Erdal Öztürk je dosegel edini zadetek pred 68.000 gledalci. Foto: Reuters
Erdal Öztürk je dosegel edini zadetek pred 68.000 gledalci. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti in Pep Guardiola
Pep Guardiola je čestital nasledniku na klopi Bayerna Carlu Ancelottiju. Foto: Reuters

Srečanje polfinalistov Lige prvakov iz pretekle sezone je minilo brez velike večine nogometašev, ki so igrali na evropskem prvenstvu v Franciji. Edini zadetek pred 68.000 gledalci je dosegel Erdal Öztürk v 76. minuti. Streljal je z 20 metrov, žoga je zadela Gaela Clichyja, spremenila smer in končala za hrbtom vratarja Angusa Gunna.

Pep Guardiola se je hitro vrnil na Allianz Areno, kjer je z Bayernom osvojil tri naslove nemškega prvaka in dva pokalna naslova v treh sezonah. Španec je vseskozi energično vodil srečanje in dobil celo nekaj opozoril četrtega sodnika. Precej bolj umirjen je bil Carlo Ancelotti, ki je prvič sedel na klopi na stadionu v Fröttmaningu.

Götze se za 26 milijonov vrača v Dortmund
V 65. minuti je vstopil tudi Felix Götze, 18-letni brat precej bolj slavnega Maria, ki pa po treh letih zapušča Bayern in se vrača v Dortmund. Leta 2013 je odšel iz Borussie za 37 milijonov evrov, zdaj se vrača za 26 milijonov. V naslednji sezoni bo nosil črno-rumeni dres s številko 19.

V Münchnu se ni znašel. Guardiola ni računal nanj, tudi novi trener Ancelotti mu je svetoval prestop v drugi krog. Za Bayern je odigral 114 tekem, dosegel je 36 golov in 23 podaj.

Sane blizu odhoda k Cityju
Eden izmed najobetavnejših nemških nogometašev Leroy Sane je tik pred podpisom pogodbe s Cityjem. Guardiola si je zelo želel nemškega reprezentanta. Schalke je zahteval 50 milijonov evrov. Podpisal naj bi štiriletno pogodbo, na leto naj bi prejemal šest milijonov evrov.

Prijateljska tekma, München:
BAYERN - MANCHESTER CITY 1:0 (0:0)
68.000; Öztürk 76.

Bayern: Ulreich, Rafinha, Javi Martinez (65./F. Götze), Feldhahn, Juan Bernat (65./Friedl), Xabi Alonso (46./Hägler), Lahm, Alaba (46./Öztürk), Benko (85./Shabani), Ribery (46./Dorsch), Green.

Manchester City: Caballero (46./Angus Gunn), Maffeo, Adarabioyo, Kolarov (66./Bytyqi), Tasende, Fernando (56./Y. Toure), Fernandinho (73./Garcia), Jesus Navas (56./Celina), Zinčenko (46./Clichy), Barker (46./Delph), Iheanacho (46./Bony).

Sodnik: Günter Perl