Veselje nogometašev Olimpije po zadetku Ivana Durdova. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje nogometašev Olimpije po zadetku Ivana Durdova. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji tudi na tretji tekmi sezone niso prejeli zadetka. Na Bonifiki so bili boljši od gostiteljev, ki si v prvem polčasu niso priigrali resne priložnosti in sploh niso sprožili strela v okvir vrat Matevža Vidovška. Bistveno nevarnejši niso bili niti v drugem delu. Edini konkretnejši strel je sprožil Nik Omladič, a je bila žoga lahek plen ljubljanskega vratarja.

Olimpija je povedla v 11. minuti, ko je Justas Lasickas podal na levo stran Nemanji Motiki, ta pa je poslal predložek pred vrata, kjer je z glavo mrežo zatresel Ivan Durdov. Hrvaški napadalec je imel v prvem polčasu še eno lepo priložnost, a je z roba kazenskega prostora meril mimo vrat. Predtem se je v 19. minuti, ko je z desne strani poskusil Marko Brest, s posredovanjem izkazal Metod Jurhar.

Že v sodnikovem dodatku prvega dela se je priložnost ponudila Motiki, pravočasno je bil v bloku Mark Pabai. Jurhar je v 58. minuti dvakrat zablestel in preprečil gostujoče povišanje vodstva. Najprej, ko je z glavo po podaji Petra Agbe z leve strani z glavo streljal Durdov, žoga pa je zadela tudi okvir vrat. Takoj zatem je po podaji s kota Jorge Silva udaril z glavo, izvrsten pa je bil odziv Jurharja.

V 88. minuti so se po izpadu električne energije ugasnili žarometi. Po daljši prekinitvi se je dvoboj le nadaljeval, nevarno pa so takoj zapretili Ljubljančani. Sodelovala sta rezervista. Raul Florucz je podal, z volejem pa je bil malce nenatančen Dino Kojić.


2. krog danes ob 20.15:
KOPER - OLIMPIJA 0:1 (0:1)
Durdov 11.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)

Ponedeljek ob 20.15:
BRAVO − PRIMORJE
(v Stožicah)

Preloženo:
CELJE − MARIBOR

Odigrano v petek:
NAFTA 1903 - KALCER RADOMLJE 2:1 (0:1)
1000; Klausz 75., 81.; Malenšek 12.

Odigrano v soboto:
DOMŽALE - MURA 1:2 (0:1)
900; Milić 58.; Sadriu 43., Maroša 85.

Lestvica