Mariborčani, ki so včeraj dobili tekmeca v 4. predkrogu Evropske lige (Glasgow Rangers), so se veselili v Kranju. Foto: Reuters
Mariborčani, ki so včeraj dobili tekmeca v 4. predkrogu Evropske lige (Glasgow Rangers), so se veselili v Kranju. Foto: Reuters
Milan Osterc
Milan Osterc je zadel prvič v letošnjem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miran Srebrnič
Trener Hita Gorice Miran Srebrnič lahko lažje diha. Foto: Ervin Čurlič
Nikola Tolimir
Nikola Tolimir je izkoristil slabo posredovanje vratarja Mure Aleša Luka. Foto: MMC RTV SLO
Tomaš Jun in Milan Anđelković
Milan Anđelković trdi, da takšne sodniške kraje, kot jo je videl v četrtek, še ni doživel. Foto: Reuters

Državni prvaki so v sredo izpadli iz kvalifikacij za Ligo prvakov, njihov najnevarnejši igralec Marcos Tavares je imel nekaj manjših težav s poškodbo, a je kljub temu začel srečanje.

V 44. minuti je prvi zadel Robert Berić. Gostje so izkoristili nepazljivost domače obrambe, napadalec iz Krškega pa je mrežo zatresel iz bližine z glavo po podaji Tavaresa z desne strani. To je bil prvi strel Maribora v okvir vrat.
Na 2:0 je v 70. minuti z 11-metrovke povišal Dejan Mezga, potem ko je z roko v kazenskem prostoru igral Matic Sever.
Kranjčani so bili sicer v prvem delu tekme konkretnejši, pripravili so si kar nekaj priložnosti (Dejan Burgar, Alen Krcić, Robert Najdenov in dvakrat Dragan Ovčina), a niso zadeli. Mariborčani so v drugi polovici uvodnih 45 minut stopnjevali ritem in tik pred odmorom povedli. V drugem polčasu so bili boljši.
Gorenjci so tekmo končali le z desetimi igralci, saj se je v 89. minuti v zračnem dvoboju poškodoval Najdenov, domači trener pa je dotlej opravil že vse tri menjave. Za Triglav, ki je v lanski sezoni Mariboru vedno dajal dober odpor, je to tretji zaporedni poraz.
Osterc odgovoril na že četrti gol Knezovića
Na dinamični in priložnosti polni tekmi v Domžalah so gostitelji hitro prevzeli pobudo in v 20. minuti povedli. Lucas Horvat je podal s prostega strela, pred vrati pa je bil najvišji Ivan Knezović, ki je še na četrti tekmi v letošnji sezoni dosegel gol. "Kanarčki" so protestirali, da žoga ni s celotnim obsegom prešla golove črte, a so sodniki zadetek priznali.

Koprčani so bili v drugem polčasu konkretnejši. Po strelu Milana Osterca z glavo v 52. minuti se je izkazal Nejc Vidmar, tri minute pozneje pa so Koprčani izenačili. Davor Bagarić je z leve strani podal na prvo vratnico, tam je bil najspretnejši Osterc in zadel za 1:1. V nadaljevanju so se na obeh straneh še naprej vrstili številni streli, ki pa niso bili dovolj dobri, da bi spremenili izid, vključno z Osterčevim v 89. minuti, po katerem je žoga zletela čez prečko.

Koper je še edini v prvenstvu brez zmage, a je tokrat pokazal zametke igre, ki naj bi ga uvrščala med favorite.
Novogoričani hitro odločili zmagovalca
Hit Gorica se je proti CM Celju veselila prve letošnje zmage (2:0). Že v prvem polčasu sta v polno merila Vito Plut in Dejan Žigon. Prvi je Matica Kotnika premagal že v 7. minuti po prodoru Gorana Galešića po desni strani. V 24. minuti si je Kotnik privoščil hudo napako, saj je neuspešno izbijal žogo, Žigon pa jo je preusmeril v prazno mrežo.

Takoj zatem je William Vicente že premagal gostujočega vratarja, žogo pa je pred golovo črto odbil Marko Krajcer. Celjani si v prvem polčasu niso priigrali niti ene prave priložnosti. Na začetku nadaljevanja so bili nekoliko nevarnejši, a se je Vasja Simčič izkazal po strelu Zorana Pavlovića, Sebastjan Gobec pa je nastreljal goriškega igralca. Nato so bili znova bolj podjetni Novogoričani, vendar se izid ni več spremenil.
Tolimir edini strelec v Velenju
V precej enakovredni predstavi v Velenju je bil mož odločitve že v 18. minuti Nikola Tolimir. Vratar Mure Aleš Luk je po podaji pred vrata "zaplaval" v prazno, Tolimir pa je spretno zadel iz bližine. Bolj zanimiv je bil drugi polčas, v katerem je prvič zaigral tudi novinec v dresu "knapov" Luka Žinko. V 67. in 82. minuti je nevarno sprožil Simon Pavel, a obakrat za malo zgrešil cilj. Muri je nekaj sreče zmanjkalo tudi v 87. minuti, ko je Mate Eterović stresel vratnico.

Ljubljančani v Prekmurje
Olimpijo
čaka v nedeljo gostovanje pri Nafti, ki je v 3. krogu pred 6.500 gledalci premagala Muro. V zadnjih dveh sezonah je v osmih medsebojnih tekmah Nafta le dvakrat ugnala ljubljansko ekipo.

Olimpija medtem še vedno ne more pozabiti, kako jo je v četrtek na Dunaju na tekmi proti Austrii opeharil ruski sodnik. "Kakšen absurd! Česa podobnega nisem videl še nikoli. Na tribunah so se zgražali celo domači navijači. Nasprotnik udari po žogi in pade po tleh, sodnik pa pokaže na belo točko. Najraje bi se pregriznil na pol," je za Ekipo povedal Milan Anđelković, ki je moral zaradi rdečega kartona v 71. minuti na klop.

Prva liga si, 4. krog

TRIGLAV - MARIBOR 0:2 (0:1)
800; Berić 44., Mezga 70./11-m

Triglav: Gracar, Stjepanović, Ovčina, Burgar (80./Loboda), Brajić, Krcić, Dolžan, Jelar (73./Romič), Sever, Najdenov, Košnik (64./Đurković).

Maribor: Handanović, Mejač, Arghus, Vidović, Trajkovski, Mertelj, Mezga, Cvijanović, Ibraimi (74./Velikonja), Tavares (86./Filipović), Berić.

RUDAR - MURA 05 1:0 (1:0)
1.600; Tolimir 17.

Rudar: Savić, Mujaković, Jeseničnik, Trifković (47./Žinko), Majcen, Rotman (66./Đokić), Berko, Podlogar (51./Rošer), Tolimir, Dedić, Stojnić.

Mura 05: Luk, Cipot, Sreš (80./Sprečo), Pavel, Bohar (54./Eterović), Horvat, Fajić, Janža, Kouter (47./Kous), Ošlaj, Maruško.

HIT GORICA - CM CELJE 2:0 (2:0)
500; Plut 7., Žigon 24.

Hit Gorica: Simčič, Kovačević, Vicente (69./K. Jogan), Galešić, Buzeti, Plut (91./Širok), N. Mevlja, M. Mevlja, A. Jogan, Žigon (76./Arčon), Gregorič.

CM Celje: Kotnik, Akakpo, Krajcer, Popović (64./Marijan), Bezjak (71./Đaković), Močivnik, Radulović, Pavlović, Gobec, Vidmajer (46./Firer), Medved.

DOMŽALE - LUKA KOPER 1:1 (1:0)
500; Knezović 20.; Osterc 55.

Domžale: Vidmar, Topić, Teinović, Horvat, Pekić (60./Zadnikar), Knezović, Zec, Zatkovič, Drevenšek (75./Krcić), Elsner, Vuk (64./Juninho).

Luka Koper: Hasić, Blažič, Linić, Vasiljev, Struna, Štulac (66./Kajtazi), Karić (46./Guberac), Bagarić, Hadžić, Đukić, Osterc.

Nedelja ob 19.00:
NAFTA - OLIMPIJA

Lestvica: 
MARIBOR 4 4 0 0 8:3 12 DOMŽALE 4 3 1 0 8:1 10 RUDAR 4 2 0 2 7:4 6 CM CELJE 4 2 0 2 5:3 6 HIT GORICA 4 1 1 2 5:5 4 OLIMPIJA 3 1 1 1 3:5 4 MURA 05 4 1 1 2 2:4 4 NAFTA 3 1 0 2 4:4 3 TRIGLAV 4 1 0 3 2:12 3 LUKA KOPER 4 0 2 2 2:5 2