Arnel Jakupović je najboljši strelec Prve lige s petimi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović je najboljši strelec Prve lige s petimi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com

Jakupovića je na četrtkovi tekmi v 72. minuti zamenjal gabonski napadalec Orphe Mbina. Šuler je dejal, da so ga pripeljali prav zato, da zapolni vrzel po odhodu Jakupovića. Namigovanja, da bo odšel v Slavonijo, so se pojavila že na začetku tedna.

"To je prestop, ki si ga nismo želeli, a ga nismo mogli preprečiti. Arnel je že pred časom izrazil željo po odhodu, iskal je nov izziv in po prejeti ponudbi Osijeka dvomov ni bilo več. Imeti nezadovoljnega igralca v moštvu nikdar ni dobro, zato smo sklenili dogovor, da ostane do konca evropskih kvalifikacij. Prestop je donosen in spoštljiv glede zneska odškodnine. Med našim skupnim obdobjem je opravil veliko dobrega, želimo mu obilo sreče in uspehov v nadaljnji karieri, nas pa čaka nov izziv. Moramo nadomestiti številne in zelo pomembne Arnelove zadetke," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Sorodna novica Jakupović prepričal Rangnicka in očitno tudi Osijek

Šuler napovedal še kakšen prihod

"Vemo, da prilagajanje v Mariboru ni lahko in tudi v njegovem primeru zahteva določen čas. Skušali bomo še dodati širino kadru, nekaj časa imamo do zaključka prestopnega roka in se bo predvidoma še kaj dogajalo," je dodal Šuler.

"V tem letu in pol sem spoznal izjemne ljudi, pridobil nove prijatelje. Mesto mi je priraslo k srcu in odhajam z mešanimi občutki, toda želel sem poiskati nov izziv. Prejel sem ponudbo, ki je bila predobra, da bi jo zavrnil. Želel sem narediti nov korak v karieri, zato sem se tudi odločil za odhod," je za spletno stran kluba pojasnil Jakupović. Njegova pogodba z Mariborom je bila veljavna do konca sezone 2024/25.

Marko Šuler je športni direktor Maribora od februarja 2021. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šuler je športni direktor Maribora od februarja 2021. Foto: www.alesfevzer.com

NK Maribor zanika, da Šuler odhaja

V klubu so medtem zanikali pisanje portala Nogomania, da naj bi Šuler moral zapustiti položaj športnega direktorja. Prav tako naj bi se poslovil vodja nogometne šole Sebastijan Harc.

"Vseh medijskih zapisov in neuradnih informacij ne moremo komentirati. Ko se gre predaleč in se načenja integriteta kluba, pa gre za zadeve, ki zahtevajo ustrezen odziv. NK Maribor odločno zavrača medijske zapise o tem, da naj bi se Marko Šuler in Sebastijan Harc poslovila od Ljudskega vrta," so v Ljudskem vrtu zapisali v izjavi za javnost z naslovom Zaščita integritete kluba.

"Pri omenjenem primeru največ pove časovni okvir objave. Po zaključku evropskega tekmovanja, dan po bolečem porazu, ko so tudi čustva navijačev načeta in so medijski odtisi posledično večji, je sprožen nov trenutek za poskus vnašanja nemira v klubsko delovanje.

Marko Šuler ostaja v vlogi športnega direktorja, Sebastijan Harc ostaja v nogometni šoli. Vse najpomembnejše zadeve glede sklenitve dogovora z novim strateškim partnerjem smo doslej predstavili ob sprotni komunikaciji, za popolno transparentnost in odgovornost do velike navijaške baze smo tudi omogočili medijsko predstavitev g. Ilicalija v Ljudskem vrtu, ki je odgovoril prav na vsako zastavljeno vprašanje. Zadeve potekajo po predvidenem načrtu in časovnici, vsekakor pa brez tektonskih kadrovskih premikov. Tudi v prihodnje bomo vse poteze pravočasno predstavili preko klubskih kanalov in tako obvestili navijače ter javnost. Zagotovo pa ne iz medijev, ki s sklicevanjem na preverjene vire polnijo medijski prostor z zavajajočimi in neresničnimi zapisi," so sporočili.

Kot je znano, je maja vodstvo Maribora s turškim poslovnežem Acunom Ilicalijem podpisalo pismo o nameri, s katerim so opredelili vzajemni interes za skupno sodelovanje. Z njim so vstopili v strateško partnerstvo.