Jose Mourinho obožuje Franka Lamparda in ta njega. Zvezni igralec je bil redka zvezda stalnica v prvi enajsterici modrih. Foto: EPA
Jose Mourinho obožuje Franka Lamparda in ta njega. Zvezni igralec je bil redka zvezda stalnica v prvi enajsterici modrih. Foto: EPA
Roman Abramovič
Po informacijah iz kroga Romana Abramoviča je ruski miljarder resno razmišljal o umiku iz kluba. Foto: Reuters

"Zaradi Mourinha sem poleti zavrnil izredno ponudbo Reala," je branilec Ricardo Carvalho komentiral odhod rojaka s trenerske klopi. "K Chelseaju sem prišel samo zaradi njega," je bil jasen Florent Malouda, ki se je v London poleti preselil iz Lyona. Besen in nezadovoljen naj bi bil najučinkovitejši napadalec modrih Didier Drogba (lani zadel 33-krat), prvi zvezdnik Frank Lampard pa je globoko razočaran, podobno se počuti tudi Michael Essien. Olajšanje je priznal le Andrej Ševčenko, veliki prijatelj lastnika Chelseaja, ki se po prihodu iz Milana nikakor ni znašel v Mourinhovi postavitvi.

Želi si uživati v delu
Klub in trener sta se že dogovorila o odškodnini, Mourinho je sicer imel pogodbo do leta 2010. Medtem pa snubci že vneto kličejo prostega Portugalca, ki je priznal, da si želi čim hitrejšo vrnitev na trenersko klop: "Čakam na klice, želim uživati življenje, a si hkrati želim tudi delati."

Chelsea - večna ljubezen
Potem, ko se je na treningu v Cobhamu prisrčno poslovil od igralcev, s katerimi je osvojil pet lovorik, se je kontroverzni 44-letnik v pismu obrnil še na navijače. "Zelo sem ponosen na moje delo v Chelseaju. Bilo je lepo in plodovito obdobje. Hvala vsem navijačem, ki so pomagali ustvariti to zgodbo. Upam, da gre za razmerje, ki nikoli ne bo minilo."

Navijačem pisal tudi klub
Na zveste spremljevalce Chelseaja so se obrnili tudi pri klubu, kjer so se zahvalili navijačem za potrpežljivost in razumevanje med tem težkim obdobjem. Kot vzrok za razhod uspešne naveze so navedli zlom zaupanja med obema stranema, kar se je poznalo tudi pri izidih. Pred Stamford Bridgem se je v podporo Portugalca zbrala stotnija podpornikov.

T. G.