Sebastjan Cimerotič jeseni ni veliko igral v Olimpijinem dresu. V zimskem prestopnem roku je kazalo, da bo okrepil Koper, nato je bil v igri Maribor, toda strelec zadetka na svetovnem prvenstvu bo, kot kaže, pomladi igral v tretji slovenski ligi. Foto: Sandi Fišer
Sebastjan Cimerotič jeseni ni veliko igral v Olimpijinem dresu. V zimskem prestopnem roku je kazalo, da bo okrepil Koper, nato je bil v igri Maribor, toda strelec zadetka na svetovnem prvenstvu bo, kot kaže, pomladi igral v tretji slovenski ligi. Foto: Sandi Fišer
Sebastijan Cimerotič
S prestopom v klub, ki igra pod Kalvarijo, ne bo nič in s tem se Cimetova kalvarija nadaljuje ... Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Slovenske ljubitelje nogometa je razburkala novica, da je Maribor Sebastjanu Cimerotiču ponudil, naj kariero konča pri "vijoličastih", največjih tekmecih Olimpije. 36-letni napadalec, ki se mu je Olimpija odrekla, je sicer postal član FC Ljubljane (klub vodi Marko Elsner), vendar je imel priložnost, da do konca zimskega prestopnega roka podpiše profesionalno pogodbo. Cime si je vzel čas za premislek, toda ponudbo je zavrnil. Dejstvo je, da mu tega Green Dragonsi ne bi oprostili, zato ima raje mirno vest kot pogodbo z Mariborom.

Ker se Sebastjan Cimerotič na telefon ne oglaša, smo za pojasnilo prosili športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča.

Zakaj je prestop Sebastjana Cimerotiča v Maribor padel v vodo?
Skupaj smo ugotovili, da je bolje, da ostane tako, kot je. Bil je zelo korekten, zelo spoštljiv do obeh klubov. Tudi do Olimpije. Žal mi je, da so se mu v njegovem klubu odrekli na takšen način. Mi ga nismo v nič silili, pustili smo mu čas za razmislek. Spoštujemo ga, zelo smo zadovoljni z njegovim vedenjem.

Kaj mislite, da je bilo odločilno? Zakaj se ni odločil za prestop?
Očitno spoštuje Olimpijo in njene navijače. To je prevladalo. Žal mi je, da v klubu ne prepoznajo njegove pripadnosti! Je edini, ki je lojalen Olimpiji. Edini. Tudi Green Dragonsi niso. Morda so v košarki, v nogometu niso. Nogomet je nekaj več in oni tega nimajo.

Pa ste resno računali na Cimerotiča? Bi igral ali le sedel na klopi?
Zelo resno! Trener ga je videl v ekipi in mislim, da lahko še veliko da nogometu.

V Olimpiji očitno ne razmišljajo tako ...
On ima težave samo z Olimpijo oziroma jih ima Olimpija z njim. On je prevelik za Olimpijo. Mali ljudje se ga bojijo. Vsi ljudje, ki vodijo Olimpijo, se ga bojijo, in ko se nekoga bojiš, delaš napake, namesto da bi sodelovali z njim.

Nekateri so prepričani, da ste želeli le provocirati Ljubljančane ...
Za tistega, ki tako razmišlja, je pravšnja knjiga Teorija zarote.

Cimerotič je zadnje čase hvaležna tarča tistih, ki v njem ne prepoznajo dobrega nogometaša, ampak bolj klovna. Kakšen vtis ste vi dobili ob pogovorih z njim?
Zelo pameten fant je. Morda ne za vse stvari, kar nekateri izkoriščajo, toda ponavljam: držal je vsako besedo, vidi se, da spoštuje Olimpijo, Green Dragonse, a vodstvo kluba pač ne. To mi je všeč.