Boštjan Cesar bo na klopi Maribora prvič sedel v Ljubljani, ko se bodo vijoličasti v nedeljo pomerili z Bravom. Foto: NK Maribor
Boštjan Cesar bo na klopi Maribora prvič sedel v Ljubljani, ko se bodo vijoličasti v nedeljo pomerili z Bravom. Foto: NK Maribor

42-letnik je za slovensko izbrano vrsto odigral 102 tekmi, kar je rekord. V igralski karieri je branil barve zagrebškega Dinama, Olimpije, Marseilla, West Bromwicha, Grenobla in Chieva. Reprezentančno kariero je zaključil leta 2018, klubsko dve leti pozneje.

Za Cesarja je Maribor prvi klub na samostojni trenerski poti. Do zdaj je bil pomočnik Matjaža Keka v slovenski reprezentanci. Novi člani strokovnega štaba so prav tako nekdanji reprezentanti Bojan Jokić, Aleksandar Radosavljević in Jasmin Handanović, dolgoletni vratar Maribora. Del trenerske ekipe ostajajo Aleš Mertelj, Željko Filipović, Mitja Pirih in Milan Vulović.

Zahvaljujem se NK-ju Maribor in vodilnim možem, da so me izbrali, mi predstavili projekt ter omogočili priložnost. Vemo, kaj Maribor pomeni v Sloveniji, kako bogato zgodovino ima in mi je v čast, da bom del klubske prihodnosti. Imel sem cilj in vizijo, da ostanem povezan s slovenskim nogometom. Gre za velik projekt in sem zelo vesel ter ponosen, da skupaj začenjamo ta izziv. Veselim se sodelovanja z igralci, sestavil sem strokovni štab z nekaterimi novimi sodelavci, ob tem pa tudi ljudje, ki so doslej veliko prispevali za ta klub, ostajajo z nami. Vsi, ki me poznajo, vedo, kakšen je moj značaj. Prizadeval si bom, da bomo na igrišču enotni. Igralci bodo dobili navodila, ki jih bo treba izpolnjevati. Veliko delo je pred menoj opravil g. Šimundža, ekipa je v dobrem stanju, seveda pa bom skušal vpeljati še določene taktične in tehnične novosti oz. spremembe. Cilji so znani, boj za trofeje v Sloveniji in uvrstitev v evropska tekmovanja, kar se sklada z mojimi ambicijami, tako da se veselim začetka skupne poti in verjamem, da bo uspešna,” je ob ustoličenju za klubsko spletno stran povedal Cesar.

Ljubljančan bo Mariborčane prvič vodil v nedeljo v Spodnji Šiški, ko se bodo vijoličasti pomerili z Bravom.

Maribor je na prvenstveni lestvici na drugem mestu, točko za vodilno Olimpijo.

Sorodna novica Cesarjeva nova vijolična oblačila
Sorodna novica Šimundža ni več trener NK-ja Maribor