Maribor je prejšnjo sredo po zaostanku z 0:1 preobrnil potek tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor je prejšnjo sredo po zaostanku z 0:1 preobrnil potek tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mariborčani doma branijo +2 iz Stožic

Desetkratni slovenski prvaki imajo tako veliko prednost. Povrhu pa bo Olimpija nekoliko oslabljena, saj bo zaradi rdečega kartona manjkal vratar Elvis Džafić, zaradi rumenih kartonov pa branilec Antonio Delamea Mlinar. Vrača se Matic Fink. Džafića bo zamenjal Aleksander Šeliga, ki je v Ljudskem vrtu odlično branil oktobra na prvenstveni tekmi (1:0). Pri Mariboru je še naprej poškodovan Timotej Dodlek.

Šeliga: Verjamemo v preobrat
”Tekme se bomo lotili resno, odgovorno. Imamo lepo prednost, na kateri lahko gradimo, a nas ne bo uspavala. Dovolj opozoril smo že doživeli med kariero, da vemo, kako se lotiti tekme ob takšnem izhodišču,” je povedal trener Maribora Darko Milanič.
Šeliga na drugi strani verjame, da Olimpiji lahko uspe: "Spomnim se zelo veliko tekem, na katerih so določene ekipe v podobnem položaju uspele preobrniti zaostanek. Zato tudi mi verjamemo v preobrat. V Maribor gremo odigrat sproščeno tekmo, ob 19.00 pa bomo videli, koliko smo bili uspešni."

Prenos tekme boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in MMC-ju, tako kot nedeljski derbi v Ljubljani v 23. krogu Prve lige, ki bo prav tako na sporedu ob 17.00.
Pokal Slovenije, četrtfinale, povratna tekma

Sreda ob 17.00:
MARIBOR - OLIMPIJA 3:1

Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

V odebeljenem tisku je izid prve tekme. V polfinale so se že uvrstili Aluminij, Triglav in Celje.

Mariborčani doma branijo +2 iz Stožic