17-letni Niko Grlić je zadel že v sedmi minuti. Foto: www.alesfevzer.com
17-letni Niko Grlić je zadel že v sedmi minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Dogajanje se je začelo ob 17.30 s tekmo Maribor – Domžale.

Žiga Repas je poslal podajo na desno stran, Niko Grlić jo je sprejel in kaznoval je napako vratarja Domžal Ajdina Mulalića, ki je stekel iz vrat - Grlić je žogo poslal v prazno mrežo.

Domžalčani so imeli v 12. minuti priložnost za izenačenje, toda Danijel Šturm je zapravil 11-metrovko (to je sodnik dosodil, ker je Bradley M'Bondo igral z roko v kazenskem prostoru), žogo je poslal čez prečko.

Arnel Jakupović je v 26. minuti prišel do odbitka v kazenskem prostoru, z diagonalnim strelom pa je najboljši strelec Maribora lani vodstvo svoje ekipe povišal na 2:0.

V 45. minuti je Jakupović poskusil znova premagati Mulalića, a tokrat je bil uspešenejši vratar Domžal, akcija se je končala s poskusom Pijusa Širvyjsa, ki je z glavo meril prek gola.

Marko Božić je v 69. minuti po podaji Jakupovića z roba kazenskega prostora povišal prednost Maribora, toda sodnik gola ni priznal, saj je Žiga Repas pred tem vlekel nasprotnega igralca za dres. V 72. minuti so Mariborčani znova premagali Mulalića, a gol ni bil priznan, saj je Maksa Barišića žoga pred tem zadela v roko.

V 83. minuti so Domžalčani znižali zaostanek, 11-metrovko je zanesljivo izvedel Mario Krstovski. Sodnik Martin Matoša je pokazal na belo točko, ker je Behar Feta v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil Krstovskega.

Celje - Bravo Kostel
Ob 20.15 bo državni prvak Celje gostil Bravo Kostel. Obe ekipi sta bili uspešni v prvem predkrogu evropskih tekmovanj.

Damir Krznar, trener Celja, je pred tekmo povedal: "Cilji Celja so borba za lovorike, prvi cilj je poskušati ostati na vrhu, kjer smo zaključili. Znova želimo ponoviti borbo za prvo mesto, ker Celje v pokalnem tekmovanju že dolgo ni bilo v dobrem položaju, bomo skušali napadati tudi pokalni naslov. S kakovostjo si zaslužimo vrh in borili se bomo, da ostanemo tam."

Aleš Arnol, trener Brava, pa pravi: "Sezona prinaša nov izziv, to je natrpan urnik v začetku prvenstva. Skušali bomo iti tekmo po tekmo. Vem, da se sliši kot kliše, vendar ni veliko dni med posameznimi tekmami. V Evropi želimo tekmovati in napredovati, že v prvem krogu prvenstva pa nas čaka evropsko Celje. Izredno zahtevna tekma, saj so Celjani v boljšem položaju glede rotacij, gre za izredno kakovostno ekipo in posameznike. Lahko si dovolijo več rotacij kot mi z manj številno ekipo. Naš položaj je privilegij, izzivi, ki sledijo, so za nas pozitivni in za igralce odlična izkušnja za njihove kariere."

Prva liga, 1. krog

MARIBOR – DOMŽALE 2:1 (2:0)
2150; Grlić 7., Jakupović 26.; Krstovski 83./11-m

Sodnik: Martin Matoša (Log pri Brezovici)

Ob 20.15:
CELJE – BRAVO KOSTEL

Sodnik: Mihael Antič (Koper)


Že odigrano:
OLIMPIJA – PRIMORJE eMUNDIA 2:0 (1:0)
1500; Boultam 44., Kojić 65.
Sodnik: Mateo Tozan (Spodnje Škofije)

KALCER RADOMLJE – KOPER 0:1 (0:0)
250; Curcio 75.
Sodnik: Damjan Novarlić (Maribor)

MURA – NAFTA 1903 1:0 (0:0)
4100; Maruško 59.
Sodnik: David Šmajc (Kranj)

Lestvica