Zmaji se v sezono 2024/25 podajajo z novim trenerjem Victorjem Sanchezom. Ta je pred tekmo povedal: "Za nami je uspešno pripravljalno obdobje. Rezultati v tem času niso najbolj pomembni, smo pa zagotovo veseli štirih zmag. K temu stremimo. Igralcem od prvega dne dalje razlagam, da smo tu zato, da zmagujemo. Želimo jim vcepiti pravo miselnost in zdaj jo imamo. Ko si enkrat igralec madridskega Reala, drugače ne gre. Ta miselnost mora biti v slačilnici. Pomembno je, da se ekipa iz tedna v teden razvija. Gradimo na temeljih iz prejšnje sezone. Zadovoljen sem s podobo v prvem mesecu, s samim sprejemanjem koncepta v igri. Tudi fizično lahko še napredujemo. Nas pa čaka še analiza tega, kar doslej nismo izvedli najbolje. Nekatere stvari smo že opazili in to želimo popraviti."

Victor Sanchez s svojimi varovanci. Foto: www.alesfevzer.com
Victor Sanchez s svojimi varovanci. Foto: www.alesfevzer.com

Primorje se je po majskem slavju v 2. SNL prebilo med prvoligaše in Ajdovščino prvič po letu 2011 vrnilo v elitni razred slovenskega nogometa.

Milan Anđelković, trener Primorja, je povedal: "Težke nasprotnike smo izbirali ravno zato, da se čim hitreje privadimo na višji nivo igranja, ki nas čaka v novi sezoni. Mislim, da je vse to del procesa, čez katerega mora iti ekipa, ki iz nižje lige napreduje v višjo. Tukaj mislim predvsem na vse naporne treninge in vse poraze, ki smo jih doživeli v tem delu. Kot sem že povedal, vem, da smo se veliko naučili in napredovali, zdaj je pa čas, da dokažemo, česa smo zmožni."

Foto: Primož Brecelj
Foto: Primož Brecelj

Celjani branijo naslov
Naslov prvaka bo branilo Celje, ki bo tudi v novi sezoni med glavnimi kandidati za novo lovoriko.

Ob Celju bosta med glavnimi favoriti za najvišja mesta tudi Olimpija, ki je pokazala obetavne igre na pripravljalnih tekmah pod vodstvom novega trenerja Vicotrja Sancheza, in 16-kratni prvak Maribor, ki pod vodstvom Anteja Šimundže pričakuje nadgradnjo iger iz druge polovice minule sezone.

Mariborčani bodo sezono začeli v nedeljo ob 17.30 doma proti Domžalam. V nedeljo bo ob 20.15 še obračun Celja in Brava. V soboto pa bo ob 17.30 tekma Kalcer Radomlje – Koper, ob 20.15 pa Mura – Nafta 1903.

Jesenski del se bo končal 7. decembra z 18. krogom, spomladanski se bo začel 1. februarja prihodnje leto, sezone pa bo konec 24. maja.

1. KROG

Danes ob 20.15:
OLIMPIJA – PRIMORJE eMUNDIA

Sobota ob 17.30:
KALCER RADOMLJE – KOPER

Ob 20.15:
MURA – NAFTA 1903

Nedelja ob 17.30:
MARIBOR – DOMŽALE

Ob 20.15:
CELJE – BRAVO KOSTEL

PRVA LIGA TELEMACH                  
                                      
Lestvica:                             
BRAVO KOSTEL        -  - - -   -:-   -
CELJE               -  - - -   -:-   -
DOMŽALE             -  - - -   -:-   -
KALCER RADOMLJE     -  - - -   -:-   -
KOPER               -  - - -   -:-   -
MARIBOR             -  - - -   -:-   -
MURA                -  - - -   -:-   -
NAFTA 1903          -  - - -   -:-   -
OLIMPIJA            -  - - -   -:-   -
PRIMORJE eMUNDIA    -  - - -   -:-   -