Armandas Kučys je zadel na obeh tekmah z Mariborom. Foto: www.alesfevzer.com
Armandas Kučys je zadel na obeh tekmah z Mariborom. Foto: www.alesfevzer.com

Aktualni prvaki so še drugič letos premagali Maribor. Znova z 2:1 in tako kot pred 18 dnevi so zmagoviti gol dali v izdihljajih dvoboja. Zdaj so se zavihteli na tretje mesto, za vijoličastimi zaostajajo še za točko.

Uvodne minute so bile v Ljudskem vrtu povsem v znamenju gostiteljev, ki so povedli že v tretji minuti. Josip Iličić je podal iz kota, Luka Krajnc pa je z glavo dosegel prvenec v vijoličastem dresu. Matjaž Rozman bi pri zadetku lahko bolje posredoval, se je pa zato izkazal v sedmi in osmi minuti, ko sta z desne strani nevarno merila najprej Iličić, potem pa še György Komaromi.

Maribor je klonil drugič letos, znova proti Celju. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je klonil drugič letos, znova proti Celju. Foto: www.alesfevzer.com

V 16. minuti so prvič zapretili gostje, toda Damjan Vuklišević je zadel le zunanji del mreže. 32. minuta je tekla, ko je Armandas Kučys stekel sam proti domačim vratom, toda Martin Milec ga je ujel in litovski napadalec je slabo zaključil, tako da je bila žoga lahek plen Ažbeta Juga. Tamar Svetlin je zatem poskusil z 20 metrov, a je bil malce premalo natančen. Po lepi akciji Jana Repasa je v 27. minuti Orphe Mbina iz ugodnega položaja slabo zadel žogo.

Drugi del so udarneje začeli Celjani, ki pa so po sedmi minutah ostali brez Svetlina. Žigi Repasu je pri drsečem startu noga spodrsnila z žoge in s podplatom je zadel vezista Celja, ki zaradi poškodbe gležnja ni mogel nadaljevati srečanja. Rade Obrenović je po ogledu videoposnetka Repasu pokazal le rumeni karton, je pa zato v 60. minuti predčasno moral pod prho njegov brat Jan, ki je po drugem rumenem prejel rdečega.

Številčno premoč je Celje nemudoma izkoristilo. Eguaras Alvarez je na desni strani našel Ivana Brnića, ki je lepo podal v sredino, tam pa je žogo v mrežo pospravil Kučys. Po izenačenju so si sledile priložnosti gostov ena za drugo. Najprej je po podaji Juanja Nieta žogo zgrešil Nino Kouter, ko se mu je v sredini kazenskega prostora odprlo veliko prostora, zatem je Jug odbil žogo v vratnico, ko je z razdalje poskusil Alvarez, v 66. minuti pa je bil na mestu po strelu Nieta z glavo. Dobro je zaprl prostor tudi v 73. minuti, ko je z desne strani iz bližine streljal Kučys.

V sodnikovem dodatku je mariborska obramba le klonila še drugič. 92. minuta je tekla, ko je Alvarez z imenitno podajo zaposlil Aljošo Matka, ki se je ob Gregorju Sikošku dobro znašel in streljal. Jug je odbil, a le do Edmilsona, ki je zadel za tri celjske točke.

Po napaki Orbanića Primorje ugnalo Bravo

Ker Mestni stadion v Ajdovščini nima reflektorjev, mora Primorje domače tekme igrati v Novi Gorici, a je zelenica tam trenutno v slabem stanju, tako da je po Olimpiji prejšnji teden v Ajdovščini igral še z drugo ljubljansko zasedbo. Bravo je v 2. krogu s 4:0 odpravil Primorje in tedaj začel niz neporaženosti, ki je trajal vse do naslednjega snidenja z Ajdovci.

Semir Smajlagić je takole kaznoval napako Matije Orbanića, po kateri je Bravo klonil drugič v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Semir Smajlagić je takole kaznoval napako Matije Orbanića, po kateri je Bravo klonil drugič v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so imeli v prvem polčasu rahlo pobudo, v 30. minuti pa so si priigrali najbolj nevarno priložnost prvega dela. Martin Pečar je streljal z 12 metrov, Gašper Tratnik je dobro posredoval, do odbite žoge je prišel Matic Ivanšek, še enkrat pa se je izkazal čuvaj domače mreže.

Milan Andželković je med polčasom opravil odločilno menjavo. V igro je poslal Semirja Smajlagića, ki je že v četrti minuti nadaljevanja zadel. Za svoj četrti gol sezone je kaznoval napako Matije Orbanića, ki je slabo ocenil žogo. Stekel je iz vrat, vendar je bil Smajlagić hitrejši, nato pa je z desne strani s precej zahtevnega položaja žogo poslal v prazno mrežo.

Devet minut kasneje so zapretili gostje. Po predložku Gašperja Trdina je Matej Poplatnik slabo udaril z glavo, žoga se je odbila do osamljenega Milana Tučića, ki pa ni najbolje reagiral in žoga je zletela mimo vrat.

Smajlagić zagotovil Primorju zmago nad Bravom

PRVA LIGA TELEMACH - 11. KROG:
PRIMORJE – BRAVO 1:0 (0:0)
500; Smajlagić 49.


MARIBOR – CELJE 1:2 (1:0)
6000; Krajnc 3.; Kučys 61., Edmilson 92.
RK: J. Repas 60./Maribor


Danes ob 20.15:
OLIMPIJA – KOPER 0:1 (0:1)
El Manssouri 16.


Petek:
KALCER RADOMLJE – NAFTA 1903 2:0 (1:0)
200; Štorman 40., Kujabi 76.

Sobota:
MURA – DOMŽALE 0:1 (0:0)
1200; Lorber 91.

Lestvica:                             
OLIMPIJA           10  6 4 0  17:4  22
MARIBOR            11  6 3 2  23:10 21
CELJE              11  6 2 3  20:15 20
BRAVO              11  5 4 2  17:10 19
KOPER              10  5 2 3  10:4  17
MURA               11  5 2 4  12:11 17
PRIMORJE           10  4 0 6  10:19 12
KALCER RADOMLJE    10  2 2 6   8:13  8
NAFTA 1903         11  2 1 8   8:22  7
DOMŽALE            11  1 2 8   6:23  5