Zoran Pavlovič je odličen izvajalec prostih strelov. Foto: Marko Madžarac
Zoran Pavlovič je odličen izvajalec prostih strelov. Foto: Marko Madžarac
Mariborčani dočakali nov naslov
Zoran Pavlovič o naslovu
Maribor 8. nogometni prvak Slovenije

32-letni igralec, ki se je z nogometom začel ukvarjati v velenjskem Rudarju, kamor se je družina preselila v njegovi mladosti, je po zmagi nad Celjani z 1:0 kar žarel od zadovoljstva. Pred začetkom sezone 2007/08 so ga pri Interblocku odpisali po dolgotrajnem sporu, v Maribor ga je povabil Zlatko Zahovič in priljubljeni Zoki je v Ljudskem vrtu zablestel. V letošnji sezoni je dosegel štiri zadetke.

Kako ste doživeli derbi s Celjani? Maribor je po šestih letih spet prvak. Vzdušje je bilo neverjetno.
Fenomenalno. Zaključek je bil še boljši. Vedeli smo, da bo tekma težka, kar se je znova potrdilo. Vse tekme s Celjem so bile letos težke. Mi smo tokrat bili srečnejši, za borbo smo bili nagrajeni s tem uspehom.

Po porazu v Lendavi je bila ekipa precej na tleh. Kako ste se pobrali in pripravili na to izjemno pomembno tekmo? Tokrat ste delovali povsem drugače na igrišču.
Po porazu v Lendavi nismo bili na tleh, ampak so se zgodile neke napake. Manjkalo je šest igralcev iz prve ekipe. Tekmo smo dobro analizirali, trener je opozoril na napake, zdaj pa smo pokazali svoj pravi obraz.

Doma je Maribor letos neporažen. Lani so se v Ljudskem vrtu razprodajale točke, letos pa je to prava trdnjava. Mislite, da na to vpliva tudi prenovljeni stadion?
Prav gotovo. Vplivalo je vse, nova ekipa, novo vzdušje, novi stadion, naš dvanajsti igralec - Viole, ki bi se jim rad zahvalil za podporo skozi celotno sezono. Celotni mozaik smo sestavljali skozi sezono.

Kako bi lahko primerjali lansko sezono z letošnjo? Lani ste imeli ogromno težav, trenerji so se menjavali. Pred sezono je prišel Darko Milanič in in zdaj slavite osmi naslov v samostojni Sloveniji in prvega po šestih letih.
Prišlo je do popolne spremembe v organizaciji kluba. Storili smo korak naprej v organizacijskem smislu, pa tudi igralski kader je boljši. Zdaj se vidi, da je vodstvo vleklo prave poteze. Plod vsega skupaj je naslov državnega prvaka.

Slovenski klubi se v zadnjih letih v evropskih tekmovanjih res niso izkazali. Po navadi so izpadli že v prvih krogih. Mislite, da je Maribor bolj konkurenčen in da bi lahko s to ekipo prišel v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov.
Ne vem, katerega nasprotnika sploh lahko dobimo. Treba je počakati na žreb. Ta ekipa je velikokrat v tej sezoni dokazala, da je sposobna doseči odmeven izid. Mislim, da se bo Maribor tudi še okrepil.

Prejšnji teden se je v prvo ligo po štirih letih vrnila tudi Olimpija. V novi sezoni bo spet na sporedu večni derbi, ki je nekako kar manjkal PrviLigi TS.
Hvala bogu, da se je vrnila. Čakamo jo že mnogo let. Veselim se že teh tekem, posebej pa takšnih pred polnimi stadioni, kar manjka v Sloveniji. Za vsakega igralca je posebno veselje igrati pred polnimi tribunami in kakovostnimi ekipami, sem spada vsekakor tudi Olimpija.

A. G.

Mariborčani dočakali nov naslov
Zoran Pavlovič o naslovu
Maribor 8. nogometni prvak Slovenije