Aleš Čeh bo na dobrodelni tekmi selektor ekipe Juga. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Aleš Čeh bo na dobrodelni tekmi selektor ekipe Juga. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kdo gre v Afriko?

"Vemo, kako je videti južnjaški nogomet. Veliko driblinga, veliko dobrih akcij za gledalce, veliko ekshibicije. Bojim se le, da ena žoga ne bo zadosti, in upam, da bo še kakšna v rezervi," je povedal Aleš Čeh, ki je zbral kar 73 nastopov za slovensko izbrano vrsto ter igral tudi na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Tudi vi lahko sodelujete v dobrodelnem resničnostnem šovu na TV Slovenija, katerega veliki finale bo 5. junija, ko bo v Celju dobrodelna tekma med Severom in Jugom Slovenije. Ekipi bosta sestavljeni iz 18 igralcev: šestih nekdanjih profesionalnih nogometašev, šestih znanih osebnosti ter šestih nogometnih rekreativcev.

PRAV VI STE LAHKO EDEN IZMED DVANAJSTIH REKREATIVNIH NOGOMETAŠEV, ki bo igral na tekmi v Celju s prenosom na TV Slovenija. Gledalci bodo izglasovali najboljšega igralca Severa in Juga, nagrada je pot v Južno Afriko in ogled tekme svetovnega prvenstva! Prijave potekajo do 7. aprila.

Starostna omejitev: od 18 do 40 let
Prijavi se lahko kdor koli, star od 18 do 40 let - tudi ženske! Na avdicijah, ki bosta 10. in 11. aprila v Ljubljani in Mariboru, bodo izbrani tisti, ki bodo sodelovali v oddaji. Za ekipo Sever se lahko prijavite rekreativni nogometaši iz Štajerske, Gorenjske, Koroške, Prekmurja in Zasavja, za ekipo Jug rekreativci iz Ljubljane in okolice, Primorske, Notranjske, Dolenjske in Posavja.

Prijava za avdicijo je enostavna. Najprej izpolnite prijavnico, ki jo dobite tukaj, in jo do 6. aprila 2010 pošljite na spletni naslov kdogrevafriko@rtvslo.si ali na poštni naslov:
RTV Slovenija
Kolodvorska 2
1550 Ljubljana
za oddajo »Kdo gre v Afriko?«

Snemanje bo v Radomljah in Mariboru
Ko bo avdicije konec, bo s seštevkom vseh ocen strokovna komisija določila, katerih bo tistih 13 kandidatov za Sever oziroma 13 za Jug, ki bodo sodelovali v oddaji. Snemanje bo trajalo tri dni. Za jug bo snemanje v Radomljah 16., 17. in 18. aprila, za sever pa v Mariboru teden pozneje. Prva dva dneva bosta na sporedu po dva treninga, zadnji dan trije in na vsakem treningu bo izločen po en igralec. Od 13 igralcev jih bo ostalo šest - šest v ekipi Severa, šest v ekipi Juga in teh 12 izbrancev bo 5. junija potem zaigralo na tekmi Sever - Jug.

S kondicijo ne bo težav
Za konec še nekaj o pripravah na tekmo. "Nič drugače ni kot včasih - vsako tekmo želimo zmagati. Na igrišču bom zahteval, da fantje dokažejo, da so boljši. Verjamem, da se bomo dobro pripravili. Moji varovanci veliko trenirajo, igrajo karte in minigolf. Glasbeniki tudi veliko igrajo, resda ponoči, a s kondicijo ne bi smelo biti težav," je o dobri telesni pripravljenosti "svojih južnjakov" prepričan Čeh.

Kdo gre v Afriko?