Alessandro Del Piero je še enkrat rešil Juventus. Foto: Reuters
Alessandro Del Piero je še enkrat rešil Juventus. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je zaigral prvič po junijskem evropskem prvenstvu. Foto: EPA
Arsene Wenger
Arsene Wenger v Kijevu ni bil zadovoljen z učinkom napadalcev. Foto: Reuters

"Premagali smo moštvo, ki je trenutno v boljšem fizičnem in duševnem stanju od našega. V sredini so igrali s petimi možmi, ki so se jim priključevali še trije. Tu so bili močnejši, toda očitno je mojim igralcem ostalo še nekaj iz tistih časov, ko so igrali v Ligi prvakov. Ta zmaga nam pomeni ogormno," je bil po prvi tekmi v Ligi prvakov po dveh letih in zmagi nad Zenitom (1:0) zadovoljen Ranieri. Srečanje je v 76. minuti z izjemnim udarcem s prostega strela odločil Alessandro Del Piero, član šampionskega moštva iz leta 1996.

Ferguson našel tudi pluse
Drugi derbi večera med Manchester Unitedom in Villarrealom (0:0) je razočaral gledalce, vendar je trener branilcev naslova Alex Ferguson kljub temu našel pozitivne stvari. "Izid kljub vsemu ni slab. Glede na število priložnosti bi morali zmagati, vendar je bilo tudi nekaj plusov. Hargreaves, Park in Nani so, denimo, odigrali prvo celo tekmo v sezoni. Manjkal nam je zaključek, toda to bomo popravili v naslednjih tekmah."

"Navijači teh stvari ne pozabijo"
Sir Alex je še posebej pohvalil navijače, ki so z ovacijami pričakali Cristiana Ronalda, čeprav je Portugalec poleti želel zapustiti klub. "Zanj je bilo to zelo pomembno. Mislim, da je nekaj takega tudi pričakoval. Za nas je naredil veliko in navijači teh stvari ne pozabijo," je povedal Ferguson.

Klinsmann: Imeli smo tudi srečo
Trener Bayerna Jürgen Klinsmann je imel kljub zmagi na gostovanju pri Steaui (0:1) mešane občutke: "Tri točke v gosteh so zelo pomembne, vendar bi morali tekmo končati že prej. Na koncu bi se lahko razpletlo drugače. Priznam, da smo imeli v drugem polčasu srečo."

Igralci niso poslušali Schusterja
Trener Reala Bernd Schuster je bil po zmagi nad beloruskim Batejem (2:0) razočaran: "Po dobrem štartu sem pričakoval več zadetkov, tako da sem razočaran. Po prvem golu bi morali nasprotnika dotolči, mi pa smo zaigrali ležerno. Tega nisem hotel, vprašajte igralce, zakaj so to storili."

Wenger žaluje za dvema točkama
Čeprav je Arsenal do točke v Kijevu (1:1) prišel dve minuti pred koncem, je bil trener Arsene Wenger nezadovoljen: "Izgubili smo dve točki. Glede na število priložnosti bi morali zmagati."

Italijan pod prho poslal napačnega
Še velika sodniška napaka na tekmi Celtic - Aalborg (0:0). Italijan Matteo Trefoloni je z igrišča poslal napačnega igralca! Deset minut pred koncem tekme je Giorgiosa Samarasa podrl danski branilec Michael Jakobsen, sodnik Trefaloni pa je segel po rdečem kartonu. Na veliko presenečenje nogometašev Aalborga pa je karton pokazal napačnemu igralcu - Michaelu Beauchampu, ki je zmeden moral z igrišča.

R. K.