Manuela Pellegrinija bo od Evropske nogometne zveze doletela kazen. Foto: Reuters
Manuela Pellegrinija bo od Evropske nogometne zveze doletela kazen. Foto: Reuters
Wayne Rooney
Wayne Rooney je član Manchester Uniteda od sezone 2004/05. Foto: EPA

Čilenec se je po tekmi, ki so jo sinjemodri na svojem Etihadu izgubili z 2:0, ostro odzval na sojenje glavnega sodnika Jonasa Erikssona, ki je med drugim na začetku drugega polčasa izključil branilca Martina Demichelisa, zaradi česar so morali aktualni angleški podprvaki ugoden izid loviti z igralcem manj.

"Ko izgubiš tekmo, si slabe volje in jezen. Morda sem res rekel nekaj, česar ne bi smel, in za to se opravičujem. Toda nikoli nisem rekel, da je (Eriksson) slab sodnik, da je nepošten in da ne bi smel soditi v tekmovanjih pod okriljem Uefe. To bi rad poudaril," je na novinarski konferenci pred ligaškim obračunom s Stoke Cityjem dejal Pellegrini. Kakšna kazen ga bo doletela, za zdaj še ni znano.

Rooney podaljšal do leta 2019
V Manchestru pa so tudi uradno potrdili, da je Wayne Rooney podaljšal sodelovanje z rdečimi vragi in podpisal pogodbo, ki ga na klub z Old Trafforda zavezuje vse do leta 2019. Angleški napadalec bo z novo pogodbo zaslužil 300 tisoč funtov (nekaj več kot 360 tisoč evrov) na teden. Liverpoolčan je za Manchester United odigral 428 uradnih tekem, med strelce se je vpisal 208-krat.