Miroslav Klose je bil izključen v 19. minuti, s tem pa so se končale sanje Werderja o finalu Pokala Uefa. Foto: EPA
Miroslav Klose je bil izključen v 19. minuti, s tem pa so se končale sanje Werderja o finalu Pokala Uefa. Foto: EPA
Luis Fabiano
Luis Fabiano je v 37. minuti pokazal veliko spretnost. Sijajno je prelisičil obrambo Osasune. Foto: EPA
V Glasgowu Espanyol in Sevilla

Nemci si na razprodanem Weserstadionu krenili na vse ali nič. Diego je že v 4. minuti zaposlil Huga Almeido, ki je mojstrsko lobal vratarja Gorko Iraizozo. Šok se je zgodil v 19. minuti. Miroslav Klose je prodrl po levi strani in teatralno padel, francoski sodnik Bertrand Layec pa mu je pokazal še drugi rumeni karton. Zelo stroga odločitev, saj je bil že prvi rumeni karton v 2. minuti precej sporen.

Po golu Cora se je igra Werderja razpadla
Nemci so sicer še naprej napadali, a je v 50. minuti za hladen tuš poskrbel Ferran Corominas Coro, ki je izenačil po veliki napaki vratarja Andreasa Reinkeja. Zelo se je poznala odsotnost prvega vratarja Tima Wieseja, ki je bil kaznovan. Veteran v vratih Bremna je le s pogledom pospremil še eno žogo v svojo mrežo. V 61. minuti je bil z glavo natančen Jose Maria Lacruz. Pri Espanyolu sta manjkala kaznovana Moises Hurtado in Walter Pandiani, ki je z 11 zadetki tudi vodilni strelec tega tekmovanja.

Brazilca zrežirala gladko zmago Seville
Sevilla je prvo tekmo v Osasuni izgubila z 0:1, na povratni tekmi pa je bila precej boljša in je zasluženo zmagala z 2:0. Branilci naslova so na stadionu Sanchez Pizjuan povedli v 37. minuti, ko se je v kazenskem prostoru Osasune sijajno znašel Luis Fabiano. Gostje so bili povsem brez idej in na začetku nadaljevanja je Daniel Alves lepo zaposlil Renata, ki je povišal na 2:0. Najlepšo priložnost za Osasuno je zapravil Pierre Webo, ki je z glavo zadel vratnico, strel rezervista Valda pa je vratar Andres Palop obranil.

Sevilla v vlogi favorita
Finalni obračun bo na Hampden Parku v Glasgowu 16. maja. Sevilla je največji uspeh na mednarodnem prizorišču dosegla lani, ko je v finalu Pokala Uefa v Eindhovnu premagala Middlesbrough s 4:0, avgusta lani pa je v finalu evropskega superpokala v Monte Carlu gladko ugnala Barcelono (3:0). Espanyol je v finalu Pokala Uefa igral v sezoni 1987/88, ko se je izgubil proti Bayerju iz Leverkusna. V tej sezoni sta se ekipi že dvakrat pomerili v španskem prvenstvu. V 13. krogu je Espanyol na doma slavil z 2:1, prejšnjo nedeljo pa je bila Sevilla boljša s 3:1.

A. G.

Polfinale, povratni tekmi:
Werder - ESPANYOL 1:2 (1:0) 0:3
Almeida 4.; Coro 50., Lacruz 61.
RK: Klose 19./Werder

SEVILLA - Osasuna 2:0 (1:0) 0:1
Luis Fabiano 37., Renato 53.

Izid prvih tekem je v odebeljenem tisku. Finale bo 16. maja v Glasgowu.
V Glasgowu Espanyol in Sevilla