Amadej Maroša in soigralci niso zadovoljni s petim mestom. Na preostalih enajstih tekmah in v Pokalu Slovenije si želijo zagotoviti mesto v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Foto: www.alesfevzer.com
Amadej Maroša in soigralci niso zadovoljni s petim mestom. Na preostalih enajstih tekmah in v Pokalu Slovenije si želijo zagotoviti mesto v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Foto: www.alesfevzer.com

Zimski premor v Prvi ligi je trajal skoraj tri mesece. Ko so se nogometaši Mure na začetku januarja vrnili na trening, so bili skoraj mesec dni brez skupne vadbe. Položaj je zdaj popolnoma drugačen. Zadnjo tekmo je Mura odigrala 8. marca v Stožicah, ko je bila Olimpija boljša z 1:0. Edini zadetek je dosegel najboljši strelec Prve lige Ante Vukušić.

"Šprintanje še ni dovoljeno in morali smo malo brzdati nogometaše na prvem treningu. Zelenica je zelo dobra, saj je imel skrbnik za igrišče mir pred nami," se je pošalil trener Šimundža, ki opozarja, da bo časa za ustrezno pripravo premalo. Prvi mogoči termin za izvedbo 26. kroga je 6. junij.

Trening potekal v štirih skupinah
Nogometaše je 48-letni strokovnjak razdelil v štiri skupine, dve sta vadili na glavnem igrišču, dve na pomožnem, kjer je vadbo nadzoroval pomočnik trenerja Damjan Gajser. Poudarek je bil na stiku z žogo.

"Interes slovenskega nogometa je treba postaviti na prvo mesto. Tako bomo lažje našli primerno rešitev. Če postaviš lastne interese na prvo mesto, potem to ni v redu," je poudaril Šimundža, ki je pred šestimi leti Maribor popeljal v Ligo prvakov.

"Veliko lažje je trenirati v skupinah. Hitreje gre čas," je dejal najboljši strelec Mure v tej sezoni Amadej Maroša, ki je dosegel že deset zadetkov.

Napadalec Luka Bobičanec je dodal: "Vsi smo za to, da se prvenstvo nadaljuje in konča po načrtu."

Mura ima zares zvesto občinstvo, vseh preostalih enajst tekem do konca prvenstva pa bo morala odigrati pred praznimi tribunami. V Fazaneriji in tudi na gostovanjih je vedno imela podporo 12. igralca.

Šimundža: Lastni interesi ne smejo biti na prvem mestu