Arnel Jakupović je junak Maribora. Dvema goloma je dodal tudi podajo. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović je junak Maribora. Dvema goloma je dodal tudi podajo. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci domačega trenerja Anteja Šimundže so povedli že v sedmi minuti. Po globinski podaji Žige Repasa je gostujoči vratar Ajdin Mulalić naredil osnovnošolsko napako in izpustil žogo v svojem kazenskem prostoru, "darilo" pa je sprejel 17-letni Niko Grlić in žogo poslal v prazno mrežo.

Domžalčani so imeli v 12. minuti priložnost za izenačenje, toda Danijel Šturm je zapravil 11-metrovko (to je sodnik dosodil, ker je Bradley M'Bondo igral z roko v kazenskem prostoru), streljal je mimo leve vratnice vratarja Ažbeta Juga.

17-letni Niko Grlić je Maribor povedel v vodstvo že v sedmi minuti. Foto: www.alesfevzer.com
17-letni Niko Grlić je Maribor povedel v vodstvo že v sedmi minuti. Foto: www.alesfevzer.com

V nadaljevanju so bili aktivnejši Mariborčani. V 26. minuti je po preigravanju Marka Božića strel Grlića najprej blokiral Abraham Nwankwo. Arnel Jakupović je prišel do odbitka v kazenskem prostoru, z diagonalnim strelom pa je najboljši strelec Maribora lani vodstvo svoje ekipe povišal na 2:0.

Štajerci so ob izteku prvega polčasa imeli lepo priložnost za nov zadetek, po podaji Svena Šoštarič-Kariča se je v lepi priložnosti znašel Jakupović, njegov strel pa je zaustavil Mulalić.

Domžalčani so nekoliko ambiciozneje začeli drugo polovico tekme, po strelih Daria Kolobarića in Reneja Rantuše Lamprehta pa se izid ni spremenil.

Marko Božić je v 69. minuti po podaji Jakupovića z roba kazenskega prostora povišal prednost Maribora, toda sodnik gola ni priznal, saj je Žiga Repas pred tem vlekel nasprotnega igralca za dres. V 72. minuti so Mariborčani znova premagali Mulalića, a gol ni bil priznan, saj je Maksa Barišića žoga pred tem zadela v roko.

V 83. minuti so Domžalčani znižali zaostanek, 11-metrovko je zanesljivo izvedel Mario Krstovski. Sodnik Martin Matoša je pokazal na belo točko, ker je Behar Feta v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil Krstovskega.

Jakupović je v 92. minuti potrdil zmago Maribora. Barišić je začel zmagovito akcijo, podal je Feti, ta je poslal predložek pred vrata, kjer je Jakupović z glavo zatresel nasprotno mrežo. Jakupović je nato podal Barišiću, ki je v 94. minuti z golom postavil končni izid.

Zadetki s tekme Maribor - Domžale

Kučys v 89. minuti prinesel olajšanja Celju
Državni prvak Celje gosti Bravo Kostel. Obe ekipi sta bili uspešni v prvem predkrogu evropskih tekmovanj.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Bravo Kostel je povedel v 26. minuti. Po napaki Tamarja Svetlina je Bravo krenil v protinapad, od blizu pa je Lovra Štubljara po podaji Milana Tucića premagal Matic Ivanšek.

V 33. minuti je Celjane rešila vratnica, Jakoslav Stanković je podal Gašperju Jovanu, ta je streljal od blizu in zadel vratnico.

Aljoša Matko je v 51. minuti izenačil s strelom z 12 m. Armandas Kučys je poskrbel za preobrat v 89. minuti, ko je s 13 m meril v levi spodnji kot.

Prva liga, 1. krog

MARIBOR – DOMŽALE 4:1 (2:0)
2150; Grlić 7., Jakupović 26., 92., Barišić 94.; Krstovski 83./11-m

Sodnik: Martin Matoša (Log pri Brezovici)

CELJE – BRAVO KOSTEL 2:1 (0:1)
Matko 51., Kučys 89.; Ivanšek 26.

Sodnik: Mihael Antič (Koper)


Že odigrano:
OLIMPIJA – PRIMORJE eMUNDIA 2:0 (1:0)
1500; Boultam 44., Kojić 65.
Sodnik: Mateo Tozan (Spodnje Škofije)

KALCER RADOMLJE – KOPER 0:1 (0:0)
250; Curcio 75.
Sodnik: Damjan Novarlić (Maribor)

MURA – NAFTA 1903 1:0 (0:0)
4100; Maruško 59.
Sodnik: David Šmajc (Kranj)

Lestvica