Po prerivanju Milana Anđelkovića in Tomaša Juna v kazenskem prostoru je ruski sodnik pokazal na belo točko, s katere je Austria dosegla zmagoviti  zadetek. Foto: Reuters
Po prerivanju Milana Anđelkovića in Tomaša Juna v kazenskem prostoru je ruski sodnik pokazal na belo točko, s katere je Austria dosegla zmagoviti zadetek. Foto: Reuters
Nacer Barazite
Nacer Barazite - pravi "parazit" za Olimpijo. Foto: Reuters
Dušan Kosič
Dušan Kosič ni bil zadovoljen z nekaterimi sodnikovimi odločitvami. Foto: Reuters
Nacer Barazite
Barazite je takole preskočil ljubljanske branilce ob prvem zadetku. Foto: Reuters
Karl Daxbacher
Veselje trenerja Austrie Karla Daxbacherja. Foto: Reuters

Na stadionu Franz Horr je v 18. minuti gostitelje v vodstvo popeljal Nizozemec maroškega rodu Nacer Barazite. Po kotu z leve strani je bil na prvi vratnici višji od ljubljanskih branilcev in žogo z glavo zabil pod prečko. Isti igralec je že po 14 sekundah drugega polčasa povišal na 2:0. Dunajčani so izpeljali lepo akcijo po desni strani, izigrali gostujočo obrambo, Barazite pa je še drugič premagal Elvisa Džafića.

V drugi videonovici na desni strani si lahko ogledate drugi gol Barazita, v tretji videonovici pa zadnje tri zadetke na tekmi (tudi sporno 11-metrovko) in vratnico Vršiča s prostega strela ob komentarju Andreja Stareta.

Izenačenje Vršiča in Jovića
Varovanci Dušana Kosiča so tedaj spoznali, da je vrag odnesel šalo in že takoj zatem bi lahko Nik Omladič znižal izid, a je preveč okleval in Georg Margreitter je pravočasno podstavil nogo. V 50. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Alexander Grünwald, Olimpija pa je hitro vnovčila številčno prednost. Kdo drug kot Dare Vršič je v 54. minuti poskrbel za "priključek" zmajev. Po lepi podaji v globino mu je žogo prepustil Dragan Čadikovski, Apačan je krenil v levo, nato pa z diagonalnim strelom lepo matiral Pascala Grünwalda.
Pet minut pozneje je bilo že 2:2. Zeleno-beli so tokrat napadali po desni strani. Boban Jović si je izmenjal dvojno podajo s Čadikovskim, nato pa mimo prepočasnih branilcev tudi on stresel nasprotni kot.
Izključen še Anđelković
V 68. minuti je ruski sodnik Aleksej Eskov (pre)strogo dosodil 11-metrovko po prerivanju Milana Anđelkovića in Tomaša Juna. Barazite je bil z bele točke natančen, streljal je v levo, Džafića pa poslal v nasprotno stran in Austria je znova vodila. Zadeve so se za Olimpijo dodatno zapletle, ko je tri minute pozneje Anđelković po prekršku prejel še en rumeni karton in tudi on moral predčasno pod prho.
Vratnica in prečka Vršiča
Kljub temu se slovenski predstavniki niso predali. V 75. minuti je Vršič s prostega strela s 35 metrov zadel vratnico, v nadaljevanju akcije pa je novo izenačenje s sijajno obrambo strela Antonia Delamee Mlinarja z leve strani preprečil Grünwald. Pet minut pred koncem bi lahko Barazite dokončno odločil zmagovalca, a je njegov poskus končal za malo mimo desne vratnice.
V sodnikovem podaljšku je Vršič še enkrat zatresel okvir vrat, iz kota je neposredno zadel vrh prečke. Takoj zatem je Eskov označil konec tekme.

Žoga več časa v nogah Olimpije
Olimpija je sicer dobro, agresivno začela tekmo, že v uvodnih minutah sta rumena kartona dobila Dalibor Radujko in Matic Fink. Od daleč sta domačega vratarja poskušala premagati Fink in Omladič. Gostje so imeli žogo več časa v svojih nogah, a so bili tudi Avstrijci še nekajkrat nevarni.
Kosič ni mogel računati na poškodovanega Sretena Sretenovića in kaznovanega Davorja Škerjanca, doma pa so ostali tudi še ne dovolj pripravljeni Aleksander Šeliga, Enes Rujović in Alen Vučkić.
Izjava po tekmi

Dušan Kosič, trener Olimpije
: "Odigrali smo solidno tekmo, se po 0:2 vrnili v igro in imeli tekmeca napol v šoku. Gotovo smo v tistem trenutku naredili napako, da smo se povlekli nazaj z igralcem več, tekmeca, ki je bil praktično "mrtev", bi morali višje stisniti. Fantom nimam česa zameriti, žal mi je za njih, ker so vložili ogromno truda, pokazali, da znajo igrati nogomet. Žal mi je zato, ker niso bili nagrajeni s prebojem v naslednji krog."
Evropska liga, 3. predkrog, povratne tekme:
AUSTRIA DUNAJ
- Olimpija 3:2 (1:0) 1:1
7.568; Barazite 18., 46., 69./11-m; Vršič 54., Jović 59.
RK: A. Grunwald 50.; Anđelković 71.

Austria: P. Grünwald; Klein, Ortlechner, Suttner (82./Rogulj); Leovac , Margreitter, A. Grünwald , Junuzović ; Jun, Barazite (88./Koch), Linz (53./Gorgon).

Olimpija: Džafić; Jović, Delamea-Mlinar , Anđelković , Salkić; Radujko , Vršič; Omladič, Lovrečič (75./Božič ), Fink (56./Valenčič); Čadikovski (87./Smiljanić).

Sodnik: Aleksej Eskov (RUS)
Drugi zanimivejši pari:
THUN - Palermo 1:1 2:2
Iličić
je igral vso tekmo, Bačinović (oba Palermo) je sedel na klopi.

Den Haag - OMONIA (CIP) 1:0 0:3
Radosavljević
(Haag) je igral do 77. minute.

Hajduk - STOKE CITY 0:1 0:1

FULHAM
- Split 2:0 0:0

Varteks - DINAMO BUKAREŠTA 1:2 2:2

CRVENA ZVEZDA
- Ventspils 7:0 2:1

Senica (SLK) - SALZBURG 0:3 0:1

Stromsgodset (NOR) - ATLETICO MADRID 0:2 1:2

GAZ METAN (ROM)
- Mainz * 4:3 (1:1) 1:1
* - po 11-metrovkah
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.