Nicolas Burdisso (drugi z desne) je skušal na vsak način priti do Carlosa Marchene (skrajno levo). Foto: EPA
Nicolas Burdisso (drugi z desne) je skušal na vsak način priti do Carlosa Marchene (skrajno levo). Foto: EPA
David Navarro in Maicon
David Navarro se je uspešno izmikal vsem napadom. Tudi Maicon ga je le oplazil. Foto: Reuters
Med glasnejšimi sta bila seveda tudi Zlatan Ibrahimovic in nepogrešljivi srboritež Marco Materazzi, ki sta se spravila nad Roberta Ayalo. Foto: Reuters

Kri je zavrela takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu, ko je nogometaš Valencie Carlos Marchena po besednem dvoboju fizično napadel Burdissa. Iskra je zanetila pravi požar in prerivanje igralcev obeh moštev.



Z merjenim udarcem ga je poslal na tla
Vrhunec je bil udarec rezervista Davida Navarra, ki je pritekel na sredino igrišča in z merjenim neposrednim udarcem Argentinca poslal na tla. Pozneje se je izkazalo, da mu je zlomil nos. Italijani so se pognali v lov na Navarra, ki pa se je vsem napadom uspešno izmuznil.

Toldo vdrl v špansko slačilnico
Incidenti so se nadaljevali tudi v tunelu in slačilnicah. Vratar Interja Francesco Toldo je celo vdrl v slačilnico Špancev, medtem ko sta se Luis Figo in Esteban Cambiasso, ki sta mu skušala slediti, zapletla v prerivanje z varnostniki.

Mancini: To je strahopetec
Trener Interja Roberto Mancini incidentov ni videl, po pregledu posnetkov pa je dejal: "Nogometaš Valencie je povsem znorel. Pritekel je na igrišče in udaril Burdissa. Zlomil mu je nos. Strahopetec, kaj naj drugega rečem. Človek, ki udari na tak način, si drugega vzdevka ne zasluži. Toldo je videl incident in povsem možno je, da je vdrl v slačilnico Valencie. Igralci se morajo znati obnašati na igrišču." Predsednik Interja Massimo Moratti je bil precej bolj diplomatski: "Zelo mi je žal za vse, kar se je zgodilo. Take stvari se ne bi smele več dogajati. V slačilnicah ni bilo pretepa. Mislim, da Inter zaradi tega ne bo kaznovan."

Floresa strah kazni
Trenerja Valencie Quiqueja Sancheza Floresa je predvsem strah kazni. "Nastal je spor med Marcheno in Burdissom. Navarro je reagiral povsem napačno. V bistvu je napako naredilo celotno moštvo. Upam, da bodo kazni čim manjše. V slačilnici je vladala velika zmeda, ljudje so bili povsem iz sebe in kar nekaj časa je trajalo, da se je vse umirilo. Toda take stvari se v nogometu včasih dogajajo."

Navarra je sram
Glavni povzročitelj incidenta Navarro pa je za španski športni časopis Marca povedal: "Sram me je in zelo obžalujem to, kar sem naredil. Nisem videl posnetka in po pravici povedano si ga tudi ne želim. Še nikoli se nisem tako obnašal. Prepričan sem, da je moja družina nad menoj zelo razočarana. Hotel sem ju samo ločiti, naenkrat pa sem izgubil glavo. Sprejel bom kazen, kakršnakoli že bo. Zaslužim si jo." Branilec, ki sploh ni stopil v igro, je še dodal, da bo telefoniral Burdissu in se mu opravičil, če bo potrebno, pa bo po odpustek odšel tudi v Italijo.

Disciplinska komisija Uefe je že uvedla preiskavo. Prvo zaslišanje bo 22. marca. Tekma se je končala brez zadetkov, napredovala pa je Valencia, saj se je prvo srečanje v Milanu končalo z 2:2.

R. K.