Nacer Barazite je svoj hat trick dosegel z bele točke. Foto: EPA
Nacer Barazite je svoj hat trick dosegel z bele točke. Foto: EPA

Skorajda "mrtvega tekmeca", kot se je izrazil trener Olimpije Dušan Kosič, je v igro vrnil ruski sodnik Aleksej Eskov, ki je v 68. minuti po padcu Tomaša Juna prestrogo pokazal na enajstmetrovko, ob tem pa Milanu Anđelkoviću pokazal še rumeni karton. Branilec Olimpije je moral predčasno pod prho štiri minute pozneje, ko je Rus še enkrat prehitro segel v žep in Anđelkovićev (običajen) prekršek "nagradil" z drugim rumenim karotnom.

Vršič v zaključku dvakrat v okvir vrat
Drame pa s tem še ni bilo konec. V 75. minuti je Dare Vršič s prostega strela s 30 metrov stresel vratnico. Da pa boginja sreče v četrtek zvečer ni bila na Olimpijini strani, je bilo jasno po odbitku in strelu Antonia Delamee Mlinarja, ki ga je vratar Dunajčanov čudežno odbil v kot. Vršič je v zadnjih sekundah srečanja s kota zadel še prečko.

Kosiča boli srce ...
Kosič je bil razočaran, a sodniških odločitev ni komentiral: "Po pravici povedano, me boli srce. Slab priokus imam predvsem zaradi mojih fantov. Imeli smo vse v svojih rokah, saj je bil tekmec po izenačenju napol v šoku. Gotovo smo v tistem trenutku naredili napako, da smo se povlekli nazaj z igralcem več. Tekmeca bi morali višje stisniti."

... Ačimović z Dunaja s solznimi očmi
Tudi športni direktor Mile Ačimović se je v prvih izjavah izognil kritikam na račun sodnika. Zahvalil se je predvsem navijačem: "Hvala navijačem, ki so nas podprli na Dunaju, bili so fantastični. Oni so srce tega kluba in nam dajejo dodatno motivacijo, da napredujemo in da za njih naredimo tak klub, ki so ga zaslužijo. Dunaj sicer zapuščamo s solznimi očmi, a moramo biti ponosni na to, kar smo postali v zadnjih mesecih."