Fazanerija bo očitno eden najbolj vročih terenov v slovenski ligi. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Fazanerija bo očitno eden najbolj vročih terenov v slovenski ligi. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Mura po sedmih letih spet slavila v prvi ligi

Velik naval obiskovalcev je presenetil tudi upravo kluba, ki se je navijačem že opravičila in obljubila, da bo v prihodnje zanje še bolje poskrbela.

Predsednik Mure 05 Miroslav Topič je na uradni spletni stani kluba zapisal: "Po vabilu v prvo ligo je bilo potrebno postoriti ogromno stvari in po svojih močeh se vsi v klubu trudimo, da bi bilo delo čim bolje opravljeno. Čeprav se je za slovenske razmere napovedoval odličen obisk, nas je ogromno zanimanje vseeno nekolko presenetilo, saj je po drugi strani tudi čas dopustov in počitnic ter je veliko naših zvestih privržencev odsotnih. Do naslednje domače tekme je dovolj časa, da se bodo napake analizirale in odpravile v zadovoljstvo vseh."

Namestili bodo tudi montažne tribune
"Že danes smo pristopili k aktivnostim okrog organizacije naslednje domače tekme, ko bo v nedeljo, 31. julija, na sporedu prekmurski derbi Mura 05 – Nafta. Vstopnice bo možno kupiti v predprodaji, še vedno pa je možnost nakupa sezonskih vstopnic in vstopnic za ogled jesenskega dela prvenstva. Zaradi ogromnega zanimanja za ogled prekmurskega derbija smo se v klubu odločili, da bodo do srečanja nameščene tudi montažne tribune, tako da si bo lahko spektakel čim več ljubiteljev nogometa ogledalo v živo. Prepričani smo, da bo takrat padel tudi nov rekordni obisk stadiona. Še enkrat iskreno opravičilo vsem in obljuba, da do podobnih zapletov v prihodnje več ne bo prišlo," je še dodal Topič.

Rekorden obisk se Mura spominja iz sezone 1994/95, ko se je na tekmi proti švicarskemu Aarauu zbralo 5500 gledalcev.

Mura po sedmih letih spet slavila v prvi ligi