Armandas Kučys je skupaj z Dariom Vizingerjem na vrhu lestvice strelcev. Foto: www.alesfevzer.com
Armandas Kučys je skupaj z Dariom Vizingerjem na vrhu lestvice strelcev. Foto: www.alesfevzer.com

Že v tretji minuti so po dolgi kombinaciji zapretili gostitelji. Po dvojni podaji z Edmilsonom je s približno 20 metrov sprožil Mario Kvesić, ki pa je bil za las nenatančen. Pet minut kasneje so Sobočani povedli. Veliko napako je napravil Klemen Nemanič. Po pritisku Daria Vizingerja je zapravil žogo, ki jo je prestregel Aljaž Antolin, jo spravil do Amadeja Maroše, ta pa je podal Vizingerju, ki je z diagonalnim strelom s pomočjo vratnice premagal Matjaža Rozmana.

20. minuta je tekla, ko bi Mura lahko še enkrat zadela po novi napaki Nemaniča. Tokrat je slabo podal z glavo. Maroša je prišel do žoge, stekel proti vratom, toda njegov strel ni bil dovolj natančen. Pet minut kasneje je po podaji Edmislona z desne strani poskusil Aljoša Matko, toda Florijan Raduha je bil na mestu, v 30. minuti pa je bil pravočasen v bloku Antolin, potem ko so sicer gostje pustili veliko prostora Svitu Sešlarju, ki je streljal z roba kazenskega prostora.

Odlično je Mura začela drugi polčas. V tretji minuti nadaljevanja je z desne v sredino podal Mato Miloš. Vizinger je prišel do žoge pred Rozmanom, ga obšel in pospravil žogo v mrežo. Takoj zatem so imeli gostje veliko priložnost za še povišanje vodstva. Diogo Bezerra je podal v sredino. Poskus Maroše je Rozman odbil, Vizinger je nato podal Edinu Julardžiji, ki pa je iz bližine zgrešil.

Hitro so Celjani preobrnili rezultat. V 62. minuti je Matko prodrl po desni strani. Poskusa Sešlarja in Iniga Efuarasa so Sobočani blokirali, nato pa je Kvesić zatresel mrežo. Tri minute kasneje si je lepo pripravil strel z roba kazenskega prostora, s posredovanjem pa se je izkazal Raduha. Gostujoči vratar je drugič žogo iz svoje mreže pobral v 69. minuti. Sešlar in Eguaras sta si po kotu dvakrat izmenjala žogo, po predložku jo je Raduha nespretno izpustil, Armandas Kučys pa jo je pospravil za njegov hrbet.

75. minuta je tekla, ko so državni prvaki povedli. Damjan Vuklišević je po podaji iz kota Sešlarja mrežo zatresel z glavo. Takoj zatem je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z zelenice David Zec, vseeno pa so Celjani povišali prednost. V 80. minuti je Sešlar odvzel žogo Julardžiji, neodločen je bil Borna Proleta, in podal Matku, ki je bil uspešen za 4:2.

Nemanič je potem podrl Filippa Tripija. Sprva je bil dosojen prosti strel, po posredovanju VAR-a pa enajstmetrovka, saj je bil prekršek storjen v kazenskem prostoru. Z bele točke je bil zanesljiv Maroša. Celjani so sicer dali še en gol, znova je bil uspešen Kučys, toda zaradi prepovedanega položaja je bil razveljavljen.

Kdo bo vodil v soboto zvečer?

Prvo prvoligaško soočenje Lendavčanov in Ljubljančanov po 12 letih je z 2:0 dobila Olimpija, za katero sta na začetku avgusta zadela Ivan Durdov in Nemanja Motika. Foto: www.alesfevzer.com
Prvo prvoligaško soočenje Lendavčanov in Ljubljančanov po 12 letih je z 2:0 dobila Olimpija, za katero sta na začetku avgusta zadela Ivan Durdov in Nemanja Motika. Foto: www.alesfevzer.com

Nafta 1903 je v zadnjih štirih prvenstvenih krogih osvojila zgolj eno točko in je tri tekme brez doseženega gola. Olimpija je po sanjskem startu sezone in drugem zaporednem preboju v glavni del Konferenčne lige doživela prva dva poraza. Najprej v Evropi pri Heidenheimu (1:2), nato pa še doma proti Kopru (0:1). Reprezentančni premor je prišel kot naročen, da zasedba Victorja Sancheza zajame sapo. V četrtek sledi prva domača tekma v Konferenčni ligi proti LASK-u iz Linza.

Koper z granitno obrambo v zadnjih treh krogih ni prejel gola in hkrati osvojil sedem točk ter je osredotočen na boj za vrh lestvice. Primorje je po preblisku proti Bravu hitro doživelo hladno prho doma, ko je pred tednom dni odigralo zaostalo tekmo z Radomljami in prejelo usodni nenavadni gol v 94. minuti. Z 12 točkami v prvih 11 tekmah so Ajdovci v sorazmerno varnih vodah glede obstanka, a prvo prvoligaško gostovanje v Kopru po 14 letih ni običajna tekma.


PRVA LIGA TELEMACH, 12. KROG

CELJE – MURA 4:3 (0:1)
1420; Kvesić 63., Kučys 69., Vuklišević 75., Matko 80.; Vizinger 8., 48., Maroša 86./11-m
RK: Zec 77./Celje

Ob 17.30:
NAFTA 1903 – OLIMPIJA 0:1 (-:-)
Blanco 8.

Ob 20.15:
KOPER – PRIMORJE

Nedelja ob 15.00:
BRAVO – MARIBOR
(v spodnji Šiški)

Ob 17.30:
DOMŽALE – KALCER RADOMLJE