Davor Škerjanc je dosegel drugi zadetek za Olimpijo v Velenju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Davor Škerjanc je dosegel drugi zadetek za Olimpijo v Velenju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Žigon
Dejan Žigon je bil junak srečanja v Novi Gorici. S štirimi zadetki je za zdaj tudi v vodstvu na lestvici strelcev Prve lige. Foto: Ervin Čurlič
Navijači Gorice
Mlada domača vrsta trenerja Mirana Srebrniča je znova opozorila nase in na trenutke navdušila z napadalno igro in številnimi priložnostmi, a kaj ko je finančno stanje v klubu zelo slabo, zato navijači tudi sporočajo upravi kluba, naj odstopi. Foto: Ervin Čurlič
Po drugem krogu Prve lige
Olimpija napolnila mrežo Rudarja
Bezjak Celjane popeljal na vrh
Poplatnik edini strelec v Kranju
Hat-trick Žigona za zmago Gorice

Gorica je ugnala Muro s 3:1, blestel je Dejan Žigon s tremi zadetki. Triglav je bil boljši od Aluminija z 1:0, edini zadetek je dosegel Matej Poplatnik.

Šporar načel mrežo Rudarja
Ljubljančani so popravili vtis po neuspelem začetku sezone, ko so doma izgubili proti Domžalam. Že v peti minuti je Antonio Delamea Mlinar z roba kazenskega prostora stresel prečko, sedem minut pozneje pa so zeleno-beli povedli, ko je po podaji Dalibora Radujka z natančnim strelom zadel Andraž Šporar. Velenjčani, ki so v osmi minuti prek Denisa Klinarja prav tako zatresli okvir vrat, so po zadetku nanizali nekaj obetavnih strelov prek Klinarja in Senada Jahića, ki pa niso bili dovolj natančni.

Radujko z bele točke v vratnico
V 37. minuti so imeli zmaji izjemno priložnost za podvojitev prednosti. Dragoslav Stakić je v kazenskem prostoru podrl Šporarja in dobil drugi rumen karton ter izključitev. Enajstmetrovko je izvedel Dalibor Radujko, ki pa je zadel le vratnico.

Učinkovita Olimpija v drugem polčasu
Pri Rudarju sta na začetku drugega polčasa vstopila Leon Črnčič in Elvis Bratanović, a to ni prineslo želenega učinka. Napadalnejšo usmerjenost je Olimpija namreč hitro kaznovala. V 52. minuti je po podaji Damijana Trifkovića iz bližine zadel Davor Škerjanc, le dve minuti pozneje pa je Anej Lovrečič zabil že za 3:0 s strelom z desetih metrov.

V 60. minuti so Ljubljančani povišali na 0:4, ko je novo Trifkovićevo podajo unovčil William Franklin Vicente. "Petarda" je odjeknila v 86. minuti, ko je Boban Jović izkoristil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Črnčič s prekrškom nad Nikom Omladičem.

Osmanaj izključen, Korun zapravil 11-m
Celjani so v Domžalah zmagali drugič v letošnjem prvenstvu. Prvo nevarno akcijo na tekmi so izpeljali Celjani. Marijo Moćić je za hrbtom domžalske obrambe našel Gregorja Bajdeta, ki je povsem osamljen streljal malce z leve strani, toda izkazal se je domači vratar Nejc Vidmar. Gostitelji so zapretili v 20. minuti, ko je strel Nejca Skubica s 30 metrov Matic Kotnik zanesljivo ukrotil. V 23. minuti je Liridon Osmanaj z dobrih desetih metrov poskusil z volejem, žoga pa je zletela malce čez gol Celjanov. Dve minuti pozneje je Vidmar s konicami prstov odbil poskus Bajdeta z 12 metrov nekoliko z desne strani.

Domžalčani so se v težavah znašli v 61. minuti, ko je zaradi igranja z roko Osmanaj dobil drugi rumeni karton in je moral z igrišča. Dve minuti pozneje so imeli gostitelji veliko priložnost za vodstvo kljub igralcu manj. Sebastjan Gobec je po protinapadu Domžal v kazenskem prostoru zrušil Sašo Aleksandra Živca. Najstrožjo kazen je izvedel Uroš Korun, a je njegov strel Kotnik obranil.

Bezjak izkoristil podajo Horvata
Žan Horvat
je v 80. minuti podal z desne strani proti drugi vratnici, kjer je bil povsem sam Bezjak, ki je z osmih metrov zabil zmagoviti gol. V končnici so Domžalčani pritisnili in skušali izvleči vsaj točko, a so bili Celjani zbrani in so ohranili minimalno prednost.

Hat-trick Žigona
Prekmurci v prvih 45 minutah niso niti enkrat streljali na gol Goričanov, le enkrat so izvajali kot (še to v zadnji minuti) in naredili le tri prekrške, kar dobro ponazarja premoč gostiteljev v prvem delu. Sobočani so delovali utrujeno, povsem drugače kot gostitelji, ki so imeli terensko premoč in bili precej nevarnejši.

Razpoložena sta bila predvsem Vito Plut in Dejan Žigon, ki sta stalno grozila tekmecem. Že v 6. minuti je bil Žigon po podaji Pluta uspešen z nogo, v 33. minuti pa je bil natančen še z glavo. Vmes sta bila nenatančna tudi Dino Martinović in Amedej Vetrih.

Mura ostala le z deseterico
Nenatančen poskus Hrvata Mateta Eterovića je v drugem delu napovedoval napadalnejšo Muro, ki pa je že v 53. minuti ostala z igralcem manj na igrišču. Denis Kramar je zaradi prekrška nad Sandijem Arčonom prejel rdeči karton. Gostje so imeli kmalu zatem srečo, saj je Martinović iz prostega strela zadel le okvir vrat.

Fajić znižal, izenačiti pa mu ni uspelo
V 65. minuti je bil po kotu, ki ga je izvedel Dragan Jelić, v kazenskem prostoru najvišji Nusmir Fajić. Muri je gol dal krila in že kmalu je imel Fajić priložnost za izenačenje, ki pa je ni izkoristil. Kazen pa je sledila v 76. minuti, ko je po dveh zapravljenih priložnostih svoj tretji gol dosegel Žigon, po podaji Alena Paviča se je sam znašel pred gostujočim vratarjem Filipom Drakovićem.

Poplatnik odločil v Kranju
Aluminij je odigral prvo tekmo v prvoligaški konkurenci, saj je bila tekma uvodnega kroga s Koprom preložena. Gostje so prvič zagrozili v 31. minuti, ko je malce z desne strani Robert Kurež že premagal domačega vratarja Žana Pelka, a je žogo poslal mimo gola. V sodniškem dodatku prvega dela je bil uspešen Matej Poplatnik, ki je z glavo unovčil podajo z desne strani.

V drugem polčasu so nekoliko bolj odprto začeli gostje, Kranjčani so bili nevarni iz protinapadov, ki pa niso prinesli povišanja vodstva. Najbližje so bili v 58. minuti, ko je bil Anže Jelar pri žogi pet metrov od vrat, vratar Aluminija pa že na tleh, toda gostujoči igralci so njegov strel blokirali.

Aluminij je imel žogo večinoma na polovici Triglava, a se je ta dobro branil in zapiral vse poti v kazenski prostor, tako da gostom ni uspevalo pripraviti si priložnosti, Kranjčani pa so jih v izdihljajih tekme nanizali kar nekaj. Najbližje zadetku so bili v 86. minuti, ko je Poplatnik zatresel vratnico praktično iz mrtvega kota.

Prva liga, 2. krog:
GORICA - MURA 05 3:1 (2:0)
400; Žigon 6., 33., 76.; Fajić 65.
RK: Kramar 52./Mura

Gorica: Simčič, Celcer , Vetrih , Širok, Žigon (v 88./Dornik), Arčon ( 69./Pavič ), Plut ( 79./K. Jogan ), Martinović, M. Mevlja, Gregorič, A. Jogan.

Mura: Draković, Cipot, Majer, Bohar, Horvat, Kramar , Fajić , Janža, Jelić ( 81./Gruškovnjak), Eterović ( 68./Sreš), Maruško.

Sodnik: Peter Šart (Prevalje)


TRIGLAV - ALUMINIJ 1:0 (1:0)
400; Poplatnik 45.

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Roškar , Jelar, Đurković ( 73./Peternel), Poplatnik ( 90./Pirc), Kongnyuy, Pokorn, Stojnić ( 83./ Dolžan), Šušteršič .

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež, Režonja ( 55./Pečovnik), Žagar, Spahić, Drevenšek, Medved, Kožar, Sulejmanović ( 10./Rešek; 62./Kmetec).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)



RUDAR - OLIMPIJA 0:5 (0:1)
750; Šporar 11., Škerjanc 52., Lovrečič 54., Vicente 60., Jović 86./11-m
RK: Stakić 37./Rudar
Radujko (Olimpija) je zapravil 11-m v 37. minuti.

Rudar: Rozman , Bubalović ( 66./Berko), Stakić , Stjepanović ( 46./Bratanović), Rošer, Čonka ( 46./Črnčič), Rotman, Podlogar, Jahić , Klinar, Bakarić.

Olimpija: Džafić, Jović , Zarifović, Vicente ( 66./Omladič), Trifković, Škerjanc , Šporar ( 73./Nikezić), Fink, Delamea Mlinar , Radujko, Lovrečič ( 75./Božič).

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)



DOMŽALE - CELJE 0:1 (0:0)
500; Bezjak 80.
RK: Osmanaj 61./Domžale
Korun (Domžale) je v 63. minuti zapravil 11-m.

Domžale: Vidmar, Skubic, Topić, Zec , Živec, Husmani, G. Vuk, Osmanaj , Korun ( 89./Požeg Vancaš), Kous, Majer ( 66./Šimunović).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Bajde ( 77./Horvat), Bezjak, Kolsi, Korošec , Moćić ( 90./Romih), Gobec , Medved ( 69./ Močivnik ), Žitko.

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


Že odigrano:
MARIBOR - LUKA KOPER 0:0
1.500 gledalcev
RK: Palčič 56./Koper


Lestvica:
CELJE 2 2 0 0 2:0 6
MARIBOR 2 1 1 0 3:1 4
OLIMPIJA 2 1 0 1 6:2 3
GORICA 2 1 0 1 4:4 3
DOMŽALE 2 1 0 1 2:2 3
TRIGLAV 2 1 0 1 1:1 3
LUKA KOPER 1 0 1 0 0:0 1
MURA 05 2 0 1 1 2:4 1
RUDAR 2 0 1 1 1:6 1
ALUMINIJ 1 0 0 1 0:1 0
Po drugem krogu Prve lige
Olimpija napolnila mrežo Rudarja
Bezjak Celjane popeljal na vrh
Poplatnik edini strelec v Kranju
Hat-trick Žigona za zmago Gorice