47-letni trener je že po koncu sobotnega finala Lige prvakov napovedal, da ga zanima le še delo z Realom, da bi čim prej postal prvi trener, ki je osvojil Ligo prvakov s tremi različnimi klubi. Foto: EPA
47-letni trener je že po koncu sobotnega finala Lige prvakov napovedal, da ga zanima le še delo z Realom, da bi čim prej postal prvi trener, ki je osvojil Ligo prvakov s tremi različnimi klubi. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho je po trojni kroni Interju že pomahal v slovo in se odpravil naslednji postaji naproti - Real Madridu. Foto: EPA

Upravni odbor kraljevega kluba se je srečal ob 18.30, uro pozneje pa je pred mikrofone stopil predsednik kluba Florentino Perez.

"Manuel Pellegrini je končal etapo pri Real Madridu," je novico o odpustu čilskega trenerja sedmi sili sporočil Perez. "Zdaj je napočil čas, da spodbudimo naš projekt. Prepričani smo, da je Jose Mourinho pravi človek za prevzem službe," je španski gradbeni mogotec potrdil, da bo Portugalec naslednji trener Reala.

Priložnost, ki je ne gre zamuditi
"Pripravljen sem priznati nekatere napake, ki sem jih storil, a najem Joseja Mourinha je priložnost, ki je klub, kot je Real, ki neprestano strmi k odličnosti, preprosto ne more izpustiti iz rok," je Perez še obrazložil menjavo Pellegrini - Mourinho. A pred uradnim ustoličenjem "Mouja" na Santiagu Bernabeu, se mora Real še dogovoriti z Interjem, ki je v soboto pod Portugalčevim vodstvom po 45 letih postal evropski klubski prvak.

Milijoni odkupnine za "Mouja"
Portugalskega stratega z Interjem namreč veže pogodba do leta 2012, zato se kluba dogovarjata o odškodnini. Real bi Interju moral plačati 16 milijonov evrov.

Medtem v Interju že iščejo Mourinhovega naslednika. Prvi na seznamu želja predsednika Massima Morattija je angleški selektor Fabio Capello, omenja pa se še Guusa Hiddinka, Sinišo Mihajlovića in Luciana Spallettija.

S počitnic na delo v Španijo
Med burnim dogajanjem v španski prestolnici se je oglasil tudi glavni povzročitelj drame. "Nemogoče, to je nemogoče," je bil Mourinhov odgovor na vprašanje, ali še obstaja možnost, da ostane na čelu "neroazzurrov". "Sem na počitnicah, nato bom delal v Španiji," je bil v svojem slogu neposreden Portugalec.

307 milijonov, rekordna bera točk in nič lovorik
Pellegrini je lani poleti zapustil Villarreal in postal prvi strateg Reala, ki se je za rekordnih 307 milijonov okrepil z imeni, kot so Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema ... Kljub astronomskemu vložku je najuspešnejši evropski klub sezono 2009/10 končal brez ene same lovorike. V La Ligi je Real sicer osvojil rekordnih 96 točk, a je izgubil oba "el Clasica" in španski naslov je ubranila Barcelona. V Ligi prvakov so Madridčani že šestič zapored končali s tekmovanjem v osmini finala, Alcorcon pa je bil tretjeligaški klub, ki je bil za Real usoden v kraljevem pokalu.