Tomi Horvat je zadel dvakrat, tretjič in četrtič v tej sezoni Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Tomi Horvat je zadel dvakrat, tretjič in četrtič v tej sezoni Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so v petek z zmago s 3:2 nad Aluminijem prekinili niz treh zaporednih porazov in niz sedmih tekem brez zmage, zdaj pa so znova ostali brez točk.

Mura se je na petem srečanju v spomladanskem delu prvenstva veselila druge zmage. Predtem je premagala le Kidričane (0:1) in doživela dva poraza. Zaradi kartonov ni igral Žiga Kous.

Luka Bobičanec je mrežo Celja načel s prostega strela. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Bobičanec je mrežo Celja načel s prostega strela. Foto: www.alesfevzer.com

Po 2:0 za Muro izenačenje gostov

Posebej prvi polčas na Fazaneriji je navdušil. Mura je povedla z 2:0, Celje pa je nato izenačilo. V drugem delu so sicer nekaj več pokazali gosti, a eno njihovo nepazljivost je kaznoval Horvat za prvo zmago murašev v letu 2022 na domačem igrišču.

Prvi strelec je bil v 10. minuti Luka Bobičanec, ki je mojstrsko izvedel prosti strel in zadel desni spodnji kot vrat Matjaža Rozmana, že pet minut pozneje pa je Horvat povišal na 2:0.

Ključni trenutek prvega polčasa se je najbrž zgodil v 32. minuti. Mura je po protinapadu prek Bobičanca zadela vratnico, odbita žoga je prišla do Nardina Mulahusejnovića, njegov strel je Matjaž Rozman ubranil, nato pa je Bobičanec poskusil še enkrat, toda celjski vratar je vnovič čudežno posredoval.

Pokazalo se je, da je s tem spodbudil tudi svoje soigralce, ki so neizkoriščene priložnosti Mure hitro kaznovali in izenačili. V 34. minuti je v kazenskem prostoru preigraval Tjaš Begić, domača obramba je žogo izbila, toda le do Grigorija Morozova, ki jo je z močnim strelom poslal v mrežo.

Štiri minute pozneje se je pritisk Celjanov še enkrat obrestoval, s strelom od daleč je mrežo zatresel Vasilije Janjičić.

Na Fazaneriji sta se merila zadnja dva državna prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Na Fazaneriji sta se merila zadnja dva državna prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubić preprečil vodstvo Celjanov

Varovanci Simona Rožmana se z neodločenim izidom niso zadovoljili. V drugem polčasu so se vrstili njihovi napadi in tudi priložnosti. Vratar Sobočanov Marin Ljubić je moral nekajkrat posredovati. Najbližje zadetku so bili gostje v 51. minuti, ko je po lepi podaji Begića streljal Ivan Božić, Ljubić pa je žogo odbil mimo vratnice.

Uspešnejša je bila Mura, ki sicer po odmoru ni bila posebej nevarna. Žiga Škoflek je z leve strani poslal žogo pred vrata, kjer se je Horvat odlično znašel in brez oklevanja žogo še enkrat poslal za hrbet Rozmana in Muro vsaj začasno znova vrnil na četrto mesto.

Zadetki s tekme Mura – Celje

V Domžalah v drugem polčasu prečka Guzine

Na pomembnem srečanju v boju za obstanek so Radomljani z remijem zadržali pet točk prednosti pred Sežančani, ki so na predzadnjem mestu s točko več kot zadnji Aluminij.

Nobena izmed ekip ni hotela posebej tvegati, bolj kot na napad sta se osredotočili na disciplino in na preprečevanje lastnih napak. Vseeno pa so bili domači vendarle konkretnejši.

Njihov uvodni pritisk so Primorci hitro umirili, bi pa Radomljani v 4. minuti lahko povedli, a je vratar Jan Koprivec odbil strel Gedeona Guzine. V 21. minuti je Ivan Šarić od daleč streljal mimo vrat, veliko priložnost pa je na drugi strani imel Alen Korošec, toda po njegovem strelu se je izkazal domači vratar Emil Velić. To je bila tudi edina priložnost gostov na tekmi.

Guzina je bil najvidnejši igralec tudi v drugem polčasu. Že v 47. minuti se je sam znašel pred Koprivcem, vendar streljal čez gol. V 59. minuti je nevaren strel Ivana Ćalušića blokiral Erik Salkić, nato je še dvakrat nevarno poskušal Guzina, v 64. minuti je po podaji Gala Primca z glavo zadel tudi prečko. Izkazalo se je, da je bila to zadnja grožnja za vratarja na tekmi.

Dušanu Kosiću s Taborom ne gre po načrtih. Foto: www.alesfevzer.com
Dušanu Kosiću s Taborom ne gre po načrtih. Foto: www.alesfevzer.com

Škerjanc zdaj tudi predsednik

Tabor je na zadnjih 12 tekmah doživel kar devet porazov. Na ponedeljkovi skupščini kluba je Davor Škerjanc poleg položaja direktorja zasedel še mesto predsednika kraškega prvoligaša. Zaradi kartonov v ekipi ni bilo najboljšega strelca Dina Stančiča.

Radomljani so v spomladanskem delu dvakrat zmagali v gosteh, s 4:0 so premagali Aluminij in v nedeljo z 2:0 Muro. Vmes so doma izgubili proti Mariboru (1:4).

Prva liga Telemach, 24. krog

KALCER RADOMLJE – CB24 TABOR SEŽANA 0:0
150 gledalcev

Kalcer Radomlje: Velić, Mišić (79./Blaić), Guček, Jazbec, Primc, Zabukovnik, Ćalušić (82./Nuhanović), Mrkonjić, Šarić (88./Pogačar), Cerar (79./Kregar), Guzina.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Nemanič, Koderman, Grobry (77./Kryeziu), Korošec, Ovsenek, Iscaye, Monjac (62./Bongongui), Ndzengue (62./Keita).

Sodnik: David Šmajc (Predoslje pri Kranju)

Radomlje in Tabor sta se razšla brez zadetkov

MURA – CELJE 3:2 (2:2)
1000; Bobičanec 10., Horvat 15., 81.; Morozov 34., Janjičić 38.

Mura: Ljubić, Pucko, Balažic, Gorenc, Lorbek, Šturm, Beganović, Horvat, Bobičanec (91./T. Cipot), Daku (87./Maruško), Mulahusejnović (68./Škoflek).

Celje: Rozman, Morozov, Zec, Stojinović, Lartey, Tomić, Janjičić (84./Jakobsen), Svetlin, Begić (77./Rorič), Kuzmanović (82./Iličić), Božić.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Sorodna novica Derbija na Bonifiki in v Šiški uvertura v morda ključno obdobje prvenstva

Četrtek ob 15.00:
BRAVO – OLIMPIJA

Ob 17.30:
KOPER – MARIBOR

Odigrano v torek:
ALUMINIJ – DOMŽALE 1:1 (0:0)
200; Marinšek 68.; Jakupović 80.

Lestvica:                             
MARIBOR           23  14 3  6 36:23 45
KOPER             23  12 6  5 39:29 42
OLIMPIJA          23  12 5  6 28:22 41
MURA              24   9 9  6 32:36 36
DOMŽALE           24   9 7  8 33:29 34
BRAVO             23   9 7  7 23:21 34
KALCER RADOMLJE   24   7 5 12 30:37 26
CELJE             24   7 4 13 27:35 25
CB24 TABOR SEŽANA 24   5 6 13 21:26 21
ALUMINIJ          24   4 8 12 22:36 20