Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Črno-belim so se za zdaj pridružili štirje novi obrazi, tik pred začetkom prvenstva pa je z odločitvijo, da konča profesionalno kariero, presenetil kapetan Žiga Kous. Tonči Žlogar, trener Mure, je pred tekmo povedal: "Po začetku priprav vsi komaj čakamo, da se začne prvenstvo. Začenjamo z derbijem, za katerega vemo, kaj prinaša okolju in kaj pomeni dober vstop v prvenstvu in zmaga na derbiju. Priprave smo opravili v redu, uresničili smo vse, kar smo si zadali. Ekipo bolj ali manj poznate iz lanske sezone. S to ekipo in nekaj novimi igralci gremo v sezono. Upam in verjamem, da bodo fantje dali vse od sebe in bomo v soboto odigrali tekmo z namenom, da zmagamo."

Navijači Mure na prekmurskem derbiju. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Mure na prekmurskem derbiju. Foto: www.alesfevzer.com

Lendavčani ob Ajdovcih predstavljajo letošnje novince v Prvi ligi. Jozsef Bozsik, trener Nafte, pre uvodno tekmo pravi: "Pričakovanja so velika, prisotnih je veliko čustev, da se lahko že v prvem krogu in po 12 letih srečamo ravno z Muro. Jasno nam je, s kakšnim kadrom razpolaga tekmec in za kakšno ekipo. Skušali bomo izkoristiti naše prednosti in prevladovati ter tako priti do dobrega rezultata."

Mura je udarneje začela tekmo. V 13. minuti je Borna Proleta streljal s 13 m, vratar Nafte je odlično branil. V 24. minuti je Almin Kurtović sprožil strel, a je končal prek vrat. Lendavčani so se potem prebudili, v 39. minuti je s strelom od blizu Szabolcs Szalay skušal presenetiti vratarja Mure s strelom od blizu, a mu to ni uspelo. Mura je zbrala en strel v okvir gola v prvem polčasu, Nafta pa dva.

V 51. minuti je Gal Kurež streljal z vrha kazenskega prostora, žoga je končala nekaj cm ob levi vratnici.

Curcio Kopru prinesel zmago
Tekma Kalcer Radomlje - Koper se je začela z zamudo, saj je primorska ekipa zaradi zastojev na stadion prispela pozneje od predvidenega.

V prvem polčasu si nobena izmed ekip ni priigrala resnejše priložnosti.

Radomljani so imeli dva strela v okvir vrat - Stjepan Davidović je v 29. minuti meril z roba kazenskega prostora, še bolj nevaren je bil poskus Nina Kukovca z glavo.

Novinec Felipe Curcio je zadel za zmago Kopra proti Kalcerju. Foto: www.alesfevzer.com
Novinec Felipe Curcio je zadel za zmago Kopra proti Kalcerju. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel kakšne resne nevarnosti.

V 75. minuti pa so Koprčani sprožili prvi strel v okvir vrat. Po kotu je najprej z volejem poskusil Wisdom Sule, domači so strel blokirali, žoga pa se je odbila na levo stran kazenskega prostora do Felipeja Curcia, temu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:0.

Sorodna novica Olimpija v novo sezono z zmago nad Primorjem

Le tri minute pozneje bi lahko gostitelji izenačili, ko je pred golom poskusil Gaber Dobrovoljc, a je meril v vratarja Metoda Jurharja.

Radomljani so se v izdihljajih tekme trudili izenačiti, pošiljali visoke žoge proti napadalcem, a vse to ni obrodilo želenih sadov, na drugi strani pa Primorcem ni uspelo izkoristiti protinapadov, ki so se ponujali ob razredčeni obrambi.

Nova sezona elitnega nogometnega prvenstva se je začela v petek, ko je Olimpija brez težav premagala Primorje, novinca v prvoligaški druščini. Uvodni krog se bo končal v nedeljo, ko bodo v akciji vsi klubi, ki so letos že igrali v Evropi. Maribor bo gostil Domžale, Celje pa bo igral z Bravom.

Prva liga, 1. krog

KALCER RADOMLJE – KOPER 0:1 (0:0)
250; Curcio 75.

Sodnik: Damjan Novarlić (Maribor)

Minimalna zmaga Kopra za uvod v novo sezono

Ob 20.15:
MURA – NAFTA 1903 0:0 (0:0)

Sodnik: David Šmajc (Kranj)


Nedelja ob 17.30:
MARIBOR – DOMŽALE

Ob 20.15:
CELJE – BRAVO KOSTEL


Že odigrano:
OLIMPIJA – PRIMORJE eMUNDIA 2:0 (1:0)
1500; Boultam 44., Kojić 65.
Sodnik: Mateo Tozan (Spodnje Škofije)

Zadetka s tekme Olimpija - Primorje eMundia

Lestvica