Septembrsko tekmo med Domžalami in CM Celjem je v 45. minuti odločil Juninho. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Septembrsko tekmo med Domžalami in CM Celjem je v 45. minuti odločil Juninho. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tadej Apatič
Tadej Apatič, junak Domžal na novembrskem derbiju v Mariboru (1:1), je trenutno poškodovan. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Stane Bevc
Stane Bevc je zadovoljen z vzdušjem v svojem moštvu. Foto: MMC RTV SLO
Gorazd Zajc
Gorazd Zajc ima težave z ahilovo tetivo in bo verjetno moral celo na manjšo operacijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Z zmago v Celju na zaostali tekmi bi se vodilnemu Mariboru približali na šest točk, a se dvakratni slovenski prvaki tako kot med pripravami tudi pred nedeljskim srečanjem ubadajo s številnimi poškodbami. Trener Darko Birjukov ne bo mogel računati na poškodovana Tadeja Apatiča in Damirja Pekiča (s petimi zadetki je bil jeseni najboljši strelec moštva), vprašljiv pa je tudi nastop Lucasa Horvata, Juninha in Blaža Brezovačkega.
Med pripravami je nekoliko šepala tudi strelska forma, saj Domžale kar na petih od osmih tekem niso dosegle gola in niso niti enkrat zmagale, vendar Birjukova to ne skrbi: "Ko bo prišlo prvenstvo in bo naboj na višji ravni ter tudi igrišča nekoliko večja, bomo zagotovo prišli tudi do golov."

Birjukov: Gotovo smo napredovali
Poraz v pripravljalnem obdobju, med katerim so se največ časa zadržali v Savudriji, jim je zadal tudi tekmec v polfinalu pokala Hervis Interblock (1:2), nazadnje pa so v torek doma remizirali proti drugoligašu Dobu (2:2). Novi okrepitvi sta 22-letni Florent Aziri s Kosova, ki ima tudi izkušnje iz Nemčije, in povratnik Luka Elsner, ki je zadnjega pol leta preživel v Bahrajnu. Izgubili so obetavnega branilca Jovana Vidovića, ki je odšel v Maribor.

Obe medsebojni tekmi Domžal in Celja jeseni sta se končali z zmago prvih z 1:0. ''Glede na jesenski del prvenstva smo v določenih segmentih igre gotovo napredovali. To velja za agresivnost, disciplino in kombinatoriko. V naši igri je ogromno pozitivnih stvari. Ekipa je zrela, žoga dobro teče in priložnosti se nam ponujajo," pred nadaljevanjem prvenstva še meni Birjukov.

Nagajajo jim poškodbe
Celjani so na zimski tržnici precej "trgovali". Po Marku Krajcerju (Aluminij), Goranu Alencu (Dravinja) in Ivanu Firerju (Drava) je na Areno Petrol prišel še Miroslav Radulović. Branilec, ki že ima izkušnje z igranjem v celjskem dresu, je nazadnje igral na Norveškem. Zoran Pavlović in Serge Akakpo (Vaslui) sta bila v moštvu že jeseni, a takrat še nista imela pravice nastopa. Odšli so Maximiliano Klebčar, Dragan Čadikovski (Rudar), Amel Mujaković (Rudar), Boris Mijatović (Hit Gorica), Simon Klun (Albinoleffe) in Dejan Purišić (Aluminij).

Varovanci Staneta Bevca so glavni del priprav preživeli v domačem okolju, šest dni pa so trenirali tudi v Riminiju. Na zadnji tekmi so v nedeljo s 4:0 premagali Dravinjo. Pomlad začenjajo s predzadnjega mesta, imajo le točko več od zadnjega Primorja. Proti Domžalam ne bosta mogla igrati Pavlović in Denis Popović, vprašljivi so tudi Gorazd Zajc, Sebastjan Gobec, Alenc in Firer.
Bevc: Želja so tri točke
"Priprave so potekale po začrtanem načrtu, vendar pa vedno prihaja do neljubih zadev. Zaradi slabih vremenskih razmer smo veliko časa prebili na umetni travi, posledica tega pa je nekaj poškodb. V tem trenutku je ob treh mladincih zdravih dvanajst igralcev. Kljub temu smo dobro pripravljeni, najbolj pomembno pa je, da je vzdušje na zelo visokem nivoju. V nedeljo moramo narediti prvi korak in ne smemo izgubiti. Spoštujemo Domžale, a jaz sem optimist. Vsaka točka je zlata, želja so tri," pred nedeljskim preizkusom pravi Bevc.
Preloženi tekmi, nedelja ob 15.00:
CM CELJE - DOMŽALE

Torek ob 18.00:
OLIMPIJA - RUDAR

20. KROG, sobota, 26. 2., ob 14.00:
RUDAR - MARIBOR

Ob 15.00:
DOMŽALE - LUKA KOPER

NAFTA - PRIMORJE

Ob 16.00:
HIT GORICA - OLIMPIJA
Nedelja, 27. 2., ob 15.00:
TRIGLAV - CM CELJE

Lestvica: 
MARIBOR 19 13 6 0 36:8 45
DOMŽALE 18 11 3 4 28:14 36
LUKA KOPER 19 9 3 7 30:25 30
NAFTA 19 7 4 8 29:30 25
RUDAR 18 6 6 6 29:27 24
HIT GORICA 19 6 5 8 20:28 23
OLIMPIJA 18 5 5 8 21:23 20
TRIGLAV 19 5 5 9 20:36 20
CM CELJE 18 4 5 9 26:35 17
PRIMORJE 19 4 4 11 25:38 16