Juventus v evropskih tekmovanjih ni izgubil že tri leta. Nazadnje ga je v Evropski ligi s 4:1 premagal Fulham. Foto: EPA
Juventus v evropskih tekmovanjih ni izgubil že tri leta. Nazadnje ga je v Evropski ligi s 4:1 premagal Fulham. Foto: EPA
Antonio Conte
Trener Juventusa Antonio Conte lahko pred povratno tekmo spi povsem mirno. Foto: EPA
David Beckham
David Beckham utegne začeti v prvi enajsterici PSG-ja. Foto: EPA

Juventus bo na domačem igrišču branil kar tri gole prednosti iz Glasgowa. Toda Andrea Pirlo, ki je bil leta 2005 član Milana, ko je ta v finalu Lige prvakov v Carigradu zapravil tri gole prednosti proti Liverpoolu, opozarja, da je v nogometu vse mogoče.

"V nogometu sem že dovolj dolgo, da vem, da se čudeži dogajajo. Še vedno imam v glavi finale Lige prvakov proti Liverpoolu, ko nam je ta v enem polčasu zabil tri gole. Celtic ima zdaj na voljo celo tekmo. Bilo bi zelo nevarno, če bi mislili, da je dvoboj že odločen," svari Pirlo.

Le Inter in Ajax nadoknadila domač poraz
A statistika ni na strani Celtica, saj je v 21-letni zgodovini Lige prvakov v izločilnih bojih le dvema moštvoma uspelo nadoknaditi domač poraz. Pred dvema letoma je Inter po domačem porazu z 0:1 proti Bayernu v gosteh zmagal s 3:2, enako pa je v sezoni 1995/96 uspelo Ajaxu proti Panathinaikosu. A oba sta nadoknadila le gol zaostanka, ne pa tri.

Juventusov niz neporaženosti traja že 17 tekem
Dodatno dejstvo, ki ni v korist Celtica, je to, da je Juventus v Evropi neporažen že 17 tekem zapored, v generalki pred obračunom v sredo pa je remiziral na vročem igrišču v Neaplju (1:1). Trener Antonio Conte bo morda spočil Artura Vidala, Stephana Lichsteinerja in Claudia Marchisia, ki bi v primeru še enega rumenega kartona morali izpustiti prvo tekmo četrtfinala. Pri Celticu ne bo kapetana Scotta Browna, ki si je poškodoval stegensko mišico. Škotski prvak je pretekli konec tedna v pokalu z 2:1 premagal St. Mirren.

PSG dobil "opomin" v Reimsu
Nekoliko več skrbi kot Juventus ima PSG. Parižani so v Valencii zmagali z 2:1, na Parku princev pa ne bodo mogli računati na kaznovana Zlatana Ibrahimovića in Marca Verrattija. Optimizma ne vliva niti prvenstveni poraz v Reimsu (1:0), ki je četo Carla Ancelottija premagal celo z igralcem manj. Ancelotti je za poraz okrivil slabo igrišče. Tokrat bo morda Italijan v prvo postavo uvrstil Davida Beckhama, ki bi tako po letu 2010, ko je bil še član Milana, znova zaigral v Ligi prvakov.

Valencia bo skušala pritisniti
Valencia bo nastopila brez poškodovanih osrednjih branilcev Adila Ramija, ki je na prvi tekmi zadel v 90. minuti, in Ricarda Coste. "Vemo, kako igra PSG. Pogosto prepustijo žogo nasprotniku, sami pa prežijo na protinapade. Naš načrt pa je, da pritisnemo in čim več časa preživimo na polovici nasprotnika," napoveduje francoski branilec pri Valencii Jeremy Mathieu. Valencia je v zadnjem krogu prvenstva remizirala z Levantejem (2:2).

LIGA PRVAKOV

OSMINA FINALA, povratne tekme

Sreda ob 20.45:
JUVENTUS - CELTIC 3:0

Verjetni postavi:

Juventus: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Pirlo, Isla, Peluso, Pogba, Asamoah, Matri, Vučinić.

Celtic: Forster, Matthews, Wilson, Ambrose, Izaguirre, Forrest, Ledley, Wanyama, Mulgrew, Commons, Hooper.


PARIS SG - VALENCIA 2:1

Verjetni postavi:

PSG: Sirigu, Jallet, Silva, Alex, Maxwell, Lucas, Beckham, Matuidi, Pastore, Menez, Lavezzi.

Valencia: Guaita, Pereira, Mathieu, Ruiz, Guardado, Costa, Parejo, Feghouli, Banega, Jonas, Soldado.

Torek ob 20.45:
BORUSSIA DORTMUND - ŠAHTAR 2:2
Tekmo bo sodil Damir Skomina.

MANCHESTER UNITED - REAL MADRID 1:1

Torek, 12. marca, ob 20.45:
BARCELONA - MILAN 0:2

SCHALKE - GALATASARAY 1:1

Sreda, 13. marca, ob 20.45:
BAYERN - ARSENAL 3:1

MALAGA - PORTO 0:1

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.