Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V prvi sobotni tekmi se merita ekipi Kalcerja in Kopra. Tekma se je začela z zamudo, saj so Koprčani zaradi zastojev na cesti prispeli pozneje od predvidenega. V prvem polčasu si nobena izmed ekip ni priigrala resnejše priložnosti, Radomljani so imeli dva strela v okvir vrat - Stjepan Davidović je tako v 29. minuti meril z roba kazenskega prostora, pše bolj nevaren je bil poskus Nina Kukovca z glavo. Koprčani so imeli en strel v okvir vrat, Timothee Nkada je streljal z glavo. Posest žoge je prav tako pripadla Kalcerju (51:49).

Radomljani so minulo sezono končali na devetem mestu lestvice Prve lige Telemach, Koprčani so bili peti. Obe ekipi sta doživeli veliko število sprememb.

Darjan Slavic, trener Kalcerja, je pred tekmo povedal: "Kdorkoli je nasprotnik, je prva tekma vedno malce posebna. Nismo se toliko osredotočali na Koper, ampak predvsem nase. Koper ima kar nekaj novih igralcev, kot tudi mi. Od četrtka naprej se bomo posvetili tudi Koprčanom."

Oliver Bogatinov, trener Koper, pa je pred tekmo razmišljal tako: "Zelo zadovoljen sem, vse je opravljeno po načrtih. Priprave smo opravili doma, pogoji za delo so na Bonifiko eni boljših v Sloveniji, zato nismo čutili potrebe, da zapuščamo naše mesto. Odigrali smo sedem močnih pripravljalnih tekem, ko potegnemo črto, so bile priprave opravljene po načrtu in smo zadovoljni. Ekipa je pomljena, konkurenca je na vsakem položaju. Želimo biti skromni v napovedih in ambicijah, gremo s tekme v tekmo, čimprej si želimo zagotoviti obstanek in rasti s tekme v tekmo. Ekipa je mlajša kot v prejšnji sezoni, vendar ima potencial."

Prekmurski derbi
Zvečer bo na sporedu prekmurski derbi Mura - Nafta 1903.

Črno-belim so se za zdaj pridružili štirje novi obrazi, tik pred začetkom prvenstva pa je z odločitvijo, da konča profesionalno kariero, presenetil kapetan Žiga Kous. Tonči Žlogar, trener Mure, je pred tekmo povedal: "Po začetku priprav vsi komaj čakamo, da se začne prvenstvo. Začenjamo z derbijem, za katerega vemo, kaj prinaša okolju in kaj pomeni dober vstop v prvenstvu in zmaga na derbiju. Priprave smo opravili v redu, uresničili smo vse, kar smo si zadali. Ekipo bolj ali manj poznate iz lanske sezone. S to ekipo in nekaj novimi igralci gremo v sezono. Upam in verjamem, da bodo fantje dali vse od sebe in bomo v soboto odigrali tekmo z namenom, da zmagamo."

Sorodna novica Olimpija v novo sezono z zmago nad Primorjem

Lendavčani ob Ajdovcih predstavljajo letošnje novince v Prvi ligi. Jozsef Bozsik, trener Nafte, pre uvodno tekmo pravi: "Pričakovanja so velika, prisotnih je veliko čustev, da se lahko že v prvem krogu in po 12 letih srečamo ravno z Muro. Jasno nam je, s kakšnim kadrom razpolaga tekmec in za kakšno ekipo. Skušali bomo izkoristiti naše prednosti in prevladovati ter tako priti do dobrega rezultata."

Nova sezona elitnega nogometnega prvenstva se je začela v petek, ko je Olimpija brez težav premagala Primorje, novinca v prvoligaški druščini.

Uvodni krog se bo končal v nedeljo, ko bodo v akciji vsi klubi, ki so letos že igrali v Evropi. Maribor bo gostil Domžale, Celje pa bo igral z Bravom.

Prva liga, 1. krog

Danes ob 17.30 (tekma se je začela z zamudo):
KALCER RADOMLJE – KOPER 0:0 (0:0)

Sodnik: Damjan Novarlić (Maribor)

Ob 20.15:
MURA – NAFTA 1903

Sodnik: David Šmajc (Kranj)


Nedelja ob 17.30:
MARIBOR – DOMŽALE

Ob 20.15:
CELJE – BRAVO KOSTEL


Že odigrano:
OLIMPIJA – PRIMORJE eMUNDIA 2:0 (1:0)
1500; Boultam 44., Kojić 65.
Sodnik: Mateo Tozan (Spodnje Škofije)

Zadetka s tekme Olimpija - Primorje eMundia

Lestvica