Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani so obračun z največjim tekmecem pričakali na tretjem mestu, potem ko so na zadnjih dveh obračunih remizirali s Celjem (2:2) in klonili v Sežani (3:1). Enako število točk ima Olimpija, ki pa je v zadnjem tednu dvakrat zmagala. Najprej je ugnala Domžale s 3:2, nato pa še na preloženi tekmi prvega kroga Gorico (1:0).

Nogometaši Maribora so povedli po pol ure igre, ko je v polno zadel Jasmin Mešanović. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Maribora so povedli po pol ure igre, ko je v polno zadel Jasmin Mešanović. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so bili v zadnjem obdobju zelo uspešni v Ljudskem vrtu, kjer so nazadnje prvenstveno tekmo izgubili pred skoraj tremi leti. Od takrat so trikrat zmagali in trikrat v prestolnico odnesli točko. Z remijem sta se končala oba lanska medsebojna obračuna v Mariboru, v Stožicah je bilo lani septembra 4:2 za goste, konec junija pa je Olimpija slavila z 1:0.

Krasen gol Mešanovića za 1:0
Derbi so bolje začeli vijoličasti, ki so si že v uvodnih minutah pripravili tri, štiri obetavne akcije, v eni izmed njih je zadetek Jasminu Mešanoviću ob bližnji vratnici po predložku z desne strani v zadnjem trenutku preprečil Miral Samardžić. V naslednjih minutah so se Ljubljančani otresli pritiska gostiteljev, nato pa po pol ure igre prejeli zadetek. Mešanović je po globinski podaji Denisa Klinarja odločno stekel proti vratom gostujoče ekipe in s silovitim in natančnim strelom ob bližnji vratnici premagal vratarja Žigo Freliha za 1:0.

Zeleno-beli so sicer v prvem polčasu več napadali (na vrata tekmeca so sprožili še enkrat več strelov – 12:6), zelo dejavna sta bila Timi Elšnik in predvsem Djordje Ivanović, a mreže Ažbeta Juga jim ni uspelo zatresti.

Ljubljančani v Ljudskem vrtu poraza ne poznajo že skoraj tri leta. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljančani v Ljudskem vrtu poraza ne poznajo že skoraj tri leta. Foto: www.alesfevzer.com

Ivanović poskrbel za delitev točk
Ljubljančani so v prvi polovici drugega polčasa sicer napadali, a njihovi poskusi so bili medli, preveč je bilo nenatančnih zaključnih podaj, streli so bili za Juga precej nenevarni. Na drugi strani je še naprej pretil Mešanović, ki je v 69. minuti med drugim ogrel Frelihove dlani, dve minuti pozneje je s prostega strela v vratarja žogo poslal še Rok Kronaveter. Izenačujoči zadetek je nato padel v 75. minuti. Elšnik je podal do Ivanovića, ki se je lepo obrnil, si priigral nekaj prostora in z natančno odmerjenim strelom ob bližnji vratnici zadel za 1:1.

Gostje so v zaključku tekme močneje pritisnili na Jugova vrata, iskali so zmagoviti zadetek, a je domača obramba vse nalete uspešno prestala. V 90. minuti je najlepšo priložnost za zmago zapravil rezervist Ante Vukušić, ki je ob začetku drugega polčasa na zelenici zamenjal Radivoja Bosića.

Ivanović zagotovil Olimpiji točko v Ljudskem vrtu

Celje boljše od Tabora
Celjani so na drugi tekmi dneva premagali Tabor iz Sežane (2:1). Državni prvaki iz Celja so pred časom ostali brez prvega strelca pretekle sezone Daria Vizingerja, danes pa še brez najboljšega igralca in kapetana Mitje Lotriča, ki je odšel v nemško drugo ligo k Würzburgu. Kljub temu pa so izbranci Dušana Kosića, ki je med tednom dobil v kader Jona Šporna, Maja Roriča, Mirka Milikića in Bradleyja Martisa, dosegli zmago nad ekipo, ki je pred tem krogom zasedala drugo mesto, danes pa tekmo končala z dvema igralcema manj.

Dangubić z bele točke odločil v Celju

Dangubić dvakrat v polno za zmago Celja
Celjani so tekmo začeli podjetneje in povedli v 19. minuti, ko sta sežansko obrambo izigrala Nino Pungaršek in Filip Dangubić. Ta je v kazenskem prostoru prišel do strela in premagal vratarja Tabora.

Čeprav Sežančani dotlej niso bili prav nevarni, pa so v 36. minuti izenačili. Po kotu z desne strani je žoga pred golom v hrbet nesrečno zadela Advana Kadušića in končala čez golovo črto.

Mura povedla, Bravo izenačil

Tik pred koncem prvega polčasa so Celjani prek Žana Zaletela znova zadeli, a je bil strelec v prepovedanem položaju.

V 50. minuti je volej Dangubića iz bližine ustavil Koprivec, ko pa so Kraševci prevzeli pobudo na igrišču, pa si je Dominik Mihaljević prislužil svoj drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Kerinom in moral z igrišča.

Celjani so številčno prednost unovčili v 71. minuti, ko je Dangubić izkoristil najstrožjo kazen. To je zakrivil Klemen Nemanič s prekrškom prav nad Dangubićem.

Drkušić Bravu prinesel zmago

Mura kljub prvemu porazu na vrhu
Na prvi tekmi dneva je Bravo premagal Muro (2:1).

Prva je zadela Mura. V 16. minuti je Mura krenila v hiter protinapad, Luka Bobičanec je izkoristil prostor in streljal z levico v spodnji desni kot ter zadel (0:1).

Bravo je nato zapravil dve odlični priložnosti za izenačenje – pri prvi v 22. minuti je poskus Šega končal nekaj centimetrov mimo gola, pri drugi, v 25. minuti, pa je Brekalo po podaji iz kota streljal z glavo in žogo poslal čez vrata.

V 29. minuti je Bobičanec z močnim strelom z okoli 20 m znova zapretil, z obrambo se je izkazal Vekić.

Analiza tekme Bravo – Mura

Po nekajminutni prevladi Mure je Bravo ob izteku prvega polčasa znova izvedel pritisk, kar se jim je obrestovalo v 44. minuti, v protinapadu Brava je Nukić streljal od blizu, a ga je obramba Mure ustavila, do žoge je prišel Martin Kramarič, ki je z močnim strelom v spodnji levi kot izenačil (1:1).

V drugem polčasu je Mura imela več žogo v svoji posesti, a Bravu je uspelo zatresti mrežo. V 66. minuti je Obradović ubranil strel Žinka z glavo, izbil je žogo, a ta je na njegovo nesrečo končala pri Trontlju, ki je poslal predložek na oddaljenejšo vratnico, tam je bil Vanja Drkušić, ki je zadel z glavo (2:1).

Drkušić z glavo zadal Muri prvi prvenstveni poraz v tej sezoni

6. krog:
MARIBOR – OLIMPIJA 1:1 (1:0)
Mešanović 30.; Ivanović 75.

Maribor: Jug, Martinović, Mitrović, Peričić, Kolmanič, Cretu, Vrhovec, Klinar, Vancaš Požeg (64./Mlakar), Mešanović (86./Tavares), Kronaveter (73./Repas).

Olimpija: Frelih, Andrejašič, Samadržić, Korun, Pavlović, Kapun (46./Marin), Elsnik, Caimacov, Bosić (46./Vukušić), Vombergar (72./Kurež), Ivanović.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)

Izjave po tekmi Bravo – Mura

BRAVO – MURA 2:1 (1:1)
Kramarič 44., Drkušić 66.; Bobičanec 16.

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Ogrinec, Kramarič, Nukić, Kancilija (90./Kidrič), Šego (79./Mensah).

Mura: Obradović, Šturm (90./Lovrić), Gorenc, Karničnik, Kous (76./Marič), Horvat (76./K. Cipot), Kozar, Kouter, Filipović (75./Maroša), Bobičanec, Žižek.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin).


CELJE – CB24 TABOR SEŽANA 2:1 (1:1)
Dangubić 19., 71./11-m; Kadušić 36./ag
RK: Mihaljević 64., Zebić 90./oba CB24 Tabor Sežana

Celje: Rozman, Marandici, Stojinović, Zaletel, Kadušić, Benedičič (59./Novak), Vrbanec (90./Šporn), Kerin (90./Brecl), Pungaršek (84./Koritnik), Kuzmanović, Dangubić (83./Štravs).

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Krivičić (84./Sever), Doukoure Grobry (72./Salkić), Mihaljević, Kouao (84./Stančič), Aldair Djalo, Babić, Rovas (46./Zebić).

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)


Odigrano v soboto:
DOMŽALE – GORICA 1:1 (0:0)
150; Ibričić 55./11-m; Oyewusi 64.

Zaradi naliva prekinjeno v 17. minuti:
ALUMINIJ – KOPER
Nov termin tekme bo znan v prihodnjih dneh.

Lestvica:                              
MURA                 6  4 1 1 10:3  13 
BRAVO                6  3 1 2  9:9  10 
MARIBOR              6  2 3 1 12:8   9 
OLIMPIJA             6  2 3 1  6:5   9 
CB24 TABOR SEŽANA    6  3 0 3  9:10  9 
DOMŽALE              6  2 2 2 10:9   8 
CELJE                6  2 2 2  7:7   8 
KOPER                5  1 2 2  6:7   5 
GORICA               6  1 1 4  6:11  4 
ALUMINIJ (-2)        5  1 1 3  2:8   2