Sebastjan Cimerotič je bil ljubljenec Green Dragonsov, zato je novica o morebitni Cimetovi selitvi v Maribor povzročila precej vznemirjenja. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Sebastjan Cimerotič je bil ljubljenec Green Dragonsov, zato je novica o morebitni Cimetovi selitvi v Maribor povzročila precej vznemirjenja. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Zlatko Zahovič
Zlatko Zahovič je bil navdušen nad korektnostjo in profesionalnostjo Sebastjana Cimerotiča, Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Konec januarja je Maribor 36-letnemu Cimerotiču ponudil, naj kariero konča v vijoličnem dresu, toda Cime je ponudbo športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča zavrnil. Zdaj je zgolj član FC Ljubljane, ki igra v tretji ligi: "Morda bom odigral kakšno tekmo. Očitno bom na precej bizaren način končal kariero. Tega si gotovo nisem predstavljal, ampak takšen je bil splet okoliščin."

Z Green Dragonsi vedno v dobrih odnosih
Cimerotič se je dolgo odločal, ali naj prestopi v Maribor. Ker je njegovo srce vedno bilo za Olimpijo, mu ni bilo lahko: "Več razlogov je bilo, da se nisem odločil za Maribor, eden gotovo tudi ta navezanost na Olimpijo, saj sem ves čas poudarjal, da za Maribor ne bom igral. Z Green Dragonsi sem bil v najboljših odnosih, oni so trenutno edina svetla točka kluba. Dobil sem se s Komo (vodjo navijaške skupine Danijelom Komičem), pogovorila sva se, povedal sem mu, na kakšen način sem odšel."

Zahovič spoštuje Cimerotičevo odločitev
Zlatko Zahovič je Cimerotiča pohvalil, češ da je bil zelo korekten in spoštljiv do obeh klubov. "Žal mi je, da so se mu v njegovem klubu odrekli na takšen način. Mi ga nismo v nič silili, pustili smo mu čas za razmislek. Spoštujemo ga, zelo smo zadovoljni z njegovim vedenjem," je povedal Zahovič, to mnenje pa Cimerotič zelo ceni: "Velike besede našega najboljšega nogometaša. Videl je, da lahko še igram. Bolelo ga je, da se poslavljam na takšen način od nogometa, in mi je ponudil, da bi končal tako, kot si zaslužim!"

Strelec zadetka za slovensko nogometno reprezentanco na svetovnem prvenstvu leta 2002 je z mislimi že pri novem poklicu: "Odprl bom nogometno šolo, rad bi se ukvarjal z otroki. Pomagal mi bo Marko Elsner. Zbiramo pokrovitelje, smo na dobri poti."

O vroči temi noče več govoriti
V zadnjem času je bil Cimerotič pogosto v medijih, pa ne le zaradi nogometa, ampak zaradi domnevnega razmerja s privlačno TV-voditeljico Jasno Kuljaj. "Kar sem imel povedati, sem povedal. Ne bi več drezal v to," se želi izogniti vroči temi, prav tako pa noče polemizirati z Delovim novinarjem Francijem Božičem, ki ga je pred dnevi v kolumni označil za največjo zgubo slovenskega nogometa: "Tega ne bi komentiral, ne bom se spuščal na njegovo raven!"