Uvodni del sezone se Bojanu Prašnikarju z Rudarjem ni posrečil: 2 zmagi, 3 remiji in 5 porazov. Foto: Reuters
Uvodni del sezone se Bojanu Prašnikarju z Rudarjem ni posrečil: 2 zmagi, 3 remiji in 5 porazov. Foto: Reuters
Dušan Kosič, Tomo Šokota in Aleš Čeh
Čeprav je v klub prišel še brez njegovega pristanka, je ravno Tomo Šokota tisti igralec, ki je Dušanu Kosiču prinesel pobudo na igrišču prinesel in prepotrebne gole. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Domžalčani
Domžalčani so na stavnicah izraziti favoriti proti Celjanom, ki jih bo začasno vodil dosedanji pomočnik Damjan Romih. Foto: Sandi Fišer
Jože Benko
30-letni Jože Benko je na devetih tekmah za Nafto zabil že osem golov. Če ne bo poškodbe, bi moral zanesljivo popraviti svoj osebni rekord iz sezone 2005/06, ko je v 27 nastopih za Nafto zabil 13 golov. Foto: EPA
Tednik: Kaj se dogaja v NK Olimpiji?

Rudar je v 1. krogu še na ŽAK-u premagal Olimpijo s 3:1, a to je bil v prvi četrtini prvenstva eden redkih svetlih trenutkov "knapov", ki so nato zmagali samo še enkrat (v 4. krogu proti Kopru z 2:1). Nasprotno je bil boleč uvodni poraz le pokazatelj rezultatske krize, s katero so se spopadli "zeleno-beli" in je na koncu tudi prinesla zamenjavo na trenerski klopi. Podoben razplet se lahko dogodi tudi Bojanu Prašnikarju, če ne bo Ob jezeru proti prebujeni četi Dušana Kosiča zadržal vsaj ene točke.

Spodaj desno si oglejte videoprispevek iz Tednika o dogajanju v NK Olimpiji.

Domžale - Maribor dan po Ferskih otokih
Močno deževje, zaradi katerega bo še nekaj časa trpela tudi igra na slabših prvoligaških igriščih, je poskrbelo, da trenutna lestvica ni najbolj pregledna. V petek so morali odpovedati derbi vodilnih moštev med Domžalami in Mariborom, zaradi česar se je med njiju zdaj vrinila Nafta, ki še naprej preseneča. "Ravbarjem", ki so zaradi razlike v golih zadržali 1. mesto, manjka ena tekma, "vijoličastim", ki za njimi zaostajajo za dve točki, pa že kar dve. 29. septembra Maribor čaka večni derbi z Olimpijo v Stožicah, medtem ko bodo tekmo z Domžalčani odigrali kar med reprezentančnim odmorom 9. oktobra. Za Primorje - CM Celje nadomestni datum še ni določen.

V 10. krogu Prve lige nima pravice nastopa šest nogometašev. Vsi bodo obsedeli na tribunah zaradi prejetih rdečih kartonov. Grešniki so Aris Zarifović (HIT Gorica), Uroš Korun, Damjan Trifkovič (oba Rudar), Erdžan Bečiri (Nafta) in Damir Marijan (Triglav). Družbo jim bo delal še Almir Rahmanovič (CM Celje) zaradi izključitve na pokalni tekmi.

10. KROG

Sreda ob 16.00:
TRIGLAV (8.) - MARIBOR (3.) (0:5)
Po gostovanju Olimpije, sledi v Kranju še gostovanje Maribora. Za navijače Triglava, ki je kot novinec v Prvi ligi si dobro štartal, nič kaj dobra novica. Bo po "zeleno-beli" petardi sledila še ponovitev "vijoličaste" petarde iz 1. kroga? Trener "orlov" Siniša Brkič se je opravičil gledalcem za preštevilne napake, v klubu pa so odkritosrčno opisali napad Damirja Marijana na Bobana Joviča kot "kavbojskega". Maribor je septembra odigral le dve tekmi in obe remiziral. Zmaga za moštvo, ki je ostalo brez Palermovega dvojca in lanskega najboljšega strelca Jeliča, je obvezna za moralo in nadaljevanje boja za vrh.

Sreda ob 16.00:
PRIMORJE (9.) - LUKA KOPER (5.) (1:4)
Ajdovci so pripravljeni na nogometni praznik - prvo uradno tekmo na novem stadionu! Spočiti "sinovi burje" pričakujejo Koper, ki je v soboto izgubil z Nafto. Trije zaporedni prvenstveni porazi prižigajo alarm v vrstah "kanarčkov", a sprememb v Kopru je bilo letos že preveč. Prvaki komaj čakajo na vrnitev domov na novo Bonifiko, a do takrat bo potrebno začeti zmagovati, če se želijo boriti za Evropo.

Sreda ob 18.00:
NAFTA (2.) - HIT GORICA (4.) (0:1)
Glede na točkovni izkupiček v prvi četrtini prvenstva najbolj izenačen dvoboj. Lendavčani kljub finančnim težavam navdušujejo: v nasprotju z lansko sezono letos zmagujejo tudi v gosteh. "Vrtnice" za njimi zaostajajo za pet točk, prvo letošnje srečanje pa je v korist Goričanov odločil Komel. Primorci, ki so v tednu dni nanizali tri zmage, imajo zahteven razpored, saj jih po Lendavi čaka v soboto še gostovanje v Ljubljani. Nafta stavi na moštveni duh, napadalno igro in gole Jožeta Benka. Cilj gostiteljev je prva zmaga nad Primorci po dobrem letu dni.

Sreda ob 18.00:
RUDAR (7.) - OLIMPIJA (10.) (3:1)
V zadnjem letu pet medsebojnih tekem in pet zmag gostov, ali to napoveduje zmago Olimpije? Dušan Kosič je le prebudil Olimpijo, ki pa je še vedno na zadnjem mestu. Petarda v Kranju, všečna igra prve okrepitve Toma Šokote in tekoča napadalna igra so odlična popotnica za Velenje. A tukaj je tudi navijaška vojna in predvsem ne povsem zdravi (?) veterani Ošlaj, Rakovič in Cimerotič, ki so se znašli na stranskem tiru, Cime pa je izgubil tudi kapetanski trak. Nepopolni "knapi" niso zmagali še pet tekem, pritisk pa se stopnjuje.

Sreda ob 20.00:
DOMŽALE (1.) - CM CELJE (6.) (1:0)
Voda na igrišču ob Kamniški Bistrici je odtekla, odpovedani derbi pa ni preveč zmedel vodilnega moštva, ki išče naslednjo žrtev za peto zaporedno zmago v prvenstvu. Celjani so prav tako ostali brez svoje tekme s Primorjem. Dan pred nesojeno tekmo so dokončno dočakali slovo brez trenerja Milana Djuričića, pri čemer se je izkazalo, da nepridobljeno dovoljenje za bivanje ni bil edin razlog za prekinitev sodelovanja. Prvo srečanje je malce pred koncem tekme odločil mladi Smukavec.


Lestvica:                             
DOMŽALE 8 6 1 1 11:3 19
NAFTA 9 6 1 2 19:13 19
MARIBOR 7 5 2 0 15:3 17
HIT GORICA 9 4 2 3 14:14 14
LUKA KOPER 9 3 1 5 10:13 10
CM CELJE 8 2 3 3 14:14 9
RUDAR 9 2 3 4 11:15 9
TRIGLAV 9 2 2 5 8:21 8
PRIMORJE 8 1 3 4 13:15 6
OLIMPIJA 8 1 2 5 11:15 5

Tednik: Kaj se dogaja v NK Olimpiji?