armade

V 60. minuti je bila tekma za pol ure prekinjena zaradi izgredov reške navijaške skupine Armade, ki je bakle metala tako na zelenico kot tudi na tribune, kjer so bili navijači Olimpije. Sodnik Urs Schnyder je obe ekipi poslal v slačilnice, policija je gostujočo tribuno izpraznila. Možje postave so morali s solzivcem posredovati tudi pred tekmo, ko so navijači Rijeke začeli metati bakle med navijače Olimpije.

V 17. minuti je sledila nova obetavna priložnost zmajev. Florucz je podal Dinu Kojiću, ki je preigraval v kazenskem prostoru, a pri zaključnem strelu ni bil dovolj natančen.

To je popravil v 35. minuti, ko je Olimpija vodila že s 3:0. Rijeka je izgubila žogo in zmaji so krenili v protinapad, spet je Pedro Lucas s podajo zaposlil Dina Kojića, ta je streljal in zadel z 11 m. Marco Pašalić, ki se je vračal v obrambo, ni uspel zaustaviti novega gola ljubljanske ekipe.

In tu se Olimpija ni ustavila. Ob zaključku prvega polčasa je Florucz začel zmagovito akcijo, podal je Kojiću, ta je podal s peto Thalissonu, ki je od blizu še drugič premagal vratarja reške ekipe.

Rijeka ni bila nevarna v prvem polčasu, Marco Pašalić je v 27. minuti izvedel prosti strel s 30 m, toda žoga je šla visoko prek vrat.

Drugi polčas je Olimpija odprla s hitrim golom – med strelce se je vpisal Pedro Lucas.

Florucz je v 53. minuti nevarno streljal s 13 m, žoga je šla malo mimo vrat.

Po daljši prekinitvi zaradi izgredov navijaške skupine Armade z Reke se je tekma nadaljevala.

Na prvih tekmah si je najboljše izhodišče i

zmed treh slovenskih klubov priigrala ljubljanska zasedba, ki je na Reki iztržila 1:1.

Zmaji pod vodstvom Victorja Sancheza v tej sezoni na 11 tekmah še nikoli niso izgubili, dobro predstavo so pokazali tudi konec tedna na večnem derbiju z Mariborom, ki se je končal z 1:1.

Tekmo je za daljši čas prekinila reška navijaška skupina Armade. Foto: www.alesfevzer.com
Tekmo je za daljši čas prekinila reška navijaška skupina Armade. Foto: www.alesfevzer.com

KONFERENČNA LIGA, 4. predkrog, povratna tekma

Četrtek ob 19.00:
OLIMPIJA − RIJEKA 5:0 (4:0) 1:1
Florucz 2., Thalisson 13., 45., Kojić 35., Pedro Lucas 47.

Sodnik: Urs Schnyder (Švica)

V krepkem tisku je izid prve tekme.