Martin Mimoun je novo ime v zasedbi Olimpije. Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana
Martin Mimoun je novo ime v zasedbi Olimpije. Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana

Mimoun je vsestranski nogometaš zvezne vrste, saj lahko igra na položajih desnega oziroma levega krilnega napadalca, dobro pa se znajde tudi na položaju napadalno usmerjenega vezista.

Želja po zmagah je velika
"Prvi vtisi ob prihodu v Olimpijo so več kot pozitivni. Zelo sem vesel, da bom igral na najlepšem nogometnem objektu v državi, primarni cilj pa je, da z všečno igro in posledično zmagami privabimo čim večje število navijačev. Imam ogromno željo po napredovanju in zmagah v zeleno-belem dresu," je dejal Mimouna, ki je z ljubljanskim prvoligašem podpisal triletno pogodbo.

Stojić: Mimoun nevaren z vseh položajev
"Poleg nadarjenih fantov, ki igrajo v zvezni vrsti, smo s prihodoma Alvesa in Mimouna začeli formirati moštvo, ki nam lahko že v tem trenutku prinese pozitivne stvari. Mimouna je več kot dobrodošla okrepitev, saj se zavedamo, da bo večina naših tekmecev v državnem prvenstvu proti nam zaigrala v obrambno usmerjeni formaciji. Z njegovo idejo, zmožnostjo kreiranja igre in kakovostno levico smo dobili igralca, ki bo nevaren z vseh položajev v napadalnem delu. Vsega tega pa ne bi mogli storiti brez popolne podpore predsednika Mandarića, saj se tudi on zaveda, da imajo nogometaši, ki so igrali v 1. ali 2. francoski ligi, nesporno kakovost. Olimpija z vsakim dnem postaja vse bolj ambiciozen klub, najpomembneje pa bo, kar bo moštvo prikazovalo na zelenici,"
pa je prihod Mamouna komentiral direktor kluba Ranko Stojić.

Že v ponedeljek je Olimpija sporočila, da je pripeljala Portugalca Ricarda Alvesa.