Mario Götze in Andre Schürrle sta bila junaka finala zadnjega svetovnega prvenstva. Vse kaže, da bosta združila moči v Dortmundu. Foto: EPA
Mario Götze in Andre Schürrle sta bila junaka finala zadnjega svetovnega prvenstva. Vse kaže, da bosta združila moči v Dortmundu. Foto: EPA
Mario Götze
Mario Götze je pustil neizbrisen pečat v Dortmundu. Leta 2011 in 2012 je bil z Borussio nemški prvak. Foto: EPA

25-letni vezist ima z Wolfsburgom sklenjeno pogodbo do 30. junija 2019, a je iz Dortmunda prišla mamljiva ponudba. 30 milijonov evrov bodo odšteli pri porurskem velikanu. Schürrle je po koncu evropskega prvenstva odšel na dopust, vrnil pa naj bi se še ta teden, saj v četrtek Borussia odpotuje na turnejo po Kitajski.

Schürrle je blestel na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je dosegel tri gole in prispeval še tri podaje. Na evropskem prvenstvu v Franciji v izločilnih bojih sploh ni stopil na zelenico.

Najpomembnejša podaja v karieri mu je uspela v finalu svetovnega prvenstva na Maracani v Riu de Janeiru, ko je z leve strani podal pred vrata, kjer je Mario Götze z izjemnim volejem zatresel mrežo, Nemčija pa je postala svetovni prvak.
Rummenigge: Ne čudi me, da želi Mario zapustiti München
Götze je že vse od konca lanske sezone na izhodnih vratih pri Bayernu. Po pisanju Kickerja se igralec nagiba k vrnitvi v Dortmund, želi pa si ga tudi njegov nekdanji trener Jürgen Klopp v Liverpoolu.

"Pogovarjamo se z vodilnimi pri Dortmundu, vendar dogovor še ni dosežen. V pogovore je vključen tudi Götzejev manager. Ne čudi me, da želi Mario zapustiti München, saj se v zadnjih treh letih tu ni naigral," je dejal predsednik upravnega odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Odšli so Hummels, Gűndogan in Mhitarjan
Trener Borussie Thomas Tuchel želi Götzeja v kadru, saj je bilo v Dortmundu zelo burno poletje. Odšli so steber obrambe Mats Hummels (za 36 milijonov evrov k Bayernu), Pep Guardiola je odpeljal Ilkaya Gündogana za 27 milijonov evrov k Manchester Cityju. Henrik Mhitarjan, ki je blestel v zadnji sezoni Bundeslige, je za 42 milijonov evrov odšel k Manchester Unitedu.

Bo prvič padla meja 100 milijonov evrov?
Prišli so Ousmane Dembele iz Rennesa za 15 milijonov evrov, Raphael Guerreiro iz Lorienta za 12 milijonov evrov, Sebastian Rode iz Bayerna za 15 milijonov evrov, Marc Bartra iz Barcelone za 8 milijonov evrov, Emre Mor iz Nordsjällanda za 9,5 milijona evrov in Mikel Merino iz Osasune za štiri milijone evrov.

S prestopoma Schürrleja in Götzeja bi se vsota za prestope povečala na 120 milijonov evrov. Prvič v Bundesligi bi padla vrednost 100 milijonov evrov. Rekord ima Bayern iz lanske sezone (88,5 milijona).