Na torkovi novinarski konferenci je prevladoval optimizem. Mile Ačimović čuti, da bi lahko izločili Austrio, ki v zadnjem času ni v najboljši formi. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Na torkovi novinarski konferenci je prevladoval optimizem. Mile Ačimović čuti, da bi lahko izločili Austrio, ki v zadnjem času ni v najboljši formi. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Dare Vršič
Dare Vršič je prejšnji četrtek s peto mojstrsko ukrotil žogo in jo v naslednji potezi z 12 metrov zabil v gol. To je bil zadetek upanja, res pa je, da bo Austria pred domačimi navijači gotovo igrala drugače, kot je v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dušan Kosič
Trener Dušan Kosič upa, da se bo napadalcem le odprlo. Že ena uspešna poteza lahko povsem spremeni potek srečanja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Olimpija se bo v četrtek poskušala uvrstiti v zadnji predkrog kvalifikacij Evropske lige. Ker je bilo na tekmi v Stožicah 1:1, bo treba spet igrati napadalno in biti še bolj zbran. "Po prvi tekmi še bolj čutimo, da lahko izločimo Austrio. Treba bo pokazati karakter in zdržati pritisk. Pričakujemo trdo, borbeno tekmo. Lepote na tej tekmi ne bo. Austria zna igrati na rezultat, tudi ob slabi igri se lahko na koncu veselijo, dovolj je že ena ali dve prekinitvi. Na njihovem stadionu je gostujočim ekipam težko igrati, vendar če prvih 15 ali 20 minut steče tako, kot si zamislijo, so lahko hitro v težavah. Če bo Olimpija prava, se bomo veselili," je optimističen športni direktor Mile Ačimović, ki je zadnja tri leta kariere preživel prav pri Austrii Dunaj.

Zdržati bo treba začetni pritisk Austrie
V Ljubljani Austria ni silila v napad, tokrat pa bo verjetno vse drugače. Vršič, ki je za Olimpijo na prvi tekmi dosegel gol upanja, se opogumlja ob spominih na majsko tekmo proti Mariboru (2:2): "Pričakujem, da jih bodo v prvih minutah že navijači prisilili, da napadajo, ampak verjamem, da bomo takrat žogo znali umiriti, zadržati in je ne izgubljati po nepotrebnem. Ne bojim se pritiskov s tribun, tudi spomladi smo zdržali v Ljudskem vrtu. Čeprav smo igrali z igralcem manj, smo Maribor, vsaj po mojem, takrat nadigrali. Nekaj takšnega pričakujem tudi v četrtek. Naš gol bi naredil čudo, to bi bilo vesoljsko. Če ga mi dobimo prvi, ne bo nobene panike, ne bomo padli v igri, kot smo v Stožicah, saj bomo vedeli, da bi z enim golom vse nadomestili. Niti podaljškov se ne bojim, verjemite, da ne bomo čutili utrujenosti."

Bodo najstniki kos velikemu izzivu?
Trener Dušan Kosič bo na povratnem obračunu, ki si ga boste lahko v živo ogledali na TV Slovenija in na MMC-ju, pogrešal poškodovanega Sretena Sretenovića in kaznovanega Davorja Škerjanca. Zaveda se, da njegovi fantje, nekateri še najstniki, s takšnimi evropskimi tekmami nimajo nobenih izkušenj, zato bo treba biti zbran pri vsaki žogi, pri vsaki akciji. Upa, da se bo napadalcem le odprlo. "Izkoristiti moramo najmanjšo priložnost. Fante čaka garanje. Austria je v Ljubljani dokazala, da ne potrebujo pet priložnosti kot mi, da zabije gol za uspeh odigrati najboljšo tekmo doslej." O tem, kdo bo v obrambi zamenjal borbenega Sretenovića, se še ni odločil: "Imamo Delameo Mlinarja, Kašnika in Kovačevića, med temi tremi bom izbiral."

Dragonsi izgubili potrpljenje
V nedeljo je Olimpija pred le 500 gledalci v Stožicah prvič zmagala v letošnjem državnem prvenstvu. Hit Gorico je premagala z 2:1. Zaradi raztrgane igre v prvem polčasu je bilo slišali kar nekaj žvižgov in celo žaljivk Green Dragonsov. Glasno izraženo nezadovoljstvo navijačev je zaleglo, saj je Olimpija kmalu izenačila. V drugem polčasu je bila igra boljša, vseeno pa je Kosič dejal, da so igrali pod svojimi sposobnostmi.

Austria je 3. krogu domačega prvenstva na gostovanju v Innsbrucku iztržila neodločen izid brez zadetkov. Trener Karl Daxbacher je spočil nekaj nogometašev prve enajsterice. Gostitelji so si pripravili dve, tri lepe priložnosti, zato je bil Daxbacher z remijem zadovoljen. Pohvalil je igro v obrambi, pograjal pa slabo pripravljeno zelenico na stadionu Wackerja, pri katerem občasni slovenski reprezentant Miran Burgič zaradi poškodbe ni igral.

Evropska liga, 3. predkrog, povratne tekme

Četrtek ob 21.05 (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju):
AUSTRIA DUNAJ - OLIMPIJA (1:1)

Zanimivejši pari:
THUN - PALERMO (2:2)
FULHAM - SPLIT (0:0)
CRVENA ZVEZDA - VENTSPILS (2:1)
SENICA (SLK) - SALZBURG (0:1)
VARTEKS - DINAMO BUKAREŠTA (2:2)
HAJDUK SPLIT - STOKE CITY (0:1)
STROMSGODSET (NOR) - ATLETICO MADRID (1:2)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.