V Fazaneriji seveda ni manjkala gostujoča navijaška skupina Gorgone Lendava ... Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V Fazaneriji seveda ni manjkala gostujoča navijaška skupina Gorgone Lendava ... Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Terezija Knaus (Trejza)
.... in najzvestejša navijačica Mure Terezija Knaus (Trejza). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Strelec drugega zadetka za Nafto pravzaprav ni mogel verjeti svojim očem. Še lani je igral v tretji ligi in bil v dresu Odrancev najboljši strelec 3. SNL vzhod, tokrat pa je svoje znanje predstavil pred rekordnimi 6.500 gledalci v Fazaneriji. Vstopnice za prvi prvoligaški prekmurski derbi po letu 1993 so pošle že v predprodaji, tribune so bile polne slabo uro pred tekmo. Poleg stojišč so ob zelenico postavili še dodatno montažno tribuno, kljub temu pa brez nekaj nevšečnosti ni šlo.

Prišlo več otrok, kot so pričakovali
"Na rekorden obisk smo lahko vsi skupaj ponosni in rad bi se zahvalil slehernemu gledalcu. Hkrati bi se opravičil vsem, ki so stali, čeprav so imeli kupljeno karto za sedišče. Za to tekmo smo predvideli določeno število otrok, ki bodo zasedali sedišča in imajo prost vstop. Na koncu je bilo to število dosti večje, tako da je na žalost marsikateri obiskovalec ostal brez svojega sedišča. To pomanjkljivost bomo do naslednje tekme odpravili in vsakdo s kupljeno vstopnico bo zasluženo dobil svoj sedež," je za klubsko spletno stran povedal predsednik Mure 05 Miroslav Topić.

Po porazu z 0:2 so ga seveda prevevali mešani občutki: "Ravno zaradi vse te množice obiskovalcev nam je žal, da rezultat ni bil takšen, kot bi si ga vsi želeli. Po naših napakah smo prehitro prejeli gol, kar je celotno tekmo odpeljalo v čisto drugo smer, kot smo si želeli. Zavedati se moramo, da je ekipa mlada in da bo še večkrat prišlo do nihanj v igri."

Preradović: Južnoameriško vzdušje
Nafta, ki se je predstavila z zrelo igro, je v prvi ligi proti Muri slavila sploh prvič. "Mislim, da smo derbi doživeli v pravi južnoameriški atmosferi. Danes je zmagal nogomet. Vsem nam manjkajo tekme pred polnimi tribunami. Obe ekipi sta odigrali dokaj dobro, mi pa smo izkoristili svoje priložnosti. Odigrali smo disciplinirano, tako kot smo se zmenili. Vedeli smo za dobre in slabe strani Mure, poleg tega pa smo še pravočasno zadeli," je bil zadovoljen trener Lendavčanov Stanko Preradović.

Pevnik: Premalo konkretni na koncu napada
V vrstah Sobočanov prevelikega razočaranja ni bilo. Trener Robert Pevnik ni iskal izgovorov za prvi poraz v letošnji sezoni: "Kdor da gol, zmaga. Mislim, da smo tudi mi odigrali kvalitetno tekmo, fantom nimam kaj zameriti. Borili so se in si ustvarjali priložnosti, a niso bili dovolj konkretni v zaključku napada, zato smo tudi izgubili."

Izkušeni domači branilec Damjan Ošlaj je izpostavil preveč izgubljenih dvobojev, Fabijan Cipot pa je dodal: "Mogoče smo preveč izgoreli v želji. Hitro smo prejeli zadetek, kar pomeni, da smo morali 90 minut loviti zaostanek in igrati bolj odprto. V drugem polčasu smo nato prejeli še nesrečni drugi zadetek in upanja je bilo konec."

Dvoboj bratov Sreš
Ošlaj in Cipot sta bila sicer le dva od desetih nogometašev v zapisniku, ki so igrali že za obe ekipi. Murašev je bilo takšnih sedem, pri Nafti pa oba vratarja (Aleš Ajlec, Darko Prša) in starejši od bratov Sreš - Dejan.
Tako kot Zelko se je tudi on pred prihodom pod lendavske vinograde kalil v Odrancih. "Ko se vrneš na domači stadion, kjer si treniral 10 let in ti nasproti stoji ta ekipa, je težko opisati, kakšen motiv imaš. Enostavno moraš igrati dobro," je z nasmeškom na obrazu dejal 23-letni mladenič, ki je za slabo uro moral pozabiti na "družinske vezi". Njegov štiri leta mlajši brat Leon namreč nosi dres Mure, v nedeljo pa je igral do 58. minute. Tudi Pevnikov pomočnik Franc Cifer je nekoč brcal žogo tako v Murski Soboti kot Lendavi.

Mura bo v 4. krogu v soboto gostovala v Velenju, Nafto pa v nedeljo čaka nov "posladek", tekma proti Olimpiji.
Prva liga si, 4. krog
Sobota ob 18.00:

TRIGLAV - MARIBOR

Ob 19.00:
RUDAR - MURA 05

Ob 20.00:
HIT GORICA - CM CELJE

DOMŽALE - LUKA KOPER

Nedelja ob 19.00:
NAFTA - OLIMPIJA